David Icke

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
pocnavme so ispiti li be :) ehehhehehe .. Inace nogu go sakam ajk ... da ve pitam da receme ima luge koi ne go sakat i nekoi koi go sakat.Me interesira onie koi ne go sakat oti ne go sakate ????? Mislite li deka so celata fama koja ja sozdava saka nesto loso da naprave ? ni misli li nesto loso ??? Vo smisla ja nemozam da odbivam nekoj koj ima nesto ubavo da pridonese na covestvoto i toa go misli za dobroto na site .. zalno e sto nekoi luge se tolku negativni i go frlaat seto toa vo voda ...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Охоо! :) Супер штом имам можност да разговарам со експерт! Кажми тогаш како се вика техниката на шифрирање со која темпларите дошле до поимот "Бафомет"? И на кој начин функционира таа техника, како се шифрира?
И патем, исто така кажи ми како ја нарекувале на латински својата крвна врска темпларите?
Немет врска немет лага е тоа не верувале во такво нешто, тие од папството се што им имаат пуштено муабет за да ги прогласат за вештери.....

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Немет врска немет лага е тоа не верувале во такво нешто, тие од папството се што им имаат пуштено муабет за да ги прогласат за вештери.....
Верувале, верувале! Но Бафомет за нив претставувал нешто друго, а не тоа што црквата им го припишала!:) Има една техника со која се служеле за да дојдат до овој поим! Ако си експерт ќе знаеш како се вика таа техника и како темпларите ја шифрирале.
Ги знаеш ли по име и презиме 9-те темплари кој го основале редот и кој вршеле ископувања на храмот?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Верувале, верувале! Но Бафомет за нив претставувал нешто друго, а не тоа што црквата им го припишала!:) Има една техника со која се служеле за да дојдат до овој поим! Ако си експерт ќе знаеш како се вика таа техника и како темпларите ја шифрирале.
Ги знаеш ли по име и презиме 9-те темплари кој го основале редот и кој вршеле ископувања на храмот?
Кои девет и од која книга го прочита тоа за нив или документарна на дискавери.

Јас тоа што го знам за нив не е ниту од книга ниту од дискавери, од друг извор е без навреда за тебе ама тешко сватлив :helou:.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Еве како вистински изгледа Рамсфелд според Ицке:

:pos2::pos2::pos2:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кои девет и од која книга го прочита тоа за нив или документарна на дискавери.

Јас тоа што го знам за нив не е ниту од книга ниту од дискавери, од друг извор е без навреда за тебе ама тешко сватлив :helou:.
Овие девет:

Иг де Пајан
Жофре де Сент Омер
Андре де Монбар
Пајан де Мондидје
Ашамбо де Сент Аман
Гондемар
Розал
Годфри
Жофре Бисол

Биди сигурен дека не е од дискавери ниту од било кој документарец. Не навлегувам во тоа каков извор имаш ти и дали е за мене сватлив, но некако слабо покажуваш експертски знаења....без навреда:helou: Требаше да ти бидат познати, и да знаеш дека се првите девет кој го основале редот, дека вршеле ископувања во Ерусалим и дека пронашле артефакт кој денеска е познат како "Гралот".

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Овие девет:

Иг де Пајан
Жофре де Сент Омер
Андре де Монбар
Пајан де Мондидје
Ашамбо де Сент Аман
Гондемар
Розал
Годфри
Жофре Бисол

Биди сигурен дека не е од дискавери ниту од било кој документарец. Не навлегувам во тоа каков извор имаш ти и дали е за мене сватлив, но некако слабо покажуваш експертски знаења....без навреда:helou: Требаше да ти бидат познати, и да знаеш дека се првите девет кој го основале редот, дека вршеле ископувања во Ерусалим и дека пронашле артефакт кој денеска е познат како "Гралот".
А тој артефакт е...?
Не за друго, теории има стотици, а никој не носел камера во подрумите на Храмот...

И од каде знаеш дека твојата интерпретација на наводното обожавање на Бафомет е точна ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А тој артефакт е...?
Не за друго, теории има стотици, а никој не носел камера во подрумите на Храмот...
Што е тој артефакт знаат оние кој ги наследиле темпларите и нивните тајни, јас не сум тој што ќе каже.
И од каде знаеш дека твојата интерпретација на наводното обожавање на Бафомет е точна ?
Знам дека е точна во сатанизмот, за останатите тие си знаат! За христијаните на пример се знае која е интерпретацијата. Во посоченото видео Ајк изнесе тврдења дека пентаграмот во сатанизмот бил свртен наопаку со цел да симболизира негативна енергија, што е невистина и лага, значењето е сосема друго и веќе го објаснив.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Што е тој артефакт знаат оние кој ги наследиле темпларите и нивните тајни, јас не сум тој што ќе каже.

Знам дека е точна во сатанизмот, за останатите тие си знаат! За христијаните на пример се знае која е интерпретацијата. Во посоченото видео Ајк изнесе тврдења дека пентаграмот во сатанизмот бил свртен наопаку со цел да симболизира негативна енергија, што е невистина и лага, значењето е сосема друго и веќе го објаснив.
Дали сатанизмот има една, униформна интерпретација за пентаграмот?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Дали сатанизмот има една, униформна интерпретација за пентаграмот?
Да, пентаграмот е симбол на петте човечки сетила, и свртен со двата краци нагоре го претставува Бафомет.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да, пентаграмот е симбол на петте човечки сетила, и свртен со двата краци нагоре го претставува Бафомет.
Во тој случај, што претставува Бафомет и која е неговата симболика?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Во тој случај, што претставува Бафомет и која е неговата симболика?
Во Сатанизмот на Лавеј Бафомет е едно од "пеколните имиња". Инаку самиот поим е користен од темпларите и бил симбол за мудрост, Бафомет е шифрираното име на божицата на мудроста - Софија.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Во Сатанизмот на лавеј Бафомет е едно од "пеколните имиња". Инаку самиот поим е користен од темпларите и бил симбол за мудрост, Бафомет е шифрираното име на божицата на мудроста - Софија.
Си има и фб профил сега...:)

http://www.facebook.com/pages/BAPHOMET/20911223126

Во ред, но сатанизмот на Ла Веј не постоел во времето на темпларите.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Смешки живи а бе како можи калуѓери заколнати на доживотен целибат наследници да имаат?

Немале наследници тие што се прикажуваат како наследници и пишуваат книги за нив нивните предци го извршиле масакрот над темпларите.

--- надополнето ---

Kajgana Shop

На врв Bottom