Дали во врската секогаш едниот доминира?

• Креатор на темата Креатор на темата Dolphin
  • Време на започнување Време на започнување
Жена да доминира. Ха-ха. Смешно.

Switch

Јас мислам дека во секоја врска еден од партнерите во нешто е посилен, а во друго не. На пример, јас одлично пеам. Ако запеам во дует со момче кое има пари, ама не знае да пее, ќе доминирам иако сум сиромашна затоа што припадник на машкиот пол никогаш нема да отпее високо C. Ако одиме во шопинг ќе доминира тој затоа што има пари. Ова го нарекувам switch. :back:

Гласам за привидна доминантност за жените ( на која ке се радуваме) но сепак со прикриена заузденост од мажите затоа што знаеме да забегаме поприлично.Вака и жените срекни и мажите задоволни.И волкот сит и овците на број.:zver:

Мрзам кога жените си бираат како им годи,зависно од ситуацијата рамноправноста да се смени.Некогаш ќе играат на картата па ти си маж ти треба она ова,а некогаш пак одеднаш ќе станат фатални феминистки.

Во некои работи ќе доминира тој, во некои јас и така ќе се усогласиме :)

Ucejkji za ispit po knizevnost sretnav eden pisatel koj bil impresioniran od podelenosta na svetot na dominacija-podredenost i deka sfatil deka toj odnos e prisuten ama bash nasekade.E sega da ne bide epten extremno,ama mislite li deka sekogash vo vrskata edniot e podominanten od drugiot?bujrum....

Шознам... Секој си има своја замисла за тоа како треба да се одвива врската... А и шо е битно кој доминира? Лично мене ми е сеедно. Во секој случај на двајцата да му е убаво и да си го тераат кеифот :)

Dzish напиша:
шо ти е грешката?
Сакаш да смениш нешто или цела тема да ја бришиш?
во насловот стои едно непотребно "или". ќе среди модератор/админ.

он. најубаво би било кога се` би било фифти-фифти. секогаш гледам да се вртам во овој круг, златната средина. за поголема доминација станува збор само ако дозволиш некој да те "доминира". како ќе се поставиш пред партнерот е исто битен фактор.

не мора да значи дека мора да има доминација, се може да се реши сложно, без расправии и наметнување на еден од партнерите

duffy_f напиша:
Гласам за привидна доминантност за жените ( на која ке се радуваме) но сепак со прикриена заузденост од мажите затоа што знаеме да забегаме поприлично.Вака и жените срекни и мажите задоволни.И волкот сит и овците на број.:zver:
Тотално точно... секогаш им оставам на девојките ПРИВИДНО да доминираат иако главните конци ги држам јас во рака....
Можеби грубо, но многу добар услов за успех во врска

Bada Bing! напиша:
Жена да доминира. Ха-ха. Смешно.

Се сложувам :)....немам шанси да доминирам во кујната :pos:...Тој е вистински експерт!!! Сакам да го гледам како вешто лета меѓу кујнските елементи...ме фаќа мерак, па онака у пролазу додека мати мирудии, добива „воспитна„ по г'з :pos:....мх мх мх...вистински деликатес
fp.gif

Правило: ако на некого му дадеш да се чувствува рамен со тебе, автоматски он ке се чувствува дека е над тебе!

ова ми е правило за на работа, а исто така го практикувам во животот.

Додека девојката/жената игра со целиот шпил карти јас секогаш ги држам/играм џокерите :) потребно е да создадеш атомосфера понежниот пол да се чуствува подоминантен додека од друга страна крајниот исход секогаш да го имаш ти(односно машкиот пол ).
А понекогаш е потребна и усогласена доминација некогаш таа некогаш тој :) Ја лично пре би да доминирам отколку да ме доминира женската особа нормално во границите на нормалата :)

e sea ubavo e zena da dominira :) po novoto od kamasutra vise mazot e onoj koj NE dominira ;) a i opsto vo vrskata ne e moralna necija dominacija ubavo e ramnopravnost :):>):):)

Во една врска убаво е секогаш да има доминирање од нечија страна и сепак јас сум за тоа да е МАШКАТА.Сепак на машко повеке му личи да доминира меѓутоа да не го злоупотреби тоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom