Дали знаете што значи вашето име?

• Креатор на темата Креатор на темата ani4
  • Време на започнување Време на започнување
Aj zirnete i za Aleksandar sto znaci:smir:

Александар значи заштитник на народот..И ова ми е од час по латински,па пак ќе кажам можеби има и друго значење,но во превод од латински на македонски,се добива тој превод...

uff мене името што ми е модерно- имено кратенката за некоја си организација за голема албанија е тоа .хихих:pipi: Инаку сум Фросина и не знам што ми значи:pos2:

Нормално дека знам што значи моетo име..."Господ е мој Бог"...

Виолета, Violet, на англиски, Violette, на француски од каде и всушност потекнува името.
Означува цвет, љубичица (темјанушка), а коренот го има земено од латинскиот збор viola.Најчесто било употребувано во Шкотска во 16 век, а подоцна станало едно од најчестите имиња во Англија во 19 век.:pipi:

Нормално дека знам што значи моетo име..."Господ е мој Бог"...

Илија, тоа е на еврејски превод. Македонскиот е „Господ и јас“...или „Сонцето и јас“.

uff мене името што ми е модерно- имено кратенката за некоја си организација за голема албанија е тоа .хихих:pipi: Инаку сум Фросина и не знам што ми значи:pos2:
А ке може ли некој да ми каже од каде ми потекнува името

Илија, тоа е на еврејски превод. Македонскиот е „Господ и јас“...или „Сонцето и јас“.
А Илија на грчки е сонце

драган....хммм ваљда кафанџија значи..барем ја така си мислам

драг + ан (кафана) = кафанџија човек... кум ми како у иднината да е гледал името си е тамн на место :):):)

А Илија на грчки е сонце
Штета што никогаш не го обожувале сонцето како Македонците, кои и го крстиле ИЛ. А грците го присвоиле зборот, како и многу други зборови со потекло од...види подолу.
Илија е еврејско име :)

...Not
Зборот влече корен од ПИЕ група на јазици, а таму не спаѓа еврејскиот. Не е еврејски. :smir:

Туку да не ја затеруваме темата за тоа :)

Името Габриела доаѓа од ангелот Св. Гаврил. Тој бил ангелот што и кажал на Мајка Богородица дека таа ќе биде жената што ќе го роди Господ Исус Христос.

Еми Моето Кристијан =) ... Најверојатно значи Христијанин ... некој со Христијанска вера =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom