Дали тинејџерите знаат што е љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Macedalien напиша:
Тинејџерите знаат што е љубов ама не се заљубуваат во личности т.е. во луѓе : се заљубуваат во љубовта, т.е. сакаат да сакаат.

.. а не знаат како?:icon_roll

Ја сакам да љубам! Заљубен сум у љубењето.
Ама не иде то по нарачка ебате. Кад удри удри.

Macedalien напиша:
Никој не рече дека не знаат :wink:

Јас само прашав, не реков дека ти рече.
Еееее се нешо погрешно ме читаш во последно време!:(
Ај назад на темата..:icon_conf

The`bItCh напиша:
... на овие години повеќето од нас мислат дека тој е вистинскиот, плачат, паѓаат во депресија - за подоцна ( после неколку години ), да сфатат дека тоа што го направиле не вредело, дека испаднале смешни, да сфатат дека се глупирале, да сфатат дека не знаеле што е љубов. Некои можеби и ќе се смееат на своите грешки. Само, немој да ме убедувате дека знааеме ( морам да зборувам во прво лице, пошо и јас сум тинејџер ) што е љубов. Од толку многу што знаеме што е љубов праќаме писма до разни списанија со наслов „Заљубена во Тоше, Бред Пит, Антонио Бандерас”, што да направм да ме сака, ме остави, ми се пушта, не знам дали ме сака, го сакам со години итн. - потпис „Водолија 18”. Ви се молам. Може се работи за привлечност, допаѓање, потреба од спротивниот пол, страст, ама љубов?:icon_roll ...
Со ова што е напишано погоре како да се осврнуваш само на женската популација.. дали можеби со ова сакаш да кажеш дека само тинејџерките не знаат што е љубов?

Да, сум налетал на писма од тој тип во списанија.. Ама од кога Тин Шема-like списанија се репер за нешто?! Како, врз основа на тие писма, заклучи дека ете, сите тинејџери не знаат да сакаат? Всушност тоа и значи генерализацијата, а во овој случај едноставно не може да се употреби генерализација.. :ne:

P.S.: Немој да мислиш дека сум те зел на пик и ете, само тебе ќе те критикувам.. само давам коментари на добри постови :wink:

P.Overdrive напиша:
Со ова што е напишано погоре како да се осврнуваш само на женската популација.. дали можеби со ова сакаш да кажеш дека само тинејџерките не знаат што е љубов?
Па уште во првиот пост кажав дека темава повеќе се однесува за женската популација.
Прочитај го пак првиот пост ќе видиш што сакам да кажам..
Да, сум налетал на писма од тој тип во списанија.. Ама од кога Тин Шема-like списанија се репер за нешто?! Како, врз основа на тие писма, заклучи дека ете, сите тинејџери не знаат да сакаат?
Јас не ја спомнав тин-шема, реков дека во многу списанија има девојки кои праќаат писма и бараат љубовни совети. Заљубени се а не знаат како да си го вратат дечкото, како да натераат некој да ги сака итн..Гледајќи ги другарките секој ден на школо ( а бе и за ова кажав ), работата кај нив е заљубим се 5-6 пута у року од 3 минута. Секој што ќе го видат, така добро граден, сладок, фин, за помалку од 3 дена „го засакуваат“, дознаваат се за него, ќе дознаат дека има женска и се разочаруваат. Паѓаат во депресија, не излегуваат, им доаѓа да се фрлат, плачат итн..
Тоа за мене не е љубов и никогаш нема да биде. А за нив е!
И затоа се такви какви што се. Сами без дечко.
Всушност тоа и значи генерализацијата, а во овој случај едноставно не може да се употреби генерализација.. :ne:
Како сакаш сфати, во глобала земено повеќе девојки во тие тинејџерски години се такви. Ајде да речеш една-две-три-десет..
Не. Поголемиот број се исти..
P.S.: Немој да мислиш дека сум те зел на пик и ете, само тебе ќе те критикувам.. само давам коментари на добри постови :wink:
Не мислам ништо за тоа што ми контрираш во повеќе наврати.

The`bItCh напиша:
Па уште во првиот пост кажав дека темава повеќе се однесува за женската популација.
Прочитај го пак првиот пост ќе видиш што сакам да кажам..
Точно, моја грешка, извини.

The`bItCh напиша:
Јас не ја спомнав тин-шема, реков дека во многу списанија има девојки кои праќаат писма и бараат љубовни совети. Заљубени се а не знаат како да си го вратат дечкото, како да натераат некој да ги сака итн..Гледајќи ги другарките секој ден на школо ( а бе и за ова кажав ), работата кај нив е заљубим се 5-6 пута у року од 3 минута. Секој што ќе го видат, така добро граден, сладок, фин, за помалку од 3 дена „го засакуваат“, дознаваат се за него, ќе дознаат дека има женска и се разочаруваат. Паѓаат во депресија, не излегуваат, им доаѓа да се фрлат, плачат итн..
Тоа за мене не е љубов и никогаш нема да биде. А за нив е!
Ни јас не ја спомнав директно Тин Шема, туку списанија од тој калибар..
Да, и јас ја гледам истата ситуација, секој ден, на секоја страна.. кај 13-15 годишни девојчиња. На таа возраст ако некој знаел што сака.. Не, тоа не е љубов.
Ама teen се луѓето од 13 до 19 (вклучително и припадниците на машката популација, нели), и богами има огромна разлика меѓу овие граници.. со што, по којзнае кој пат ќе напишам - не смее да се генерализира.

The`bItCh напиша:
Не мислам ништо за тоа што ми контрираш во повеќе наврати.
Мило ми е што се разбираме :wink:

Него Бич, ти у која категорија се ставаш. Праша, а не кажа...

Па мислев дека се подразбира..:icon_roll:icon_roll:icon_roll

NE ZNAAT !!!tie nemaat vrska od poimot ljubov tuku se zanimavaat so poimot opsednatost..a tie se dva razilcni poima

e da de...bas toa se podrazbira pod opsednatost.....pinky e mozebi opsednata so eston kacer ama ne e zaljubena vo nego.... :wink: a vo vrska so тинејџерите
definitivno ne znaat sto e ljubov...yes deka тинејџерството odi od 13 do 19 ali i tie od 19 bas ne znaat sto e ljubov....moe mislenje e deka site ke razbereme sto e vistinska ljubov koga ke oformime semejstvo koga ke imame deca.....e duri togas ke se pokaze vistinskata sposobnost na covekot da cuvtsvuva vistinska ljubov....ovaa "ljubov" nie sega sto ja cuvtsvuvame e samo iluzija i bleda senka na toa sto doprva treba da dojde....sto e slicnosta pomegu...da si vljuben vo nekoja devojka...i da si opsednat so nea...da places celo vreme za nea....da mislis celo vreme na nea...da ja sonuvas....sekogas koga ke ja vidis peprutki da ti letaat vo stomakot...i takamu natamu...i ljibovta koja se sozdava koga zenata sto ja sakas ke ti rodi detence i ti ke go drzis vo race...ili prviot zbor koga ke go izgovori "tato" ili "mamo"...uste ne sum go pocuvstvuval toa...ali za tie sto go pocuvstvuvale toa znaat na sto mislam i mislam deka ke se slozat so mene.

Зошто ли се замарате со темава? Ниеден тинејџер не знае што е љубов.Можеби.. му се случува да помисли дека тоа е.. и тоа многу често...ама тоа најчесто завршува со.. абе.. не го сакам... не е он за мене.Скоро секоаш е тоа така.И јас сум бил тинејџер.. и знам на шо тогаш личеле моите љубови.Може да се нарече било како другачиЈе... ама не и љубов.

Тукушто го видов текстов на друга тема на форумов „Кога ќе раскинам со партнерот, не ми е битно со кого е, дали има некоја нова, дали ме заборавил и слично. Воопшто не се замарам. Само 5 минути после самото раскинување тој за мене е минато, и на некој начин не постои и не вреди.“

И ти не веруеш у тинејџерска љубав :pos:

Абе дека некој т.е. поголемиот дел од тинејџерите знаат што е љубов и ја имаат почуствувано.Тоа го знам од лично искуство.А ТhA-BiTcH мислам дека има право за тоа со го кажува.Сите скоро секој од помладите сакал и знае што е тоа а таа со го кажа т.е. што го поставила ова прасање да го кажам мислам дека она не знае за вакви рабти па сега нешто прашува божем и било важно да знае дали ни сме ја почуствувале љубовта.Да и го одговорам прашањето и да и кажам дека јас барем за мене си знам дека го имам почуствувано тоа и е многу добро чувство.

zavisi ako nekoj/a e poiskusen znae a ako onaka si fakal/a deckovci/devojki kolku za motanje ne zanae ,ako si se zaljubil/a do sea bi trebalo 50% da znaes.....bar taka mislam ...soznam....

simonce* напиша:
zavisi ako nekoj/a e poiskusen znae a ako onaka si fakal/a deckovci/devojki kolku za motanje ne zanae ,ako si se zaljubil/a do sea bi trebalo 50% da znaes.....bar taka mislam ...soznam....

Мислиш дека заљубувањето игра улога во тоа дали знаеме или не знаеме што е љубов?:raz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom