Дали вреди да се напушти нашава земја?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585
Абе ајде, не вредело да си отидеш од тука. Јас се кладам дека да ви речат сега да ја напуштите државава, очињата ќе ви светнат.
Патриоти си ебале мајката -.-

Можам кога сакам и каде сакам (САД, Канада, Гермаана, Швицарска, Кроатиа, Австралија, Ди Ју Кеј - имам роднини еден тон).

Ама не вреди.

едвај чекам да завршам факс и да се мавнам од овде. дестинација ми е англија. моите се таму, имам и други роднини, но здравје, има време.

премногу сум разочаран од овдешната ситуација

Вреди. Само средново да го завршам и одма бегам од тука :toe:

у последно време одкако ни ги тргнаа визиве слушам на велико се бараат Македонци за директори и за во администрација по светов ... :toe:
одкако разбраа дека секој 3(трет) у МК работи у администрација сватија дека за амали не не бива и дека имаме големо искуство ...:tv:

тргајте шо чекате :tapp:

Гледано од аспект дека странство има поќе можности за добро платена работа, за успешна кариера - тогаш (нормално) да, ама па овде има малце поќе слобода и некако поопуштено е за малади - тогаш не; така да се постигнува некоја рамнотежа во моето мислење - teen days тука да ги поминам, а после (ако ми се пружи прилика) странство бегам...:pipi:

у последно време одкако ни ги тргнаа визиве слушам на велико се бараат Македонци за директори по светов ... :toe:
Никој не рече за директори. Што и да работиш настрана од Македонија сигурно дека таму ќе заработуваш многу повеќе отколку тука.
На пример ако тука работиш како продавач за 5 000 што е максимум за град како Велес, во друга држава ќе заработиш повеќе.
Во последниве неколку дена ми е само тоа мисла. Да успеам некако да се извлечам од државава.:toe:

Онда јади си лепче и сиренце.
batica, imam jas i kuka, i stan i vikendica i dva dukani i kola..se so moive dve race napraveno, sakas veruvaj, sakas ne...toa jas samo figurativno go kazav...a ako prasas kako, vednas ke ti odgovoram, sekoj den 20 rabotni saati..ni sabota ni nedela nema kaj mene...

Никој не рече за директори. Што и да работиш настрана од Македонија сигурно дека таму ќе заработуваш многу повеќе отколку тука.
На пример ако тука работиш како продавач за 5 000 што е максимум за град како Велес, во друга држава ќе заработиш повеќе.
Во последниве неколку дена ми е само тоа мисла. Да успеам некако да се извлечам од државава.:toe:

еве како на пример ти ... шо би работел/а надвор од државава?
шо очекуваш? баш ме интересира ..

еве како на пример ти ... шо би работел/а надвор од државава?
шо очекуваш? баш ме интересира ..
Не мора да значи да имам испланирано што да работам, но што и да е сигурно ќе ми се исплати многу повеќе отколку овде да го работам истото. Немам испланирано ништо, ниту каде ниту како ниту што. Само реков во последниве денови главна цел на размислување ми е тоа. КАКО да се извлечам одовде и понатаму да мислам Што ќе работам таму. :smir: Само малку повеќе среќа ќе ми треба... Се надевам ќе ми послужи.:wink:

Не мора да значи да имам испланирано што да работам, но што и да е сигурно ќе ми се исплати многу повеќе отколку овде да го работам истото. Немам испланирано ништо, ниту каде ниту како ниту што. Само реков во последниве денови главна цел на размислување ми е тоа. КАКО да се извлечам одовде и понатаму да мислам Што ќе работам таму. :smir: Само малку повеќе среќа ќе ми треба... Се надевам ќе ми послужи.:wink:

тоа шо би го работел/а тука таму неможеш да го работиш :toe:
и наопаку правиш .... лесно е да избегаш одовде ... тешко е да просперираш таму ... па ако немаш никој да ти помогне џаба ...

и наопаку правиш .... лесно е да избегаш одовде ... тешко е да просперираш таму ... па ако немаш никој да ти помогне џаба ...
Сега за сега се само планови. На сите ни е јасно дека овде нема живот. Само се правиме слепи. Нема поголем слепец од оној кој не сака да прогледа. :smir:
Патем кога реков нема живот овде се сетив на ова...Таман малку ќе ги тргнам црните и лоши мисли.

Пф, ќе мијам тањири негде секој ден ќе земам дупло повеќе дневница отколку тука.:wink::wink:

Пф, ќе мијам тањири негде секој ден ќе земам дупло повеќе дневница отколку тука.:wink::wink:

далеку од фамилија, далеку од сите ... ќе си миеш садови ... хехех ... и ти успеа у животот :wink:

А тие повеќе пари што ке ги земаш ке ги трошиш тука или таму ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom