Дали тинејџерите знаат што е љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Сите го имаме тоа време поминато,никој не е роден на 20 години и според мене каква и да е љубов е љубов,само што во тоа време се се побрзо заборава.

Dani^^^ напиша:
Прочитај го постот на сестра ми убаво.. она многу убаво кажува дека има разлика меѓу платонска љубов и зрела љубов... ова ти го кажувам зошто и јас така мислам ...мислам дека за вас(мислам дека и тебе ќе те стаам тука пошто мислам дека имаш 17 год не сум сигурна-ако не си извини) постои љубов прилагодена на годините и таа љубов само во тие години се доживува покасно не...
Јас мојата врска ја почнав коа бев у средина на тинејџерство,почна како платонска љубов и се разви у зрела љубов која уште трае а излегов од тинејџерските години...значи има можност ...
Ретко читам постови што се на латиница, ме замара латиницата а + нејзниот пост е огромен, така да не го читам.
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica]За разлика од вас, јас некои работи ги гледам поинаку и ги сфаќам поинаку.
Ако се потрудиш уште еднаш да го прочиташ мојот пост, мислам дека ќе сфатиш што сакал да каже авторот.
Твојата љубов од платонска преминала во зрела ( еј! ), затоа што ти си исклучок. Луѓе на 20 години не знаат што е љубов, на 16 знаат да, да секако. Денешниве тинејџери не можат да издржат во врска со еден повеќе од 5 месеци - тие знаеле што е љубов. Не ми треба мене дефиниција за љубов, сто пати кажав има милион разни дефиниции за љубов и сите тие се точни. Но, што е со чувствата? Не е се во зборовите. Иам другарка која во рок од 4 недели „беше заљубена“ во 5 различни личност.
Да, таа знае што е љубов, платонска љубов.
Прочитај го уште еднаш првиот пост и ќе видиш зошто за мене тинејџерите не знаат што е тоа љубов.

[/FONT]

не знам што би одговорила на темава..
освен дека сум на работ на тинејџерските години..и вистинска љубов осетив дури летово..
а се што ми се случуваше предходно,осносно сите врски ми делуваа како љубов,и немозев да разликувам додека не ја осетив онаа вистинската..
а од друга страна...ко шо знам јас љубовта не те прашува кога да налета,
според вас љубовта мозеш да ја осетиш стриктно после дваесетата?
мене ми нема логика..моја другарка е со дечкои од 15 год и ми се чини дека секој ден се повеќе се сакаат...

u ljubovta nema godini,moze da ja dozivees vistinskata i na 15 i na 20 i kusur samo porazlicno ja svakas i definiras.nema veze deka ako si tinejger deka nemozes da dozivees vistinska ljubov,sekoj moze da ja dozivee bez razlika na godinite,samo covek treba da e siguren deka saka i da e dovlolno spremen i siguren deka saka da ja dozivee!:) :) :)

sekako deka znaat jas sum teenager eve posledna godina i da bef zaljuben kako teenager i toa epten u ljubov pred zenenje ama ne ispadna kako sho sakaf jas taka da toa e toa ali ljubovta ne bira godini vreme mesto moze da se desi u sekoj moment :)

имам една писмена во осмо на тема љубов. Ја прекуцав еднаш и сега ке ја најдам кај е и тамо се ви е убаво објаснето што е љубов. Додуша бидејки бев осмо (голем, стар, фраер), сериозни ми беа првите 3 страни, после отидов малце накај инцест...

Бев најстник* до пред некоја година и да ви кажам право, уште на 17 годинки знаев точно што, како и каква е љубовта.
Ама многу пубертетлии не знаат.
Обично девојчињата. Многу ми мешаат фасцинација и сакање со љубов.
А за горење, зависи какво. Ако стварно си љубел некого, треба многу време да се преболи.
Ама сепак, претходно искуство не треба да биде пречка за ново.
Претпазливост да, ама тотално обѕидување не.
*Чудно зборче, знам, ама така би било по нашки.

Не знаат, не објаснувам оти на глуви уши ќе налетам, а кога ќе пораснат ќе се покајат што грешна дума кон мене имале тие кои сега со мене не се согласувале.

Не знаат што е тоа љубов.
Некои никогаш и не ја доживуваат вистинската љубов.
Како викаат:
„Он ја сакаше затоа што она се омажи за него. Она се омажи за него затоа шо мислеше дека он ја сака.“:wink:

The`bItCh напиша:
... [FONT=Verdana, Arial, Helvetica]Денешниве тинејџери не можат да издржат во врска со еден повеќе од 5 месеци - тие знаеле што е љубов ... Иам другарка која во рок од 4 недели „беше заљубена“ во 5 различни личност. ...
[/FONT]
Тоа што ти, или било кој друг не видел "примероци" кои биле вљубени, а не слепо занесени, не значи дека не постојат. Јас се дружам со барем 7 парови кои се заедно повеќе од 1.5 година (еден пар се заедно веќе 4 години) - никој уште нема 19 години. Баш заради тоа што бројот на "тинејџери" (го мразам овој збор) кои љубеле/се вљубени не е мал, не смее да се генерализира - едноставно никој не може да каже дека тинејџерите не знаат што е љубов!

smizlicka напиша:
u ljubovta nema godini,moze da ja dozivees vistinskata i na 15 i na 20 i kusur samo porazlicno ja svakas i definiras.nema veze deka ako si tinejger deka nemozes da dozivees vistinska ljubov,sekoj moze da ja dozivee bez razlika na godinite...
Крај. Тоа е тоа, и целосно се согласувам со горенапишаното.

таа љубов е својствена за тој период од животот,ја би ја нарекол незрела:)

Ima ljubov, nezrela ili ne, ne e bitno.
I tinejdjerite se luge,aman sekako deka znaat da sakaat!
Samo vo ovoj period e ponevina i pocista, a so tek na godinite kako kje rasteme taa kje stanuva poseriozna.
I cist primer da vi dadam...
Najpoznat ljuboven par koj e?
-Romeo i Julija
Cel svet znae za niv, i cel svet ja vozvishuva i slavi nivnata ljubov.Vrz taa ljubov se napraeni knigi, drami i filmovi!Se uci vo skolo ovaa drama, i skoro nema covek sto ne znae za niv dvajca.
A znaete deka Julija imase 14 godini, a Romeo 17,18?
Imase ljubov vo sekoj slucaj!Ne mozeme da kazeme deka nie ne znaeme sto e ljubov i slicno.
Samo kako sto kaza i Caligula ljubovta vo ovie godini ne e zrela.
Toa go ima i vo Romeo I Julija,
celata prikazna e detska, interesna i na kraj zavrsuva tragicno samo zatoa sto mislat deka oni se edinstveni i deka taka nivnata ljubov kje zivee bla bla.Da imale 20 godini sigurno nema taka da razmisluvale.
Ali toa e toa :) Ljubovta ne znae za godini i granici, zatoa e i slepa:icon_lol:

ThA-BiTcH напиша:
Samo vo ovoj period e ponevina i pocista, a so tek na godinite kako kje rasteme taa kje stanuva poseriozna.
-Romeo i Julija
Cel svet znae za niv, i cel svet ja vozvishuva i slavi nivnata ljubov.Vrz taa ljubov se napraeni knigi, drami i filmovi!Se uci vo skolo ovaa drama, i skoro nema covek sto ne znae za niv dvajca.
Imase ljubov vo sekoj slucaj!Ne mozeme da kazeme deka nie ne znaeme sto e ljubov i slicno.
celata prikazna e detska, interesna i na kraj zavrsuva tragicno samo zatoa sto mislat deka oni se edinstveni i deka taka nivnata ljubov kje zivee bla bla.Da imale 20 godini sigurno nema taka da razmisluvale.
Ali toa e toa :) Ljubovta ne znae za godini i granici, zatoa e i slepa:icon_lol:

штета што не ви ја стаиле „лолита“ у лектира..

друг став ќе имаше..

Остај ти Ромео и Јулија. Кај се видело двајца озбилни луѓе цело време у стихови и рима да зборат. :)
Драма е тоа. Утепувањата се претерување.
Ама сепак, можна е љубовта и во тие години. Само што несреќа е што многу пубертетлии би биле незрели за неа и би ја заебале работата, овака или онака.
Што не значи дека постарите не заебуваат.
Чудна е љубовта, кога и да те фати. И никој не е у целост способен за неа.
Ама ако стварно се љубат, опстојува и крши секакви граници.
Тоа е чудото.

ThA-BiTcH напиша:
-Romeo i Julija

Хаха! Ова ти доаѓа како демантирајње на постот на Ејсид.
Не, не ние не читаме тин шема, ние читаме Шекспир!:pos:

Пишувале тие и ќе пишуваат. Љубовта не е во напишаното.
Ајде пошо ги зеде за пример нив двајца, би го направила ти истото за некој?
Таа имала 14 ти имаш 16. И? Би умрела за некој?:icon_roll

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom