Дали сте атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.
Abe videte.. Sigurno postoi nesto pomokjno od nas, pa dali toa kje go narecete Bog, Alah, Buda ili sl. e seedno. Samo problemot e vo toa sto nasiot mal um ne e dovolno razvien za da ima pretstava za toa kako izgleda taa visa sila. Ne se raboti za verba vo crkva, popovi, biblija. Biblijata e samo literaturno delo, kako i site ostanati, napisano od lugje. I vo toa e samtata poenta na religijata, da veruvas. Da veruvas vo nesto, za koe nema naucni fakti i dokazi. Jas da, definitivno veruvam vo Bog.

E zasto tesko nego, malo objasnenme. Deckoto smeta deka toa e najbolje za nego i si e gord, a za drugite sto nema nikakvo znacenje toa e vas problem. Inace DA ateist sum!!!

Тешка тема...

Порано бев закоравен атеист...сега веќе не!

Како следбеник на социјалистичката идеолигја...левичар:) би требало да бидам атеист, но сепак идеологијата на некој не треба да биди и моја, религијата е интимна работа, па не смее да биди предмет на ниту едно политичко движење, социјално, филозофско или било какво. Религијата не смее да се генерализира.

Aceto18 напиша:
Znaete li sto me tera da veruvam vo Bog, toa sto go tera cel svet da veruva...... A nekoj od vas ja procital li Biblijata neka mi kaze????
I od koga ste ateisti????? Koga ste bile pomladi sigurno ste mu se molele na Gospod da vi pomogne. Jas sum siguren vo toa..... samo odgovorete mi na prasanjata.
Epa vaka bidejki od mali ucime od roditelite a roditelite moi se vernici i gi ucime istite naviki i zborovi ko niv normalno deka i ti ke vikas gospode pomogni mi ova ona.So eden zbor nie imitirame od roditelite se dur ne sozreeme.No koga ke razvies svoj mozok i ke se soznaes sebesi imas izbor da veruvas ili da ne veruvas.Jas sum ja procital biblijata i toj e prviot zakon za kako da se odnesuvame,kako da zborime i red drugi opstestveni normi.Kako prvo sakam da ti objasnam deka Isus hristos bil covek ist ko nas ne bil nekoj bog,prepovedal nekoja svoja si ideja deka covestvoto ne se odnesuvalo kako sto treba.Negovoto ucenje sme go prifatile i sega ucime od nego.Jas ne veruvam deka svetov e ideal deka od nesto se sozdalo nisto i takvi raboti,veruvam vo lugeto koj se mene so tuka i mi davaat sve na svetov sto mi treba.Da se zamaram so koj go sozdal svetot i toa e tema za naucnicite ne za mene.Sum se interesiral porano ne sega tolku,btw ako ne znaes sprotivnostite sozdavaat zivot pa taka mozda se sozdal i svetot.

не сум атеист но не сум којзнае колку религиозна...
одам во црква(пред школо ми е:pos: ) не многу често нио сепак...

pa Aceto18 jas porano veruvav vo gospod i mu se molev, duri na gragansko vo sredno nonstop debatirav so profesorot na taa tema. I sekogas bev na taa strana deka gospod postoi. I da, sum ja procitala biblijata i seto toa okolu nea duri sum i istrazuvala za toa. No koga pocnav da oformuvam svakanja i stavovi za opsto raborite dojdov do nekakvi moi zaklucoci sto smeetam deka za mene se validni i mi odgovara da veruvam vo toa. Kazimi ti, zasto ti veruvas vo gospod, zar veruvas deka adam bil od kal napraven a eve od rebroto na adam i deka oni se razmnozuvale tolku mnogu sto go sozdale cel sveet, a vo biblijata pisuva deka incestot e zabranet i deka e grev aj objasnimi ti na mene vaka kako vewrnik koj ja prociral biblijataa!!~!

Ako e taka zosto adam e prestaven kako belec.Prviot homo sapiens dosol od afrika a to es bil crnec.Spored dnk-to nie doagame od eden tatko naucno narecen adam i site sme edna golema granka na semejstvo koe poteknuvame od nego.Crkvata vika deka adam e belec e aj dokazi mi deka toa bilo taka so koi dokazi ke mi dokazes deka Prviot covek bil belec.

za kogo e nameneto ofa

Христијанството тврди дека Адам бил белец??? :pos2: Абе ти озбилен си? Од кај го извади ова...ц...ц...ц...:pos2:

Epa zosto vo slikata na mikelandzelo adam e pretstaven ko belec,a kolku sto znam mikelandzelo ja zemal idejata od biblijata.A rekov deka adam vo naukata e prviot tatko na covestvoto,od nego pocnala grankata na covestvoto i site sme edno golemo semejstvo samo so razlicna DNK a site sme od eden ist covek napraveni.

StevoMC напиша:
Epa zosto vo slikata na mikelandzelo adam e pretstaven ko belec,a kolku sto znam mikelandzelo ja zemal idejata od biblijata.A rekov deka adam vo naukata e prviot tatko na covestvoto,od nego pocnala grankata na covestvoto i site sme edno golemo semejstvo samo so razlicna DNK a site sme od eden ist covek napraveni.
Абе остај го ти микеланџело аку видиш коптска икона Адам е претставен како црнец али сепак и јас не ти ја сваќам поентата на муабетот:toe:
Прашањето на темата е Дали си атеист?:my7:

Атеист, психички, но и официјално не припаѓам на ниедна религија, не сум ни крстена во црква.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom