Дали сме зависници од компјутерите и интернетот?

Дефинитивно сум голем зависник од компјутер и од интернет. Oсобено од кога ставив аdsl уште веднаш штом го воведоа буквално се заразив, а првите неколку недели воопшто не можев да се одвојам од компјутерот. :icon_bigg Едноставно интернетот ми стана главна спојка со светот и со се она што ме интересира и буквално можам да најдам се што ми треба. Не знам како би опстанал кога би го немал.

Looool,ma ne zavisna.Se gleda eve me Grcija i pak ""se opnav"" na ""Kajganava"".Og lele so ke praam ja vaka.Ako nemase vo hotelov internet,ne znam izgleda ke si ja lupav glava od dzid:)Da,da ne se 4idite,do tolku sum:))))ma daj i polosa sum,ova ne e niso:P.Aj mi zaode neso se mrdnav.Izgleda od sreka,najdov net.Pa aj da goiskoristime,besplaten e:P.Nems veze:P.Dosta e aj.Kiss4inja.Caoska:)

Јас сум официјално зависник од TCP/IP протокол.

moTaro напиша:
Јас сум официјално зависник од TCP/IP протокол.

tamu najvishe ja zabeguvaat rabotata .....:pos:

pogolem zavisnik od mene nema.......
ojdev za Berovo na edna nedela da se izluftiram oti po celi denove bev na kompjuterot i ojdev tama terav INTERNET KAFE za da mozam da se smiram i tame bev cel den ama posle i cele nedela tama ja pominav

NE mozam da pominam eden den od mojot zovot bez da pominima barem 2 saati na pc .... a ako eventualno se desi da nemozam da dojdam do PC togas sum kao bez cigara

Dobro e se podobruvame:)Ne sum sama.Zabegani ima mnogu,skoro kolku mene:D

мило ми е што има многу како мене. иначе јас ако сум дома, 100% сум пред компјутер

Заборавив како изгледа реалноста, дури во сон сајтови отварам. Прво мислев дека интернетот и компјутерот ќе ми бидат за тепање време ама ептен си заглавив.

Bez da sednam na kompjuter vo denot barem na pola saat mislam deka ke spobudalam. A za internetot - da ne e forumov mislam deka nema da se konektiram zs mnogu e dosadno se edno isto se vrti. A vaka so forumov e EXTRA.

JAs sum definitivno zavisna od INTERNET... ednas majka mi me kazni cel den bez internet i sum ja cekala do 2 saat navecer da zaspie za da sednam makar 5min na kompjuter:smeshko:

Абе сум идел на одмори и таму сум сакал да имам интернет. Сакам да знам што се случува, башка пратам спорт и сакам да сум информиран, а не да се вратам дома и да се чудам што се дешавало.

Болест е ова

Потребен ми е 1 час интернет, секој втор ден. Толку ми е потребен, а јас седам доста повеќе :)
Добро е што не играм игри на компјутер, тие се поголема зараза од интернетот а се тотална глупост :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom