Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
GoKi^Elite^90 напиша:Jas sum ateist, bidejki, prosto ne mozam da veruvam vo nesto vo koe ni samite nasi popovi ne veruvaat.Ako veke postoi Gospod vo koj site se molat zasto Toj ne bi dal nekoj jasen znak deka postoi...
дал јасен знак дека постои...створил се ЖИВО (и диво)GoKi^Elite^90 напиша:Jas sum ateist, bidejki, prosto ne mozam da veruvam vo nesto vo koe ni samite nasi popovi ne veruvaat.Ako veke postoi Gospod vo koj site se molat zasto Toj ne bi dal nekoj jasen znak deka postoi...

XSENIA напиша:дал јасен знак дека постои...створил се ЖИВО (и диво)
ти овозможува да се разбудиш насабајле, и така до недоглед...а сега ако сакате ватромет или да ви се симне специјално, хм, кои сме ние создадените да го искушуваме создателот?...па не ни е он келнер да ни трчка кога ке ни се посака... како рекол -БЛАЖЕНИ СЕ ОНИЕ КОИ НЕ ВИДОА А ПОВЕРУВАА -![]()
KohlBass напиша:Не е точно, ја се створив, он само се прослави со мојот труд... Срам да му е...

Башка два ипол сабајле е...Sith_Lord напиша:Веруваш во Господ а го користиш името Негово напразно. Најс.
Божји заповеди ениуан? ... Ама да не цепидлачам.Башка два ипол сабајле е...
Sith
Ne mora da si ja procital biblijata i da ides vo crkva za da si religiozen.Spored mene jas sum sam svoj bog sam kreiram i toa sto go pravam dali loso ili dobro e moja rabota moja sudbina moja vizija za vo idnina sam si kreiram pat po koj treba da se dvizam i da cekoram po nego.Toj pat e podlabok od site okeani,postrmen od site planini i se stremi da ti go pokaze patot do tvojata zvezda.Moze malce filozofiram no taka e.Apash напиша:абе сите се верници....а 95% библија немаат прочитано...
каков парадокс
незнаат уствари која е целта и идеологијата на религијата...ама то е то...
сите веруваат во тоа бабите што му кажувале како мали а не во нешто друго.
StevoMC напиша:Ne mora da si ja procital biblijata i da ides vo crkva za da si religiozen.Spored mene jas sum sam svoj bog sam kreiram i toa sto go pravam dali loso ili dobro e moja rabota moja sudbina moja vizija za vo idnina sam si kreiram pat po koj treba da se dvizam i da cekoram po nego.Toj pat e podlabok od site okeani,postrmen od site planini i se stremi da ti go pokaze patot do tvojata zvezda.Moze malce filozofiram no taka e.
liomkd напиша:Koga bi bil na tvoe mesto jas bi se pazel sto bi zboruval.Ako si ateist bidi ateist samo nemoj....taka sram da mue...zatoa sto toa mene me boli strasno.
:pos2:неверојатно. Те боли? Да се пази што зборува?
Ќе го најдеш кај живее и ќе го тепаш? Класика христијанска... или муслиманска сеедно...Знаеш, пред Галилео, предците илјдници години велеа дека земјата е плоча, дека слонови ја носат на грб и уште неколку смешки. Денес... е поинакуIsus Hristos напиша:не сум атеист бидејќи за постоењето на господ велат сите наши предци

Ми се допаѓа. И така треба сите да размислуваат. Јас да бидам среќен во животот и да направам најдобро што можам за оние кои ги сакам и ме сакаат. Дали има Господ, дали јас верувам а ти се нарекуваш Буда тоа е ваш проблем. Само да сме Здрави, живи, сакани и да имаме сила да поклониме многу љубов на тие кои не сакаат. Па нека биде и потоп ако сака... :wub:StevoMC напиша:Ne jas sum agnoscist vo nisto ne veruvam osven sam sebe.Si postaviv edna paradigma i vikam deka vo toa sto go gledam vo toa veruvam vo luge,a drugoto nadrealnoto im go ostavam na naucnicite da go otkrijat i jas od toa da se usovrsam da znam poveke za svetov sto e mal a dobrinata i go pravi toj da se siri i da bide pogolem.Jas da se zadovolam da bidam sreken toa e primarno drugo ne mi e vazno.