Која црна трета опција?!? Кога сите партии кој се сметаат дека се 3та опција се партии деца на сегашниве 2 опции

само се делат, мешаат, групираат, прегрупираат навака натака во јавност се плукаат меѓу себно дека се вакви онакви и дека за тоа се одделиле зс лажат крадат имаат вошки незнам што и на наредни избори
оп пак си се во коалиции со матичните партии...
а и да се формира некоја нова партија која нема да има било каква врска со досегашниве партии можно е да има голем успех доколку направи нешто феноменално, на пример да оствари бар 20% од тоа што ќе го вети пред избори, но сепак (без навреда) ама поголемиот дел од народот се овци кој веруваат во некој бош идеали, мислат дека работат за “доброто“ на државата ако го слушаат нивниот партиски лидер и играат како што он ќе им свири и ни малку не размислуваат со своја глава , сметаат дека ако се “борат“ насекаде за нивната партија ќе имаат некаква позитивна промена во нивниот живот, ќе профитираат , дека ќе живеат подобро и што уште не... сепак некој профитира, живее луксузно вози огромни џипови но тоа ќе бидат некој максимум 100-200 луќе кој се дел од раководството на нивната омилена партија...
Не ако продолжи поголемиот дел од народот во Македонија да се однесува вака и да не почне да се буни за својте права и да ги казни политичките партии со тоа што нема да им даде мандат, и се повеќе ќе тоне во ср&*ето кое му го спремаат неговите омилени политичари , јас би кажал само едно, знам дека ако некој го прочита ова ќе се чуствува навреден, ќе ме прогласи за предавник србоман, бугарофил, гркоман и незнам што друго , ќе ми лупаат негативна репутација ама за тоа ни малку не ми е гајле:
Ваква проста раја кој ни малку не рзмислува со своја глава и дозволува скоро 20 години да ја заебаваат исти фаци, не ни заслужува да има своја држава!
Заклучок: сметам дека во Македонија не постои партија која навистина би била 3та опција, а и да има тешко дека ќе има некоја голема моќ