Дали уште користите Floppy дискови?

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Средувајќи низ архивата на работа, налетав на некои ептен стари хардвери.
Еве 2 слики во врска со темава
DSC00206.jpg

DSC00207.jpg

5’25 инчни флопи дискови. Верувам дека само мал дел од вас имаат видено со свои очи во живо нешто вакво.

Инаку последен пат од овие маливе 3,5 инчни користев на компјутер со Pentium 1 @ 100MHz во војска.

тончи овие картонски се бе? оти имам видено вакви ама не беа картонски

Се разбира дека не,ретко кој користи флопи во денешно време:tapp:

тончи овие картонски се бе? оти имам видено вакви ама не беа картонски

Не се картонски, хартиени се. Знам мајка ми на работа вакви користеше пред едно 15 години, јас не успеав да ги испробам, директ на 3.5" отидов.

5'25 флопиа ги користам нон стоп... како футрола за CD-a и DVD-a :P

Јок.. не корињстам... порано стално користаах сааа забравих ка изгледат.. повеке сум на цедиња... или USB ..

abe samo epten ako usb-injata mi zabegale nanekade...ali imam si 5-6 flopy u mojta fioka

Нееее воопшто не користам. Ептен ако нешто е хитно, а сум го зашуткала USB-то тогаш flopy (пошто увек знам кај ми се дисковите) инаку без потреба не користам :icon_lol:

Па ги користам али не многу често, сеа сум повеќе на USB

Користам флопи-дискови многу ретко, најмногу користам USB:tv:

До пред 3 години ги користев обично за некои проекти кои ми требаа за во школо, сеа имам неколку дома ми се врткаат фаќаат прашина. :pipi:

Floppy? What the heck is that? Озбилно додека не се намалија цените на флеш мемори стиковите (читај USB по народно) ги користев. Првиот стик го земав некаде пред 4 години значи до 2004 беа у масовна употреба. Смешното беше што режач ставив дури подоцна.

Само на татко ми кога треба да му ставам списоци на пациенти и извештаи за во фондот. За друга работа не.
исто и јас , беден фонд , ги има ограничено докторите на архаичен тип на трансфер на податоци.

Средувајќи низ архивата на работа, налетав на некои ептен стари хардвери.
Еве 2 слики во врска со темава
DSC00206.jpg

DSC00207.jpg

5’25 инчни флопи дискови. Верувам дека само мал дел од вас имаат видено со свои очи во живо нешто вакво
сум имал в раце , и со радост ги испокршив тие 5-6 по дома што ми се шуњаа.

5'25 флопиа ги користам нон стоп... како футрола за CD-a и DVD-a :P
Постов ти е за 10ка. штета сите пто ги елиминирав , иначе ке ги користев и ја како футроли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom