Дали верувате во повеќе животи?

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Bada Bing! напиша:
По некоја нормална логика не е можно ова затоа што пред милиони години имало само неколку милиони жители на планетава. Денес има 6 и кусур милијарди... Ако ги распределиш душите на тие неколку милиони луѓе на денешнава популација ќе заклучиш дека малце човечко имаме во себе
Toa ич нема врска, целата ствар едино зависи во какви понатамошни животи веруваш, ако постои духовно совршенство и се достигнува во наредните животи, сигурно нема да биде во истата форма како овој, можеби во некој паралелен универзум итн.

Јас лично, не сум потрошила многу размислуење на тоа и не верувам. А и да има, не се замарам.
Даден ми е овој живот за сега и ќе гледам да извлечам се од него, а за понатаму, полека де :).

NeRtHuS_ErDa напиша:
Da veruvam...Probajte go ova :)

Ingredients

A white candle
A black candle
A stick of your favorite incense

SettingThe full moon in your sacred space.Put the candles on both sides of you. Light them and the incense. Then say:

Take me to a place so bright
Take me to a place so light,
Take me to the most important place and important life
This is my will so mote it be.
I so ova magia e nekakva?ili brzozborka:)ako mi uspee ve castam koka kola:)

Не верувам баш дека минуваме низ повеќе животи додека не постигнеме совршенство, ама дефинитивно верувам во души..

Veruvam deka ako mojata dusha ne beshe vo moeto telo, ke beshe vo drugo:salut:

Верувам...Оти сум слушнал за некое куче демек ја имало душата на сопственикот. И на погребот било кучетао тамо, и не се помрднало од гробот. И шо уште не имам читано... И шознам? Мислам дека верувам :)

Da , donekade veruvam. Reinkarnacia e vozmozna najverojatno, no dotinuvanje sovrsenstvo.... Prakticno i sovrsenstvo ne postoi , zosto i covekot kako sustestvo ne e sovrsen, a nasite postapki poteknuvaat od mozokto, a ne od dustaa, kade naukata i veruvanjata se sudruvaat.

NeRtHuS_ErDa напиша:
Da veruvam...Probajte go ova :)

Ingredients

A white candle
A black candle
A stick of your favorite incense

SettingThe full moon in your sacred space.Put the candles on both sides of you. Light them and the incense. Then say:

Take me to a place so bright
Take me to a place so light,
Take me to the most important place and important life
This is my will so mote it be.

sto bi trebalo ova da stori?

p.s. mislam deka defenitivno treba malku da namalis so charmed. i jas gi gledam, ama ne se ufilmuvam olku. :helou: :helou: :helou: :smir: ne se luti sea, ama taka e.

Еден или повеќе животи?

Mi tekna za owaa tema poradi toa sto mi e mnogu cudno.
Holivudskata dzvezda Glen Ford vo 1978 doziveal golem sok.Doznal za svojot 3 zivot.Dodeka bil pod hipnoza ,toj so odosuvuvanje zboruval za svojot poranesen zivot na kauboj vo kolorado.Podocna na drugata seansa , se sekaval deka bil ucitel po isntrument piano vo Elgin vo Skotska.Preslusuvanjeto na lentite od dvete seansi go iznenadilo i samiot Ford. Uste poveke se voodusevil koga istrazuvacite nasle dokazi deka i 2 negovi ,,inkarnacii,, vistina postoele-tocno vo vremeto sto go navel artistot ,,Sevo owa me zbunuva,,rekol Ford,,toa e vo sprotivnost so moeto versko ubeduvanje.jas sim nabozen covek i se gordeam so toa, no sega se mi e izmesano,, rekol Glen Ford .
Ford e prviot covek koj dal dokazi za reinkarnacija . no budistite veruvaat vo toa demek covekot pominuva niz cela niza na zivoti...............
AJDE DA GI CUJAM VASITE MISLENJA ZA TOA ? I DALI NA VAS VI SE SLUCILO TAKVO NESTO ILI KE VI SE SLUCE OSTANUVA MISTERIJA !! :wink:

Temava e stvarno cool i jas napraviv edna takva slicna no sepak se rabti za drugo odnosno za trite zivoti na Glen Ford . Mislam deka nema da se lutis Dark Angel :icon_frow .

Темата е убаво поставена од страна на авторот. Темата бара дискусија за реинкарнацијата и можноста за живеење на повеќе животи. Отворена е во подфорумот за Мистерии, а не во Чек дис аут - така да, ве молам воздржете се од пастирање резултати од веб-тестови од типот на "Your paste life diagnostics" и за промена дискутирајте.

Го избришав мислењето на Volkswagen со линкот до страната за „дијагноза”, како и сите останати постови кои содржеа само copy-paste на текстот од таа страница. Не сум сигурен дека ја сфативте поентата на темава и несвесно ја однесовте во поинаква насока... Еве, ја враќам во прав колосек.

Продолжете со дискусиите.

Blagodaram za komentarot Acid i jas mislev deka temata e ubavo postavena no mislam i deka zasluzuva za copy-paste na ,,dijagnozata,, sto se odvivase zatoa sto taka e pointeresno barem jas taka mislam i si gledavme sto sme bile vo nasite prethodni zivoti:icon_lol:.No sepak i vo nekoj slucaj vo pravo si malku se odalecivme od temava :wink:

Ја верувам у повеќе животи. Верувам дека кармата се пренесува од еден у друг. Ако во овој живот не направам лоша карма што ќе треба да ја враќам, а некој друг мене ми направил лошо - пак ќе се вратам во физичко тело за да може таа душа да ми се оддолжи. Целта на душата е да не мора да се врати више у физичка состојба и конечно да стане едно со Креаторот, а тоа се постигнува со живеење слично на тоа што и Исус учел (воскреснувањето на страна, не се важи), а и Буда. Не мора никој да се форсира да живее на таков начин, затоа што кога душата негова ќе стигне до тоа ниво на еволуција и совршенство, тоа ќе си дојде само по себе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom