Дебата: кој е 'најголемиот' Македонски херој?

• Креатор на темата Креатор на темата SparroW
  • Време на започнување Време на започнување

Според Вас, коj е наjголемиот македонски хероj и зошто?

• Вкупно гласачи
    210
Бат'Киро напиша:
Александ'р - тој е причината да знаем, че е с'штествувала д'ржава на име Македонија.
Само че всички под него са б'лгари, а не македонци.

Што имате вие со Александар Македонски и Македонија бе татаришта едни???
Сте дошле тука у 6 век од новата ера. По која логика Александар е ваш??? Ај грците да зборат ние словени ова она, ама вие???
Не ми кажувај само дека потекувате од Тракија, затоа што канезот Аспарух се населил мегу стара планина и дунав. А после доле сте освојувале. Вие сте турско монголско племе и немате ништо со Македонија !!!

Машки воскресната тема,инаку јас сум за Филип 2.

I jas sum za Filip ovoj Aleksandar ne bi go redel nitu tret, toj ja zaeba rabotata.

Гласав за Ацета Македонски...толкава територија да направиш еееееј херој над хероите!!!Штета што го отруле,сигурно немало да престане додека не го освоел цел свет...Доказ за тоа колкав херој бил,е ерата после него...Караници за територија,за власт,Македонија се цепела,се цепела,и се што направил се стопило...Од толкава територија,да допреме до ова мало парче земја,кое згора на се,го делиме со уште купот народи ц ц ц....
Александар Македонски е најголемиот војсководец на сите времиња,најголем лидер...Никој не му е ни до половина...

Гоце Делчев е најголемиот македонски херој.
Ако Илинденското востание се дигнело подоцна како што мислел Гоце Делчев денеска ќе живеевме на двојно поголема територија

М.А.Ченто.За жал изгледа последниот вистински Македонец.Вечна му слава.

Анкетата е добра треба да се знае што мислиме

Sekoj vo svojot period ima golemi zaslugi za makedonija .So ogled deka e zemen sevkupinotperiod od antikata do denes sepak ACE E NAJGOLEM.

Секој е заслужен за своето време или времето во кое живеел.Не знам за вас ама јас си носам привезок од Гоце Делчев.:vozbud:

Најголем херој и патриот е Македонецот односно секој Македонец кој се борел за оваа земја,за својот народ и за нивните интереси.

И што одлучивме сега? После 6 години од темава :)

Секој македонски херој си има своја тежина и свое значење значи никој неможам да издвојам овој повеќе овој помалку ... Го немаат овде спомнато Андон Лазов Ќосето прочитајте за него многу занимлив тип и стварно со срце тој што правел многу дечки во денешно време не би се осудиле да го направат свака му част :))))
bTw. надвор од тема има ли некој податоци за Пердика I ми треба упм а незнам од кај да најдам ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom