Дали сте за да се врати старото знаме

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Сакате ли да се врати старото знаме од Кутлеш

• Да

Гласови: 145 85,8%
  • Не

Гласови: 24 14,2%

• Вкупно гласачи
    169
Гледам добро си ја научил поговорката Наведната глава сабја не ја сече,ако повторувај си ја секој ден,но треба да сфатиш за да добиеш нешто треба да побараш,ние помладите како што бендисуваш да кажеш сме слободни луѓе Македонци и не прифаќаме некој друг да ни ја крои иднината,некој друг да ни дава име,некој друг да ни мења знамиња,некој друг да ни ја пишува историјата.Така да тоа бил хендикепот на постарите генерации ,немале храброст да бараат тоа што е нивно,едноставно не биле слободни луѓе:toe:

Shto e lesno koga si mlad i 'sloboden'. Se' ti e jasno. Milo mi e.:tv:

Со овој пост ти токму тоа го направи,не подели

Не...грешка си.
Си стојам Јас на кажаното од А до Ш.
Оној што си ја сака државата своја, не може да не ги сака знамето и химната.
Оној што го мрази народот свој, и не заслужува да се нарече Македонец.

Би сакал да се врати знамето но колку што го ценам тоа знаме толку го ценам и сеашново знаме.

Не...грешка си.
Си стојам Јас на кажаното од А до Ш.
Оној што си ја сака државата своја, не може да не ги сака знамето и химната.
Оној што го мрази народот свој, и не заслужува да се нарече Македонец.

Не измислува некои работи,никој на форумов не кажа го мразам народов мој,ја мразам химната,го мразам знамето

Во контекст на муабетов од реалниот, друже би те запрашал нешто.

Како го воврстуваш некој кој и да глуми почитување на симболите на својата држава, неговите дела говорат дека работел длабоко против истата? Ќе ти дадам еден пластичен пример, прдежот мириса по некое време отакако ќе биде ослободен, не веднаш.

И што да кажам за некој кој при интонирањето на Македонската химна, при донесувањето на декларацијата за независност 1991, не сакакше да стане и да ја испочитува својата химна (а знаеме како тоа време Хрватите ја почитуваа нивната) и воедно сакаше прво да се свири Југословенската химна, и водеше жолчна полемика околу тоа?

Кој ли човек направи вакво непочитување на сопствениот симбол на државноста?

Shto e lesno koga si mlad i 'sloboden'. Se' ti e jasno. Milo mi e.:tv:

Што да ти кажам повеќе,седи си дома и повторувај си ја поговорката секогаш кога ке станеш,сега незнам колку точно си стар но светот останува на младите ,и така од генерација која мисли уште на југословенизмот,ке се замени со генерација слободоумни луѓе:helou:

И еве гласав да се врати знамето...и што...кога пак во Македонија ќе има 350 000 невработени, стандардот 0...џабе се тие работи поврзани со национализам кога луѓето не можат убаво да живеат.

Не измислува некои работи,никој на форумов не кажа го мразам народов мој,ја мразам химната,го мразам знамето

Не измислувам Јас.
Тоа се факти.
Кој ги следи темите, во кои "патриотите" сите други ги прават предавници и немакедонци, за да они бидат најголеми Македонци, знае точно што зборувам.
Прелистај малку, па ќе ги видиш сите оние работи кои ти ги набројав погоре.

Што да ти кажам повеќе,седи си дома и повторувај си ја поговорката секогаш кога ке станеш,сега незнам колку точно си стар но светот останува на младите ,и така од генерација која мисли уште на југословенизмот,ке се замени со генерација слободоумни луѓе:helou:

Normalno e sine, sekoj da misli deka svetot pochnuva od nego. A i vo pravo si. Ne znaesh kolku sum star.:smir:

Добри сте,само некако слабо бевте активни на теми за промена на името,некако молчевте на тие теми.Чудно:tapp:

Не е национализам ако сакаме да ни се врати старото наше знаме.

А дали е национализам ако некој ти вика дека ти не си ти, дека ти не се викаш така, дека не збориш вака, дека немаш право да идеш во твоја црква, и.т.н. и.т.н.?

И јас сум да се врати старото знаме, ама она вистинското од `45, црвеното со петокрака горе лево... Тоа е првото знаме на независна и суверена Република Македонија и како такво треба да го почитуваме, а се друго од она античкото што не е наше , па се до вентилаторчето е чиста глупост...

Сека држава има право САМА да определи химна,знамето и името си и ако сакате да вратите старото знаме,не би требало да имате проблем.Па сите знаеме,дека това ке се отчете като предизвикване на ГР.

Не е национализам ако сакаме да ни се врати старото наше знаме.

А дали е национализам ако некој ти вика дека ти не си ти, дека ти не се викаш така, дека не збориш вака, дека немаш право да идеш во твоја црква, и.т.н. и.т.н.?

...А дали си ти доволно разумен да знаеш кој навистина си и покрај тоа што некој го негира твоето егзистирање ?
...Дали си бараш изговор за неодењето во црква ?

Мене никој не ми забранил да одам во НАШАТА црква !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom