Дали сте атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.
liomkd напиша:
Koga bi bil na tvoe mesto jas bi se pazel sto bi zboruval.Ako si ateist bidi ateist samo nemoj....taka sram da mue...zatoa sto toa mene me boli strasno.KohlBass kolku primeri sakas da ti dam za ateistite koga bile vo nevolja se molele o boze pomozimi a!!!!!Ima snimki od vo avion a ota bilo samo test tuka imalo mnogu ateisti i najavile deka avionot paga dolu i deka trebalo da se vrzet i da ne mrdet,znaes so se slucilo???Site pocnale da se molet da placet ko deca o boze pomozi ni nie sme gresnici ne sme veruvale vo tebe od sega ke te slavime kako nas sozdavatel ke ti se pokorime....znaci ete ti znak deka automatski si vrzan za nego si posakuval ti ili ne toa e znak deka pak kaj nego ke se vratis;)

Нема ни да се обидам да ти вратам на примерите за тие што се молеле. А, длабоко се извинувам ако повредив некое твое чуство... Нема да ме кажеш на Ристета? :smir:

Викторгг напиша:
:pos: :pos2:неверојатно. Те боли? Да се пази што зборува? :pos: Ќе го најдеш кај живее и ќе го тепаш? Класика христијанска... или муслиманска сеедно...

Знаеш, пред Галилео, предците илјдници години велеа дека земјата е плоча, дека слонови ја носат на грб и уште неколку смешки. Денес... е поинаку :)

E bravo bas za smeenje :vozbud: .....rekov deka me boli a toa ne znaci deka ke istepam nekogo,toa znaci deka nesakam da mi go navredis ona sto jas najpoveke si go sakam a toa e Bog sozdavatelot na sve,na moeto bogastvo,na mojata familija,na mojata i tvojata makedonija,na nasite predci na tvojot galileo i na sve sto gledas okolu tebe...ama ponekogas srceto treba da gleda a ne ocite nego tvoite custva,Bog se custvuva a ne se gleda.Jas pak ke citiram:ako mislite deka bog ke sleze kako kaj narodnite prikazni so bela brada i dolga kosa i ke ti rece eee sinko eve me pred tebe posakuvaj so sakas jas ke ti ispolnam......E toa go nema....izvini ama nema ni da go vidis toj film...moes samo kaj prikazkite a vo zivo malku tesko....pozdrav

liomkd напиша:
E bravo bas za smeenje :vozbud: .....rekov deka me boli a toa ne znaci deka ke istepam nekogo,toa znaci deka nesakam da mi go navredis ona sto jas najpoveke si go sakam a toa e Bog sozdavatelot na sve,na moeto bogastvo,na mojata familija,na mojata i tvojata makedonija,na nasite predci na tvojot galileo i na sve sto gledas okolu tebe...ama ponekogas srceto treba da gleda a ne ocite nego tvoite custva,Bog se custvuva a ne se gleda.Jas pak ke citiram:ako mislite deka bog ke sleze kako kaj narodnite prikazni so bela brada i dolga kosa i ke ti rece eee sinko eve me pred tebe posakuvaj so sakas jas ke ti ispolnam......E toa go nema....izvini ama nema ni da go vidis toj film...moes samo kaj prikazkite a vo zivo malku tesko....pozdrav
ubavo kazano

liomkd напиша:
....zarem ne gledas vo neboto i da si postavis prasanje kako e stvoreno ova samo????

Па сигурно не е створено од некој што едноставно рекол "Ај нека има небо".
Науката денес докажува и зошто е плаво небото, а не само како е "створено".

Атеист сум, да. Како да верувам дека сум настанала од некое ребро? =/

Лол небото е создадено тоа што го гледаш се е материја и создадена од биг бенг а ке прашаш кој го создал биг бенгот тоа науката го бара а што прави религијата ти пере мозок.Науката барем пробува да се усовршува,а она застанува на таа идеја господ е се и господ е во секого.Јас сум сам свој господ и сам креирам идеи и ако не ги реализирам тие ке бидат заоставени во еден тунел и никогаш нема да бидат излезени.

IsusHristos напиша:
не сум атеист бидејќи за постоењето на господ велат сите наши предци.има луѓе на кои не им одговара учењето или го почитуваат оној дел само што им одговара.да сме ги следеле сите стапки од господ до сега ке сме била многу напредна цивилизација и без војни ке сме поминувале во слога .ама сега е така како што е што можам јас да сторам кога никој не ги почитува стапките од господа.
и имам едно прашање тој што не верува во господ без разлика кој е во што верува.како на пример има доста што веруваат дека човекот е од мајмун ако е така кој го создал мајмунот???сега да ве видам!!

Предците неможеле да си објаснат како настанува денот и ноќта, неможеле подобро да си објаснат па измислиле некој ,Господ, и така им било најлесно. Ако ние веруваме во тој Господ дека создал се, тогаш што е со Буда и другите богови? Или сите тие се еден единствен со еден ден му било досадно па решил да направи свет и да си игра со луѓето? Хех.

Samara напиша:
Па сигурно не е створено од некој што едноставно рекол "Ај нека има небо".
Науката денес докажува и зошто е плаво небото, а не само како е "створено".

Атеист сум, да. Како да верувам дека сум настанала од некое ребро? =/
E tuka e razlikata medzu naukata i stvoritelot i znaj deka e tocno toj ednostavno rekol Bidi i bidnato bilo.....ako ne kazi mi ti kako sevo ova e nastanato kako zemaj nebo zvezdi planeti galaksiii mora od nesto da e pocnato mora od nesto mora da ima pocetok kako so ima radzanje i smrt mora kako???.....samo taka od nauka sevo ova od kade sto???......evo ti prasanje za tebe?Ne si nastanala od rebro nego od sperzmatozoidot ot tatkoti i embrionot od majkati a dusata ti ja dal stvoritelot,i veruvaj vo toj sto ti dal dusa zatoa sto ne se kupuva nitu pak se prodava e nesto mnogu skapoceno:helou:

А ти објасни ми што е тоа душа.
Па ако е така, ако галаксиите итн итн настанале од Господ, тогаш како настанал Господ? Од сперматозоидот на татко му и ембиронот на мајка му? А како настанале тие? Не поставувај прашања шо ни самиот неможеш да си ги одговориш.

Samara напиша:
А ти објасни ми што е тоа душа.
Па ако е така, ако галаксиите итн итн настанале од Господ, тогаш како настанал Господ? Од сперматозоидот на татко му и ембиронот на мајка му? А како настанале тие? Не поставувај прашања шо ни самиот неможеш да си ги одговориш.
Некои прашања не заслужуваат одговор :)
Нашата наука не е стигната до тој левел за да можеме тие прашања да ги одговориме.

Па тогаш не претерувајте и вие со прашањата за нашата наука, средете ја прво вашата

IsusHristos напиша:
Некои прашања не заслужуваат одговор :)
...е типичен одговор во недостаток на нешто паметно, а сепак гордоста не дава да се признае грешка.

pa sekoj ne e sovrsen ni jas ne sum a naukata e usovrsuvanje i baranje po dokazi a religijata kaj ima dokazi ima vo edna kniga koj ja napisal neznam koj moze nekoj seljak od ulica i ti prodava perenje na mozok.Baraj sovrsenstvo vo drug svet dzabe veruvas koga nemoze toa da go ostvaris vo realen svet.Ako sakas da pobedis nekogo prvo procitaj poveke i napagaj a ako nemozes da go pobedis zdruzi mu se.

Samara напиша:
Па тогаш не претерувајте и вие со прашањата за нашата наука, средете ја прво вашата
Nasata e sredena skroz i definirana i nema dilemi ili sumlivosti nego sredi si ja tvojata zs imas mnogu dilemi pronajdi se devojce poslusaj go mojot sovet pocnuvaj da veruvas vo boga,i cekaj ubavi raboti a vo nauka bez vera ke se izgubis,nie nemojme primarnite raboti da gi svatime a ne pak naprednata nauka.boze cuvaj...nie i nauka e bas sakam da te vidam.

Ај еве ако толку се залагате за постоењето на Господ, објаснете тогаш како е роден Исус? Како била оплодена Марија? Нелогично е девица да роди дете. Или бил некој медицински новитет, или незнам што. А и како тоа подоцна Исус по смртта повторно да ,оживее,? Се случило тоа досеа? Или тој бил ,посебен,.

Samara напиша:
Ај еве ако толку се залагате за постоењето на Господ, објаснете тогаш како е роден Исус? Како била оплодена Марија? Нелогично е девица да роди дете. Или бил некој медицински новитет, или незнам што. А и како тоа подоцна Исус по смртта повторно да ,оживее,? Се случило тоа досеа? Или тој бил ,посебен,.
Ne e novitet nego toa e sto bog sakal da go dokaze na mene i tebe denes...toa se argumenti ne svacas!!!! za ti denes da bides ubedena vo boga i da znaes deka kaj nego sve e mozno.Tocno deka od devica se rodil cist covek koj sto bil pusten vo zemjata da gi upozori lugeto od zloto i da gi nasoci kon dobro.....zarem ova za tebe ne zvuci bozja sila??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom