Зависи од ситуација. Ако разговарам со луѓе кои не ја познаваат, велам -девојка ми. Ако ја познаваат, тогаш сосема нормално е да го употребувам нејзиното име.
Пошто ако кажам девојка ми (кратка заменска форма од Мојата девојка) веќе означувам нечија присвојност кон нешто а не сум сигурен уште колку имаат тапии, имотни и поседовни листови кон тоа нешто, па да не излезе дека се фалам на празно ќе си ја викам Трајанка.
за луѓе кои ја познаваат девојка ми си ја кажувам по име.. бев со елена дрн дрн дрн.. за некои така кои што поодамна не сум ги видел или па незнаат дека имам девојка ке им кажам девојката/девојка ми па ако ги интересира нека прашаат.. да го дрвам цел ден со девојка ми девојка ми девојка ми ке искочи ко фалење ко само ја да иам девојка на цел свет
Во принцип некој многу ако потенцира дечко ми, девојка ми, си има некој проблеми или пати од тоа сите да знаат дека е во врска.Јас лично, најчесто си зборам по име, освен ако некој не го знае, па ајде епитет - дечко ми... Али ако тоа ти е узречица поготово во сингл друштво испаѓа се фалиш дека имаш дечко
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.