Дали сте атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.
Lol ako sakas da napravis nevernik vo vernik dzabe pees dzabe tropas na pogresna vrata toa e kako na dete da mu kazes nejadi cokolado.Ako sakas da mu dokazes na ateist da veruva vo boga si otisol vo crna dupka bolje pocituvajte si gi vasite razlicni mislenja i taka ke bidete i dvajcata posmireni.

liomkd напиша:
Ne e novitet nego toa e sto bog sakal da go dokaze na mene i tebe denes...toa se argumenti ne svacas!!!! za ti denes da bides ubedena vo boga i da znaes deka kaj nego sve e mozno.Tocno deka od devica se rodil cist covek koj sto bil pusten vo zemjata da gi upozori lugeto od zloto i da gi nasoci kon dobro.....zarem ova za tebe ne zvuci bozja sila??

Какви аргументи? Да не е снимено со камера? Да нема фотографски докази?
Плис, тоа е само запишано во книга такозвана Библија. Тоа би можел да го запише, како што кажа колегата кајганџија, било кој.

Samara напиша:
Какви аргументи? Да не е снимено со камера? Да нема фотографски докази?
Плис, тоа е само запишано во книга такозвана Библија. Тоа би можел да го запише, како што кажа колегата кајганџија, било кој.

Epa togas ajde napismi takva biblija i ti cim ti bilo tolku lesno...poveli ke te cekam.....ti si go videla tvojot pra pra dedo imas nekoja foptografija ili video snimka ???ili nekoj ti kazal ili zapisal,koj bil,kako se vikal i taka natamu.....Kolku za informacija Bog prvo go stvoril molivot i posle hartijata...ili pak ajnstajn ostavil ffoto argumenti ili pak video snimki ili pak nekoj nas vrven matematicar plovel vo vremeto i mu gi resaval zadacvite a sto dene blagodarejci na nego naukata dostignala do nekoj golem stepen a????:vozbud:Ostavil hartija napisana ostavil nesto sto ne ginit isto taka i bog ti pustil kniga za da citas,ti dal um za da razbiras,oci za da gledas,srce da pocustvuvas.

Да не бил пра пра дедо ми немало да бидам ни јас. Тоа ти е доказ. А господ го створил моливот, хахехах.

Samara напиша:
Да не бил пра пра дедо ми немало да бидам ни јас. Тоа ти е доказ. А господ го створил моливот, хахехах.

Da tocno ama da ne bil gospod nema da bil ni pradedoti toa tie uste pogolem dokas.Da toa e tocno deka go stvoril molivot i hartijata....ama ovde ima i pouka koja sto nazalost ti ne ja svacas,zatoa i namerno taka ja ostaviv recenicata da vidam do kade si so tvojata nauka....Epa togas ajde napismi takva biblija i ti cim ti bilo tolku lesno...poveli ke te cekam ili pak dokazimi za drugoto te prasav nesto nisto ne mi odgovori samo tolku ????

liomkd напиша:
Ne e novitet nego toa e sto bog sakal da go dokaze na mene i tebe denes...toa se argumenti ne svacas!!!! za ti denes da bides ubedena vo boga i da znaes deka kaj nego sve e mozno.Tocno deka od devica se rodil cist covek koj sto bil pusten vo zemjata da gi upozori lugeto od zloto i da gi nasoci kon dobro.....zarem ova za tebe ne zvuci bozja sila??
Ти си ептен удрен со мокра чорапа по глава :) Ако одиш во црква секој ден, зголеми ја дозата, почни да одиш 10 пати неделно, и кога умните попчиња со ретка брадичка и 22 години зборат, слушај ги што имаат да кажат. ТВОЈАТА религија, (ти си христијанин претпоставувам) се базира на верување. На слепо верување во тоа што некој друг ти го кажува. Иако тоа не е вистинската цел и поента на религијата, вие верниците верувате затоа што некој така ви вика. Твоите попчиња. Каде бараш аргументи? Аргумент е нешто докажливо по дефиниција. Се што бог “напраил“ “створил“ “кажал“ е неаргументирано. Ако си верник, биди си... ама не се разили вака по форуми. Греота е. И онаа реченица... звучи на божја сила??? Да ти кажам право побоговски ми изглеа Чак Норис, и тоа каде каде повеќе....
Samara напиша:
Тоа би можел да го запише, како што кажа колегата кајганџија, било кој.
Па тоа е и направено, библија е збир на писанија на луѓе кои не биле “Господ“. :wink:
Liomkd напиша:
Epa togas ajde napismi takva biblija i ti cim ti bilo tolku lesno.
Ја ќе ти напишам. Плати ми добро ќе биде средено. Иначе верзии на библијата денеска имаш колку сакаш. Секој секта своја библија...

Викторгг напиша:
Ти си ептен удрен со мокра чорапа по глава :) Ако одиш во црква секој ден, зголеми ја дозата, почни да одиш 10 пати неделно, и кога умните попчиња со ретка брадичка и 22 години зборат, слушај ги што имаат да кажат. ТВОЈАТА религија, (ти си христијанин претпоставувам) се базира на верување. На слепо верување во тоа што некој друг ти го кажува. Иако тоа не е вистинската цел и поента на религијата, вие верниците верувате затоа што некој така ви вика. Твоите попчиња. Каде бараш аргументи? Аргумент е нешто докажливо по дефиниција. Се што бог “напраил“ “створил“ “кажал“ е неаргументирано. Ако си верник, биди си... ама не се разили вака по форуми. Греота е. И онаа реченица... звучи на божја сила??? Да ти кажам право побоговски ми изглеа Чак Норис, и тоа каде каде повеќе....

Па тоа е и направено, библија е збир на писанија на луѓе кои не биле “Господ“. :wink:
Ја ќе ти напишам. Плати ми добро ќе биде средено. Иначе верзии на библијата денеска имаш колку сакаш. Секој секта своја библија...

Koj gi spomna popovite sega ziti majka sega mi raspia sve....Eve go i nasiot makedonski nostra damus. hehehe se seguvam....Bog e edno a pop e drugo...tie znaat da drdorat ko ke dojt veligden ili pak odzite za bajram i na kraj amin i ajde odete mi so zdravje,jas ovdeka zboruvam za bog ortak a ne za popovi zboruvam za nesto sto e dokazano duri i od naucnicite vo posledno vreme zarem ne citate???Ako mislis deka se pram rezil so lugeto togas neka ja zatvoret ovaa tema.I kolku za informacija so nikogo ne se pram rezil nego opsto si pram muabet ako e taka togas koja e definicijata na zborot FORUM...znaci diskusija ovdeka diskutirame za nesto sto e vazno togas zosto postiras ovde ne postiraj ic.:smir:

Samara напиша:
Предците неможеле да си објаснат како настанува денот и ноќта, неможеле подобро да си објаснат па измислиле некој ,Господ, и така им било најлесно. Ако ние веруваме во тој Господ дека создал се, тогаш што е со Буда и другите богови? Или сите тие се еден единствен со еден ден му било досадно па решил да направи свет и да си игра со луѓето? Хех.
Еден не создал сите.Еден е господ Некој го викаат Алах други Исус трети Буда и уште незнам кој.Ако не го приваќаш господ како креатор на светот и на се тогаш прочитај библија или коран.прифатиги неговите учења животот ке ти биде полесен знаеш дека не грешиш.

Кој вели дека не сум ја прочитала библијата?
И не е дека не го прифаќам, туку немам причина зошто да го прифатам. Го прифаќам тоа што го гледам, а не го гледам господ како што не го видел никој досега. Почнав да не верувам откако ми се разјаснија работите што како помала не ги сфаќаф. Тоа е се.

IsusHristos напиша:
Еден не создал сите.Еден е господ Некој го викаат Алах други Исус трети Буда и уште незнам кој.Ако не го приваќаш господ како креатор на светот и на се тогаш прочитај библија или коран.прифатиги неговите учења животот ке ти биде полесен знаеш дека не грешиш.
Ах..со самото тоа што ја прочитав Библијата си ги зацврстив моите ставови како атеист!Не верувам дека мојот пол потекнува од ребро,ти веруваш дека твојот е од кал?!:helou:

StevoMC напиша:
koj moze nekoj seljak od ulica i ti prodava perenje na mozok.

многу паметен бил тој селјак што ја напишал библијата. кај се нашол.

StevoMC напиша:
nemozes da go pobedis zdruzi mu se.

е поради оваа грешка сме биле 5века мачени.

хаха како може господ се да створил? Ако е затоа кој го створил пак господ? Не е ниту научно 100% сигурно докажано како е се настанато ама нема веза и дека господ се направил. Се се тоа само теории што не се докажуваат. Прочитав во еден пост погоре дека ако сме сите биле верници ќе е немало волку војни. Е ајде бе зошто тогај сите империи во 8миот век и натака си го покрстувале народот во христијанство? За да си зацврстат власта и со тоа повеќе војни на други народи да им подигнат. А и пред некој месец во весник прочитав дека е најден гробот и коските на Исус. Тогаш како можел да воскресне жити се? Религијата не е ништо повеќе од прање мозок на народот.

По илјадити пат... не ја разбираме воопшто целта на религијата... Стравот од природни појави и непогоди довел до обожување божества. Со тек на време се појавуваат монотеистички религии но единственото важно и вредно за почитување во нив е кодексот на однесување на нивните верници кои тие го пропагираат. Смешно е, глупаво дури е да се верува во дедо кој не чува сите и мисли на нас... но од друга страна прекрасно е да се почитуваат нормите кои некој таму во негово име ги има поставено. Ако сите се водиме по 10 божји заповеди нема да имаме никакви проблеми во општеството. Во куранот е слично а источњачките религии се отидени во крајност со тие размислувања. Затоа денес и во училиштата ќе се воведува веронаука. За децата да учат како да се однесуваат, а не да се молат. Никој нема да ги учи да се молат... барем не би требало... Атеизам е неверување во божество, и затоа го оправдувам како начин на размислување...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom