C
Cool Hand Luke
Гостин
Јас никако да се вклопам во религија и антирелигија, вера ми влече на лична вера пред се, а Бог е неиздвоив таму. Иако Бог е Јас, колку е големо нашето јас?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
образложи ми ти мене зошто јас сум болен ако верувам во Бог? Не сум по то да прам христијански обреди, не се крстам, не палам свејќи, едноставно не сум христијанин но верувам во Бог ( виша сила ). И сеа ти мене образложи ми зошто јас сум според тебе болен?!
Дај бре доста сереш ти ебам племето сатанистичко.
образложи ми ти мене зошто предизвикуваш расправија, а болен е широк поим и не секогаш има иста смисла, а еве веќе кога ја оттргнавме религијата а на сцена стапи вишата сила, јас би рекол дека тоа е резултат на недоволно образование во овој правец(секако дека ова е мое индивидулно мислење и не сакам да предизвикам расправија) бидејки за појавите кои се случувале во минатото кои биле сметани за виши сили(дождот, громот, огнот и сл.) сега има логични објаснувања.:smir:
, а и ако се мисли на фанатици пак не можиш да им викаш дека се болни. Јас ако сакам ќе верувам и во светата тастатура пошто таа необјасниво ми дава некаква благосостојба. капираш? :smir:не предизвикувам раправија, туку дебата. затоа е и поставена темава која и не е точно поставена и затоа и пред неколку постови пишав дека е глупава.
Дали верувањето е БОЛЕСТ?
кое верување? верување во то шо че го кажи другар ми, верување во статии од весник, верување во среќа, клатви, магии, баба роги, Бог, христијански бог, муслимански бог, некој бог од африканските племиња?!
Нека се дефинира за што се работи точно во темава. Ако се дефинира општо за верување, тогаш тој што ја отворил темава е, а и ако се мисли на фанатици пак не можиш да им викаш дека се болни. Јас ако сакам ќе верувам и во светата тастатура пошто таа необјасниво ми дава некаква благосостојба. капираш? :smir:
ектременниот фанатизам е болестда, болест е и тоа многу лоша болест а и многу распространета
Пер, пошо темава е у подфорум Религија, претпоставуем дека прашањето се однесува на верување у бог. Така?
Да го беа спознале сите луѓе на Земјата бог, ќе речев пеки, постои. Али пошо секој си пишует писулче ко шо ќе му текне, не идит бе брат... Да веруеш у нешо шо никој не докажал дека постои, кој секој си го толкува ко шо ќе му текни и разговара со него преку т.н. молитва... не е реално, иако признавам дека на многу луѓе му го олеснува животот.
Најтешко од се’ е да сфатиш дека си препуштен сам на себе, дека не зависиш од никој, дека овој живот е еден и друго чаре после него -нема. А лесно е да вервиш во девици после смртта и во рајот (кој искрено, по кажувајне, е доста досадно место).
Пис.
Ти веруваш дека постои розев слон со плави мадиња, крила од пепрутка, македонско знаме на чело и Дип Парпл тетоважа ?Затоа во последно време сметам дека атеистите се тешко ментално заболени лица искрено. Од кај знаеш дека овој живот е еден, од кај знаеш дека нема девици? Имаш доказ? Не. Меѓутоа истото е и со верниците. Имаат доказ? Не. Затоа најдобро е да бидеш агностик и да си отворен кон нови откритија, теории и сл.
ектременниот фанатизам е болест
шизофренијата е болест
таквите ментални пореметувања се болести
вербата нема ни Г од болест
јас ако верувам во себе значи сум болен? епа вербата во бога не е ништо различна од тој аспект...освен делот што се верува во нешто непостоечко и натприродно
Господе Боже не ми се верува!!!
Затоа не ја бива Македонија!
Божја работа е тоа, луѓееее, а не играчка!
Господ Бог не бил видлив, никој го немал запознаено???
Свашта! Неговиот единороден син не Го запознал, а не ние...
Тоа е финтата - Господ Бог и не треба да е видлив, затоа што ТОЈ е сето она што е околу нас, видливо и невидливо!
Дефинитивно сознание не е можно да се постигне, можи да се има само делузија за истото.
Така да не ми е јасно шо се надвиквате.
))