Дали знаете што значи вашето име?

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој да најде за мене, неможев јас да најдам.
Инаку се викам Александар. :)

Ако може некој да најде за мене, неможев јас да најдам.
Инаку се викам Александар. :)
Ти си Protector of Man Kind и ти потекнува од ГРЦИЈА!:nesvest:

А за мене според маслиновото дрво и е латинско.

Михаило - (евр. מיכאל, Мијхаел) - машко библиско име. Постои и женска варијанта кај некои народи. Михаило значи "Кој е како Бог". Носителот на името не се изедначува со Бог, туку Бог поставува прашање : "Кој е како Бог"? со што следи адекватен одговор : "никој не е како Бог"..така да Михаило е носител на Божјата слава, Божји гласник, а најдобар пример за тоа дава архангел Михаило..

македонски, српски: Михаило, Михајло, грчки: Μιχάλης, белоруски: Міхал, германски: Michael, англиски: Michael, фински: Mikka, француски: Michel, италијански: Michele, унгарски: Mihály, украински: Михајло, шкотски: Micheal, шпански, португалски: Miguel, каталонски: Miquel, баскијски: Mikel, романски: Mihai, руски: Михаил, шведски: Mikael, норвешки: Mikkel, Mikael, полски: Michal, чешки: Mich(a)el

Јаковача
icon_mrgreen.gif

носител на божјата слава... јас?... доообро.
А баш би сакал уникатно име со некое забегано значење.

абе ало Александар не е заштитник на народот туку на мажите

Сега ако грешам можат да ме поправат...Но твоето име има латинска основа,и означува нешто морско,а што е тоа нешто мислам дека не е одредено..Битно поврзано е со нешто за морето..Иста основа има и името Марина..Така ми има кажано професорката по латински,па ако згрешила таа,тогаш грешам и јас:smir:

Фала:helou:

А каде се гледа тоа, што значат имињата? Има сајт некој? Пр. Сашо не е Александар па ме интересира што значи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom