Дали верувате во долги врски?

• Креатор на темата Креатор на темата асфалт
  • Време на започнување Време на започнување
Сум била во долга врска и на крајот заврши со неверство.Се омажив со многу кратка врска,и сега е божествено.Мислам дека кога ке го најдеме вистинскиот партнер,ако љубовта е обострана,таа станува долга,и трае вечно.

Па зашто да не.

Сум била во долга врска и на крајот заврши со неверство.Се омажив со многу кратка врска,и сега е божествено. Мислам дека кога ке го најдеме вистинскиот партнер,ако љубовта е обострана,таа станува долга,и трае вечно.

Ете ова сакав да го објаснам но да не се повторуваме, мислам ваков случај (болдираното не важи за мене само да ја потенцирам мислата) .
Значи накратко не верувам во долги врски ,при што под долга врска подразбирам повеќе од три години, а и не ни сакам долги врски.

Верувам во секакви врски.:)
Долги, средни, кратки...разни ги има нели?
Зошто да не бидат успешни долгите врски? Јас сум за долги врски, сигурни.Од партнерот освен љубов барам исто така и сигурност.
Ако партнерите се сакаат и посакуваат да бидат заедно тогаш ќе си останат верни еден на друг.:)
Секогаш велам, ако се сака-се' се може.
Навивам за долгите врски.:smir:

Ne cekajte da vi se sluci dolga vrska,ne davajte se od sebe za da imate dolga vrska.Toa doaga samo po sebe,i koga ke se osvestis,pominale 2-3 godini.
JAs imam decko 5 i pol godini,uste go sakam,super mi e.Nekogas se karame,poveke se sakame,ama 100 pati podobro od sekoj mesec nov decko,pa ucenje novi karakteri,pa novi mesta za izleguvanje....a kolku e samo udobno so decko posle nekoja godina!!!!!
DA za dolgi vrski,NE za razlicni sekoja vecer.Ako ne moze nekoj na 25 god da ima barem edna vrska podolga od 1 god,neka se preispita malce...moze gresi nekade...

Се согласувам во потполност!
Јас сум во врска веќе три години и супер ми е. Јас не сум чекала да ми се случи врскава,(не ни сонував дека ќе издржам со некој олку, ниту пак се замарав да сонувам)се` си дојде само по себе.

Нормално дека во долгата врска не е се под конец, не е се` така розово има и сиви нијанси. Има карање и уште повеќе сакање. Има периоди кога сум “даун“(затоа е тој тука да ме орасположи) и има периоди кога тој е “даун“ (тогаш настапувам јас на сцена :))

Во секој случај ги поддржувам долгите врски.
Убаво вика тендер:
Се` се може ако се сака!

da be. top e dolga vrska. samo ima dve negativnosti. ptvata: posle dolga vrska koa ke raskines pukas od dosad i od sto nemas sto da pravis vo noknite casovi gnetes ko stoka i se debelees. vtorata rabota: koga si vo dolga vrska prekinvas kontakti so site muvacici od predhodno i koa ke ja prekines dolgata vrska ti ostanuva samo "desna raka":)

Не верувам поке во никаква врска.Ако биди да биди се ке си дојди само по себе...сето друго е сра*е во боја.Не навивам више за никаква врска.

НЕ верувам и несакам долги врски.Кратките се послатки.Долгите ми се многу монотони.

Ау.... да не зборам за ова.... долга врска значи да се мрднеш скроз, или од убаини, или од гадости, а кратка врска, да ти го разубави малку животецот!ова, од искуство зборам

верувам во долги врски, еве ќе дадам пример за братучетка ми идеше со типот скоро 10 години и на крај се венчаа

лично јас сум си за максимум 1 година (а тоа за мене е мнооогу предолго)

Што има поубаво од долга врска? Само треба да си ја сакаш и да влужуваш во неа многу за да остане во неа и љубовта и страста. Луѓево стануваат мрзливи во тој поглед. Ќе влета во друга врска и после некое време и со таа исто... нели..

~*~

Верувам во сигурни врски, полни со љубов, внимание и доверба.
Долги, кратки ... навистина не е така битно.

Не верувам.....станува досадно...на почетокот е убаво, интересно, ново...после се е навика.....и почнуваат изневерувањата! Јас сум за пократки врски!

~*~

Секоја врска треба да е долга... само така има целосна смисла една врска. Ако секоја ни трае 2 партии секс, не ќе да е врска.

hm hm ima neshto shto bash i ne mi e jasno vo temava.Pa vo princip ne moze da ne veruvame vo dolgi vrski, zatoa shto site kon toa celime vo glavno:Da si najdeme nekoj so koj kje ni bide ubavo dooolgo vreme(mozda nema da si ziveeme srekjni do krajot na zivotot ama bar nekoe vreme).Fakt e deka imame super spomeni od kratkite zatoa shto partnerot ne stignal da vidi deka ponekad nosime pamucni gakji i ne sme stignale da vidime deka on se ligavi vo son,i se ni izgledalo super sexy i sme raskinale vo onaa faza na najzaljubenost poradi x pricina.Ama seto toa ne e nishto vo sporedba so ljubov, razbiranje, poddrshka i doverba koi gi ima vo edna super vrska koja trae.A vremeto vprocem i ne e merilo,vrskite traat zatoa shto ednostavno ne sakame da prekinat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom