Дали сте скржави?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте скржави???????

• Вкупно гласачи
    237
Не сум воопшто скржава, секогаш кога и да поседувам нешто кое што некој ми го побара давам, не сум тип на човек кој лаже дека нема и слично, само за да остане повеќе за мене.
Но, страшно ме нервираат луѓето кои во последно време ги сретнувам се почесто, кои не знаат да го ценат тоа што секогаш делиш се со нив, па го искористуваат тоа максимално и секогаш сметаат само на тој што знаат дека секогаш има (мастики, цигари, пари, без разлика што).

Н`цк , воопшто не сум скржав , али има моменти кога ми е дојдено преку К** кога некој секој ден ми бара по нешто е тогаш веке и од нервоза сум скржав .. А така ако побара некој 1-2 давам ..

Мислам дека почнав да бидам скржав , порано не бев толку, многу пати дури и трпев заради други личности, ама видов дека за овај свет не треба да си добар, па затоа сега сум скржав (се разбира не кон сите) ама 90 % сум скржав

Jas pusto nikogas ne sum bila skrzava,a bi trebalo covek da e po malku skrzav.Ako mnogu davas togas ne ke znaes dali se lugeto od nekoja korist ili cisto od prijatelstvo so tebe.A mrzam luge koi se koristoljubivi,a mrzam luge koi se skrzavi epten isto taka.

Сум скржава. Многу сум... :kesa:
Не дека јас сакам да бидам скржава, баш напротив, ми смета таа моја особина ама јбг таква сум- скржава :pos:

Воопшто не. Не можам никого да одбијам, многу ми е непријатно и после тоа се осеќам некако глупо.

Сакам да поделам со моите блиски се што имам,не сум скржава, па дури и за тие што не ми се блиски.Нормално освен приватниот живот.

Па не сум скржав.Колку и да сакам да бидам помалку едноставно неможам да одбијам некого.Многу ми е глупо.Ама некогаш кога ја претеруваат ќе речам не и пак ќе дадам тоа што ми го бараат.

Не сум скржав воопшто.Кога имам нешто,не можам да одбијам некој дури и да не го познавам.Едноставно таков сум :toe:

ехеееее давала сум и ке давам :) ... ич не сум скржава :pipi:

Скржав сум ако се работи за мене а за други одма давам се (освен пари). Можда тоа му доаѓа дека сум штедлив али јебига....

Не сум скржава и ако можам да помогнам секогаш го правам тоа. Ако имам, никогаш не можам да кажам не.

Ма неееее!
Раката што дава никогаш не се суши:pipi:Секогаш кога имам и кога сум во можност давам, подарувам помагам и сл.И да ви кажам се чувствувам многу убаво!Не сум скрашв, не не:baeh:

Гласав за не но да си признаам дека по малку сум :kesa: но тоа е само за некои мои вредни работи за кои се плашам да не ги изгубат, расипат, оштетат.
Инаку за други ситни работи сум многу дарежлив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom