Дали сте среќни?

• Креатор на темата Креатор на темата Pretty bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Човек што се смее и е позитивен е среќен, според мене. Среќата се манифестира преку позитивната енергија и радост која ја емитувате ако сте среќен.

Човек што се смее и е позитивен е среќен, според мене. Среќата се манифестира преку позитивната енергија и радост која ја емитувате ако сте среќен.

Колку пати само, сум се смеела и сум делувала како се да ми е рамно.. но длабоко во себе сум плачела и по осамено не сум се чувствувала. А колку пати само, сум била озбилна, навидум депресивна, но длабоко во себе не сум можела да се справам со толку радост ,,изненада,, и сум се прашувала, која е цената што треба да ја платам покасно за сета таа среќа во моментот што ја доживувам...

Никој не е апсолутно среќен, и понекогаш се плашам кога нешто иде на премногу среќа и убаво ми е, да не се преврти за брзо се наопачки, зашто така обично бива. Многу среќа не е на добро така викаат...Но знам да битно ми е многу да имам мир и хармонија во душата, да сум исполнета и задоволна ..Среќата тогаш е најистакната...
Инаку се сметам за јако задоволна и среќна позитивна ...Задниов период многу повеќе зашто научив како да не ми влијаат околината и луѓето на располоението.Отстранувам брзо се што би можело да ме спушти..
И мора сами да достигнеме до тоа чувство на среќа, сами креираме све и погледот и начин на живот..Се трга од нас самите. Прашање е на личен избор..

што беше тоа да си среќен? како изгледаше? се разведрувам на моменти ама за да заработам среќа ќе треба д работам повеќе на себе си.

Среќен сум кога јадам ориз, топол ориз тазе напраен.

Да, срекна сум. Срекна сум и кога останатите околу мене се срекни...Срекна сум кога ке го постигнам тоа што го сакам. Ја наогам среката во малите нешта. Задоволна сум и исполнета. Задоволна сум од она што го имам.
Не барам ништо друго... Само сакам здравје љубов и срека. За почеток е доволно.
Размислувам за оние кои бараат повеке и повеке...Поради која причина го праваат тоа?Зошто не се задоволни со она што го имаат покрај себе? На крај ке останат и без она што го имаат заради лакомоста.
Да, сите сме имале подеми и падови но сепак сето тоа треба да се остава зад себе.

АПСОЛУТНО!!

Нема реприза животот и краток е да го трошиме на омраза, гнев и лутби :D

не се сеќавам кога последен пат сум била незадоволна, разочарана или повредена до толку за да се декларирам како несреќна...
зошто викаат многу арно не е на арно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom