Дали сте атеисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте атеист?

• Да

Гласови: 77 36,7%
  • Не

Гласови: 133 63,3%

• Вкупно гласачи
    210
Статус
Затворена за нови мислења.
Vidi sega, ako tolku ti se umira, frli se od zgrada.
Tolku li ne go podnesuvas zivotot sto so netrpenie ja ocekuvas "apokalipsata"? Tolku li si sueten sto go posakuvas unistuvanjeto na eden svet za da se validiziraat tvoite zabludi? Sooci se so faktot deka "Isus" nema da dojde. Isus e mrtov veke 2006 godini. Odzivej si go zivotot najubavo sto mozes namesto da cekas da umres za "vistinski" da ti zapocne zivotot. Ova e se sto imame. Ovde i sega. Casovi, minuti i sekundi koi prebrzo odbrojuvaat za da gi frlame vo vetar. Mocaj mu se na "Gospod" i pomisli ednas na sebesi.

Bog preku nea kje vi zboruva, i kje vi ja otkrie svojata ljubov i milost, samo ako sakate da ja prifatite.

Dali ti voopsto si ja procital biblijata? Gospod e milostiv, velis? Mnogu, mnogu smesno. Vasiot bog e ljubomoren bog- toj mrazi, ne prostuva i ubiva. Ti preporacuvam da ja procitas cela, ne samo delovite koi ti se dopagjaat.

Sith

Sith_Lord напиша:
Vidi sega, ako tolku ti se umira, frli se od zgrada.
Tolku li ne go podnesuvas zivotot sto so netrpenie ja ocekuvas "apokalipsata"? Tolku li si sueten sto go posakuvas unistuvanjeto na eden svet za da se validiziraat tvoite zabludi? Sooci se so faktot deka "Isus" nema da dojde. Isus e mrtov veke 2006 godini. Odzivej si go zivotot najubavo sto mozes namesto da cekas da umres za "vistinski" da ti zapocne zivotot. Ova e se sto imame. Ovde i sega. Casovi, minuti i sekundi koi prebrzo odbrojuvaat za da gi frlame vo vetar. Mocaj mu se na "Gospod" i pomisli ednas na sebesi.

Dali ti voopsto si ja procital biblijata? Gospod e milostiv, velis? Mnogu, mnogu smesno. Vasiot bog e ljubomoren bog- toj mrazi, ne prostuva i ubiva. Ti preporacuvam da ja procitas cela, ne samo delovite koi ti se dopagjaat.

Sith
Koj rece deka mi se umira ? Vidi vaka, Apostol Pavle veli edvaj cekam da odam kaj Isus, i veli srtta e pridobivka za mene. Jas ne mozam bas so taa misla da se pofalam, no znam deka i koga kje umram kje bidam srekjna, taka da nema zosto da se plasam od toj den, a toj den go znae samo Bog. I dali saka apokalipsa. Pa zosto da ne? Togas kje se sretna so mojot Spasitel, i toa e bas super, zato sto se cuvstvuvam podgotvena.I navistina ne bi trbalo da zboruvas taka za Bog, ne e dobro za tebe.

I navistina ne bi trbalo da zboruvas taka za Bog, ne e dobro za tebe.

Ako gospod postoi, vo sto dlaboko se somnevam, ne bi trebalo da se navredi od vakvi komentari. Toj e neli sovrseno bitie koe sovrseno gi saka site svoi kreacii i negovata mok za prostuvanje e bezgranicna. BTW, uveren sum deka gospod postoi isto tolku kolku sto postojat Dedo Mraz i Baba Roga.

Sith

pa si veruvam vo gospod veruvam deka postoi deka bil na zemjata a se nadevam deka i pak ke dojde :D soznam taka me ucele hehe

Wake up напиша:
Koj rece deka mi se umira ? Vidi vaka, Apostol Pavle veli edvaj cekam da odam kaj Isus, i veli srtta e pridobivka za mene. Jas ne mozam bas so taa misla da se pofalam, no znam deka i koga kje umram kje bidam srekjna, taka da nema zosto da se plasam od toj den, a toj den go znae samo Bog. I dali saka apokalipsa. Pa zosto da ne? Togas kje se sretna so mojot Spasitel, i toa e bas super, zato sto se cuvstvuvam podgotvena.I navistina ne bi trbalo da zboruvas taka za Bog, ne e dobro za tebe.
Vakva preopteretenost moze da se objasni samo so nedostatok na seks(osven ako nemas 15-16 godini, a ne si daleku sigurno, togas go povlekuvam ova), druzba, socijalen zivot. Ti si ocigledno NEIGRANO dete (sto bi rekol eden moj drugar od Kumanovo) i tuka na forumov ne gleas da si zapoznaes nekoe drugarce za "okejznl" muabet, prosetka po prirodata, kino, utakmica, sienje, pletenje, paraglajderstvo, bandzi skokovi, spanski/argentinski/brazilski/anglosaksonski serii, tuku mrcis samo za nekakvi si apokalipsi i slicni pizdarii. Ona bila spremna za apokalipsa, mocla, da ti vrze nekoj dve-tri vospitni pa ke vidis apokalipsa u vistinsko svetlo...mozoceto dva tri dena samo "error" poraki ke ti cita, togas pak dojdi tuka pa mrci.

пс абе дури сеа приметив дека постот го типкав на латиница ебате беља...мај бед!:toe:

Gravity Grave напиша:
Vakva preopteretenost moze da se objasni samo so nedostatok na seks(osven ako nemas 15-16 godini, a ne si daleku sigurno, togas go povlekuvam ova), druzba, socijalen zivot. Ti si ocigledno NEIGRANO dete (sto bi rekol eden moj drugar od Kumanovo) i tuka na forumov ne gleas da si zapoznaes nekoe drugarce za "okejznl" muabet, prosetka po prirodata, kino, utakmica, sienje, pletenje, paraglajderstvo, bandzi skokovi, spanski/argentinski/brazilski/anglosaksonski serii, tuku mrcis samo za nekakvi si apokalipsi i slicni pizdarii. Ona bila spremna za apokalipsa, mocla, da ti vrze nekoj dve-tri vospitni pa ke vidis apokalipsa u vistinsko svetlo...mozoceto dva tri dena samo "error" poraki ke ti cita, togas pak dojdi tuka pa mrci.

пс абе дури сеа приметив дека постот го типкав на латиница ебате беља...мај бед!:toe:

:))) Fala na komentarot i na mislenjeto. Sigurno si mislis deka me navredi ili slicno. Ne, nemam 16 god, tuku stotuku napolniv 18, i da ti kazam zivotot momentalno mi e bas interesen. Zal mi e za site vas sto mislite deka hristijanstvoto e nekoj si vid na ropstvo, a naprotiv, toa e SLOBODA, pred se od grevot. Btw, fala ti na sovetite za kako bi bilo dobro da go koristam forumov, no mislam deka bas dobro si go koristam, za ona sto jas si sakam, understeand?! I ne se nerviraj od mene, zaso da mi vrzuvas samari ili slicno, nema potreba da si gi valkas racete, taka?Ednostavno stavi me na IGNORE:))) A jas so ke si mrcam, t.e. sto ke si zboruvam toa sto sakam i veruvam, toa si e moja rabota:)
Pozdrav do tebe iznervirano prijatelce:)

Wake up штом си 18 години, биди трпелива и учи во животот, тек сега почнувааш да оформуваш ставови, до 30 години ке научиш многу работи и ставовите ке ти се трансформираат, само немој да забегаш со религијата и да завршиш во некој манастир :)

ATEISTI.............................. KE SKAPATE VO PEKOLOT
Imate po 30 god??
Pa do sega trebalo da svatite deka gospod e eden i treba da veruvate vo nego i vo nikoj drug. A da mi objasni nekoj od vas sto go dovelo do toa da bide ateist odnosno da ne veruva vo gospod. Baram pricina i objasnenie!

Imate po 30 god??
Pa do sega trebalo da svatite deka gospod e eden i treba da veruvate vo nego i vo nikoj drug. A da mi objasni nekoj od vas sto go dovelo do toa da bide ateist odnosno da ne veruva vo gospod. Baram pricina i objasnenie!
:classic:

Ќе беше смешно да не беше толку трагично... Сам најди си ги објасненијата. Кога некој ми се заканува дека ќе СКАПАМ ВО ПЕКОЛОТ не се чувстувам баш наклонет кон тоа било што да му објаснувам. :tapp: :lud:

Sith

Aceto18 напиша:
Imate po 30 god??
Не можеш да плашиш атеисти со филмот "ќе скапете во пеколот" зошто тие и НЕ веруваат во пеколот(и рајот, и Господ) :bip:
А да ни објасниш ти на нас што те довело да веруваш во Бога? Барам причина и објаснение!(само немој да почнеш со Библијата и со проповеди како Wake up :pos:)

Kako bez Biblija? Taa im e edinstvenoto oruzje. Vsusnost, hristijanite diskutiraat na ovoj nacin- the Bible this, the Bible that, bla bla evangelie po Matej, qr se trese u ladna voda. Nemaat dokazi. I krivo im e, pa ne gagjaat so zakani od tipot- ke skapete/gorite/stradate vo Pekolot. :)

Sith

Znaete li sto me tera da veruvam vo Bog, toa sto go tera cel svet da veruva...... A nekoj od vas ja procital li Biblijata neka mi kaze????
I od koga ste ateisti????? Koga ste bile pomladi sigurno ste mu se molele na Gospod da vi pomogne. Jas sum siguren vo toa..... samo odgovorete mi na prasanjata.

koj gospod koj gjavol we :) ne veruvam u nisto takvo....
kje skapete vo pekolot.... edninstveno posle smrtta mozes da skapes pod zemja... sto e dokazano :))) a deka kje ides vo pekolot ili rajot.. dokazi pa da veruvame!!!

Aceto18 напиша:
Znaete li sto me tera da veruvam vo Bog, toa sto go tera cel svet da veruva...... A nekoj od vas ja procital li Biblijata neka mi kaze????
I od koga ste ateisti????? Koga ste bile pomladi sigurno ste mu se molele na Gospod da vi pomogne. Jas sum siguren vo toa..... samo odgovorete mi na prasanjata.

Kako bespomosni sustestva vo ovoj golem kosmos, normalno e da barame zastita od nekoja visa sila i pricina za naseto postoenje. Mozebi e toa pricinata sto ti i drugi lugje na svetot odlucuvaat da se potprat na nekoja religiozna filozofija/veruvanje. Ateizmot e edno mnogu po-realno glediste i nema potreba za agresija od vernicite, zosto religijata doagja i si odi so tekot na vremeto...svetot ne pocnal so hristijanstvoto. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom