Дали верувате во повеќе животи?

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Mnogu luge veruvaat deka sekoj covek mine niz poveke fazi(poveke zivoti) se dodeka ne postigne duhovno sovrsenstvo. Toia e blisko do poimot reinkarnacija.
Velat deka ona sto si go pravel vo predhodniot zivot ima posledici vrz momentalniot.
Dali veruvate vo ova? Sto mislite za "duhovnoto sovrsenstvo"?

Мислам дека фин муабет имаше за темава во филмот "Before Sunrise". По некоја нормална логика не е можно ова затоа што пред милиони години имало само неколку милиони жители на планетава. Денес има 6 и кусур милијарди... Ако ги распределиш душите на тие неколку милиони луѓе на денешнава популација ќе заклучиш дека малце човечко имаме во себе (кој е математичар слободно нека пресмета колку). Кога убаво ќе размислам, теоријава и не е далеку од вистината ....

верувам дека секој човек има душа која откако ќе умре човекот го напушта телото и или веднаш преминува во ново или по долго време чека ново тело за да се всади во него. That's my opinion.

Da veruvam...Probajte go ova :)

Ingredients

A white candle
A black candle
A stick of your favorite incense

SettingThe full moon in your sacred space.Put the candles on both sides of you. Light them and the incense. Then say:

Take me to a place so bright
Take me to a place so light,
Take me to the most important place and important life
This is my will so mote it be.

NeRtHuS_ErDa напиша:

Ingredients

A white candle
A black candle

SettingThe full moon in your sacred space.Put the candles on both sides of you. Light them and the incense. Then say:

... right.
Ова многу личи на извадок од некоја епизода од Charmed..

Dark Angel напиша:
Mnogu luge veruvaat deka sekoj covek mine niz poveke fazi(poveke zivoti) se dodeka ne postigne duhovno sovrsenstvo. Toia e blisko do poimot reinkarnacija.
Velat deka ona sto si go pravel vo predhodniot zivot ima posledici vrz momentalniot.

ПА кажи и ти де зажо само нас не прашуваш.....

Иначе јас не верувам во повеке животи.......си имам еден живот коа тој ке завржи ке бидам 2м под земја без живот.....а тоа со дужите се глупости :):):):)

P.Overdrive напиша:
... right.
Ова многу личи на извадок од некоја епизода од Charmed..

Si cul li za najpoznatite moderni vestici? Wicca da ti zvuci poznato?

Јас сум прероден

Еее, ...во повеќе животи, се мисли веројатно на живот после смрт или на реарканирање на душата_преродвање - Јес бе јес разбирасе .

NeRtHuS_ErDa напиша:
Si cul li za najpoznatite moderni vestici? Wicca da ti zvuci poznato?

Ми звучеше познато, ама не знаев ништо повеќе освен тоа дека е поврзано со вештерки, и дека е религија. И сега не знам ништо повеќе - иако има текстови, ме мрзи да читам (не сум по религиите, било која).

И еве, на кратко, да не просветлиш, што врска има Wicca со реинкарнација?

Jas veruvam donekade...
A toa so dusite
По некоја нормална логика не е можно ова затоа што пред милиони години имало само неколку милиони жители на планетава. Денес има 6 и кусур милијарди... Ако ги распределиш душите на тие неколку милиони луѓе на денешнава популација ќе заклучиш дека малце човечко имаме во себе (кој е математичар слободно нека пресмета колку). Кога убаво ќе размислам, теоријава и не е далеку од вистината ....
go svakam deka mozeme da se reinkarnirame vo zivotni na pr. jas bi bila peperutce :) zelenko

Да!

Dark Angel напиша:
Како за мене е темава...леле колку е добра.:vozbud: :cuc: :je:
Вака сега, во реинкарнација верувам и тоа колку.Духовно совршеноство, тоа е смислата на мојот живот, сепак со секое ново тело или со секој нов живот, човекот се издигнува не едно повиско ниво со самите искуства што ги здобива со текот на годините.
Секој живот е само уште едно искуство повеќе!!!

Зависи сеа...како кој глеа.Замислете сеа некои пак веруваат дека животот е тест за да се види дали сте подготвени и да се подготвите за задгробен живот.
Јас не верувам у тоа...Тоа е измишљотина на некој луѓе кои нишо не напраиле у животот па сеа се тешат демек има нешо ко втора шанса :)

Јас верувам дека човековата енергија само се видоизменува по смртта. Исто како што се случува и со другите видови енергија. Тоа би дошло нешто како кога нашиот организам ја претвора храната во енергија, а ние потоа ја трошиме. Тоа едноставно е циклус кој ние луѓето не можеме да го разбереме, а засега нема начин за да видиме што се случува по смртта.

NeRtHuS_ErDa напиша:

Ingredients

A white candle
A black candle

И шо треба да се случи ????......incense= темјан така ??

Е , И ?

NeRtHuS_ErDa напиша:
NeRtHuS_ErDa напиша:
Ingredients

A white candle
A black candle

Црнобели свеќи миризливи стапој е и?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom