Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
У сон еднаш.
Одамна беше...сигурно до сега ме зезнал.Toa znaci deka nekoj koj e zavisen od tebe ke te zaeba u zivot.
Mene me nema kasnato kuce, jas sum alfata u koja i soba da vlezam.
Не,немало зашто,ако не ги рчкаш нема да те каснат
НеНекогаш може некое куче да те касне и без да го рчнеш.
мене ме касна исто на точак, едно малецко ама со голема шилеста муцка, од тие пит сортите; среќа не ми ги проби летните пластични сандали, само ме изгреба , бидејќи газдата му свирна.. потоа газдата го тргна кучето некаде, едно година не го видов, можеби го носел на дресура, сега не напаѓа точак... инаку воглавном џукели напаѓаат кога си на точак.. а имам гледано порано во Аспровалта еден странец што џогираше рано сабајле по плажа го нападнаа кучињата што седат кај гирата (а кој се уште не беа отворени.).. човекот се снајде, откорна од песокот една долна цевка од сунцобран и некако се одбрани од гладните кучиња......[DOUBLEPOST=1491681642][/DOUBLEPOST]Да, шарпланинец додека возев точак.
грешка си, куче може да брани територија не само двор на газдата, туку и било каде, а и кучиња скитници може да заземат територија ако некој таму им фрла нешто за јадење...