Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ne ti se smeeme na toa deka kje tepa Orce, toa mu e jasno na sekoj so dve cisti tuka. Se smeeme za toa deka ova bilo zadnja sansa za promena. Pritoa kandidatot e uber klasicen kandidat kakvi sto ne vodat izminatite 35 godini.Нема потреба брат, ниту сум политички определен ниту гласав 1 круг ниту ќе гласам 2 круг, јас само ти ја кажувам фактичката состојба. Ако мислиш дека Амар ќе тепа тогаш не знам што да ти кажам, или не следиш политика или живееш во некој паралелен универзум. Те сфаќам што сакаш да кажеш, мала е веројатноста дека нешто драстично ќе се смени али тоа е..
Toa ti e ko Amerikanec da rece ova ni e zadnja sansa za promena, i kandidatot da e Hilari Klinton ili Bajden.Зошто? Како го заклучи ова? Затоа што збори течно и е елоквентен? Јас од она вчера што го видов не добив баш таков впечаток, можеби затоа што дечкото е уште премногу млад и незрел, не знам..Или еве Амар и без факултет делува дека дека е попаметен од 99% луѓе во државава.
Ти и така не гласаш јас не знам што се мешаш. Амар со самата политика од Левица ќе биде илјадапати подобар од Орце. Амар е за сите а овој за поединци.Зошто? Како го заклучи ова? Затоа што збори течно и е елоквентен? Јас од она вчера што го видов не добив баш таков впечаток, можеби затоа што дечкото е уште премногу млад и незрел, не знам..
Еве и јас исто така не сум политички определен. Не велам дека Мециновиќ ќе тепа, тоа е во граница на научна фантастика. ама грев е да даваш такви изјави, ќе сме имале четири години да видиме дали Орце ќе го оправел Скопје, кога сите однапред знаеме дека нема да биде така. Како што пиша @Menethil погоре, овој Орце ти е олицетворение на оние кои ја уништија државата последните 34 години. Имал искуство како градоначалник на Кисела Вода, знаел како функционира администрацијата. Што остварил Орце за овие 4 години во Кисела Вода. Колку точки од својата програма од 2021 се исполнети:Нема потреба брат, ниту сум политички определен ниту гласав 1 круг ниту ќе гласам 2 круг, јас само ти ја кажувам фактичката состојба. Ако мислиш дека Амар ќе тепа тогаш не знам што да ти кажам, или не следиш политика или живееш во некој паралелен универзум. Те сфаќам што сакаш да кажеш, мала е веројатноста дека нешто драстично ќе се смени али тоа е..
Отвори само први неколку страни од програмата.
До каде е модерна населба Чупино Брдо?![]()
Орце Ѓорѓиевски - Orce Gjorgjievski
Двете технолошко-развојни економски зони, зоната “Чупријан” и зоната “Драчево” ќе отворат над 1000 директни и над 1000 индиректни нови работни места. Морам да потенцирам дека предност за вработување...www.facebook.com

:И најфундаментално прашање од сите- каде отидоа парите од касата на Кисела Вода кои беа наменети за овие проекти?![]()
Кисела Вода добива нова и современа поликлиника - Независен Весник
Кисела Вода ќе добие поликлиника, која ќе се гради во расадник, спроти кафулињата, а со парите од унгарскиот кредит. „Денес сме тука да најавиме проект кој долго време беше еден од најголемите приоритети и најголемите барања на жителите на нашата општина. Кисела Вода конечно ќе добие нова...nezavisen.mk
Е па затоа јас дадов пример - моите двајцата беа невработени. Еден стечаец, друг поранешна текстилна работничка во град каде сите текстилни фабрики се затворија. И јас студирав надвор од местото на живеење. Доаѓав во Скопје со 100 денари во џеб неделно. Со недели сум јадел само леб и маргарин, зашто тоа беше најевтино. Па пак успеав. Како? Во прва година беше навистина тешко. После земав стипендија, па со неа успевав да врзам крај со крај (иако неретко со неа и сметките дома ги плаќав, моите немаа од каде). Подоцна, кога станав апсолвент почнав да работам. Во тоа време платата ми беше 6000 денари и тоа беше навистина огромен приход. 150-200 дојч марки да имал татко ми, ко тебе, јас ќе бев богат. Само изговор е тоа „транзиција“, бла-бла-бла. Така се вадат џаболебарчињата на кои цел живот мама им меси а тате им носи.Чичин, убаво си вика човекот, ама кој да слуша!
Транзицијата траела различно кај сите. ете моите деца се помали од него, па нашата бранша сеуште беше во транзиција тие 2000-2006 година. Јас морав да одам во Грчка да работам за да им платам школување. Со плата од тогашни 150-200 дојч марки сигурно нема да исшколуваш двајца студенти на страна (мислам надвор од местото на живеење).