Дали сте атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.
Nema dokaz za postoenjeto na nieden od niv (Dedo Mraz, baba roga i Gospod). Ottamu veruvanjeto vo niv e ednakvo opravdano.

Sith

samo ke se nasmeam brat ok.
kako moze da sporedis dedo mraz i Gospod
ete tuka lezi tvojot problem

Sith_Lord напиша:
http://www.skepticsannotatedbible.com/abs/long.htm

Eve ti link, ti preporacuvam da ja procitas stranicata do kraj. Ako ne te mrzi. :)

Sith

Toa mozam i jas da go napisam sekogas ke se najde nekoj sto ke poveruva jas znam samo deka se toa e napisano od covecka raka i ne e nikakov dokaz.moe mislenje.(zatoa sto za sekoe zosto ima zatoa,za sto ima toa itn.)Mislam deka ovaa tema nema kraj.Moze da se replicira do nedogled i pak se ke se svede na pocetokot.
FAKT:Luge da bideme razumni nie ne sme nisto popametni od nasite predci taka da ako tie ne uspeale da gi resat ovie dilemi nema ni nie.Sekogas nekoj ke go tvrdi sprotivnoto.:toe:
Zivej go zivotot navistina e ubav ne se nerviraj zosto gubis lepota:)

Никогаш не се нервирам за вакви глупости. Напротив, баш ми е интересно да мрчам муда за религија и сл. :)

Toa mozam i jas da go napisam sekogas ke se najde nekoj sto ke poveruva jas znam samo deka se toa e napisano od covecka raka i ne e nikakov dokaz.
Тоа е мојата поента. Библијата е единствениот "доказ" за постоењето на Господ кој христијанството го нуди, а од докази абер нема.

Sith

taka isto sranje se dedo boze hahahaa dedo mraza baba roga gavol i tn. kako sto rece sith_lord edinstven dokaza za gospod e biblijata i od sekogo mozela da bide napisana samo najdimi NZS za ona so se veli deka sme nastanale od kal a u sprotivno sam se negiras prvim razmisli sto si pisal i so koja cel no i razmisli dali toa ke vliae pozitivno ili negativno na drugoto mislenje

Не сум атеист, идам во црква но не верувам многу многу во тиа работи! :pop:

pinki напиша:
FAKT:Luge da bideme razumni nie ne sme nisto popametni od nasite predci taka da ako tie ne uspeale da gi resat ovie dilemi nema ni nie.Sekogas nekoj ke go tvrdi sprotivnoto.:toe:

Greska!!! Sekoja generacija e ponapredna od prethodnata! Ako ne bilo taka zasto tolku se smeneti rabotite od pred 100 godini do denes???

Атеист не сум си верувам во Господ:toe:

Vo Makedonija nema vistinski vernici samo robovi na tradicijata i obicaite.Ne deka toa e loso,super e,ali verata e nesto poveke od toa.Tuka ima hristijani koi ne si ja znaat verata odnosno se nedovolno informirani za nea.Toa e strasnoto, sto ne gi pocituvaat nejzinite principi.
Sto e podobro-hristijanin koj sekoj den ide u crkva i gi prekrsuva site bozji zapovedi ili ateist koj ne veruva ali si zivee posteno?
Osven toa na koja zrkva treba da i pripagam na taa so vikase deka sonceto se vrti okolu zemjata?
U pravo e coekov NAUKA PRED RELIGIJA
Jas sum ateist,veruvam vo sebe i svoite sposobnosti kako i sposobnostite na ostanatite i sum sigurna deka osnoven dvigatel na svetov e covekot, a ne nekoja nadprirodna sila.

[Едитирано од Fortune: во иднина пишувај со црни букви и нормална големина на истите.]

Не сум атеист. Во Библијата убаво ги пишува сите нешта кои се случуваат и ќе се случуваат на земјата до повторното доаѓање на Исус. Пишува дека ке има земјотреси - и има, дека целиот свет ке се дигне против Израел, Божјиот народ, и еве од сите страни Израел е нападнат а и многу други земји го мразат Израелскои народ. Еве доказ дека Бог постои.

Coco напиша:
Не сум атеист. Во Библијата убаво ги пишува сите нешта кои се случуваат и ќе се случуваат на земјата до повторното доаѓање на Исус. Пишува дека ке има земјотреси - и има, дека целиот свет ке се дигне против Израел, Божјиот народ, и еве од сите страни Израел е нападнат а и многу други земји го мразат Израелскои народ. Еве доказ дека Бог постои.

Sosema tocno. I ako nekoj tolku se dvoumi dali postoi Bog, dali da veruava ili ne vo Nego, moze da ja otvori Biblijata, da cita od nea vnimatelno, i taa nema da ve ostavi ramnodusni. Kje vidite kako se sto e zapisano se slucva tokmu taka, a uste povekje, Bog preku nea kje vi zboruva, i kje vi ja otkrie svojata ljubov i milost, samo ako sakate da ja prifatite.

KohlBass напиша:
Greska!!! Sekoja generacija e ponapredna od prethodnata! Ako ne bilo taka zasto tolku se smeneti rabotite od pred 100 godini do denes???
DA, rabotte se mnogu smeneti vo poslednive 100 godini. Primer, 19 vekovi svetlina na svekja, a za eden vek, kakva li ne tehnologija. A znaes zosto?! Zatoa sto se posledno vreminja, zatoa sto se blizi krajot na svetot, vtoroto Isusovo doagjanje, i seto ova, siot ovoj napredok e zapisan vo Biblijata. Taa veli deka vo poslednite vreminja Bog kje gi dade site znaenja. A i mnoug drugi raboti koi se slucuvaat, i se samo potvrda na ona sto go veli Biblijata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom