Дали сме сами во вселенава?

• Креатор на темата Креатор на темата RapToR
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Vaka, nova sum ovde i malce mi bese tesko ama iscitav se, zatoa so me interesira temava... I den denes moze da vidime mnogu gradbi, kako Piramidite,

Во 5ти век пред нашата ера Херодот, патувал по земјите на тогаш познатиот свет и правел записи за градови, народи, географија, обичаи...
При тоа патување бил и во египет, ги видел пирамидите и разговарал со свештениците кои му ги читале хироглифите. Сосема фино, му објасниле како се изградени пирамидите, колку коштала нивната изградба, колку луѓе учествувале во градбата, колку години ги граделе. Немаше ништо мистериозно, таинствено или чудно дури и во тоа време кога обично некои дела му биле припишувани на боговите или полубоговите. Значи се знаеше точно кој како и кога ги направил. Нит поменале ванземаљци нит некои необјасниви или чудни работи.

Во 5ти век пред нашата ера Херодот, патувал по земјите на тогаш познатиот свет и правел записи за градови, народи, географија, обичаи...
При тоа патување бил и во египет, ги видел пирамидите и разговарал со свештениците кои му ги читале хироглифите. Сосема фино, му објасниле како се изградени пирамидите, колку коштала нивната изградба, колку луѓе учествувале во градбата, колку години ги граделе. Немаше ништо мистериозно, таинствено или чудно дури и во тоа време кога обично некои дела му биле припишувани на боговите или полубоговите. Значи се знаеше точно кој како и кога ги направил. Нит поменале ванземаљци нит некои необјасниви или чудни работи.

Mozno e, ova ne go znaev...a Stounhandge...gi ima iljadnici takvi gradbi cija izgradba e navistina misteriozna

Дека постои некоја напредна цивилизација, мене повеќе би ме убедило да најдат во некоја древна гробница некое парче материјал од иднината отколку куп камења нафрлан наоколу, Нашите претци си беа работливи и љубопитливи, ги интересираше астрономија, месечината сонцето ѕвездите и во нивна чест и за нивно набљудување правеа и градби како стоунхеџ.

Абе зш збориме дека имало нешто па ако имало каде е сега, што дошле и си заминале - ами тогаш зш баба не се сеќава на нив ?????????
а тоа за НАСА и слични дека се сретнале и што направиле тогаш ?????????
размениле телефони ???
ма дајте ве молам па нема ништо освен луѓе кои се желни за слава па изјавуваат секакви глупости пред камера:)

sigurno deka ne sme sami vo ovaa ogromna vselena... se soglasuvam so tvoete mislenje deka nie sme edno zrnce od cel okean.. najidealin na4in da se objasni

sigurno deka ne sme sami vo ovaa ogromna vselena... se soglasuvam so tvoete mislenje deka nie sme edno zrnce od cel okean.. najidealin na4in da se objasni

малку е да се каже океан кој знај каде сме, а за живот надвор гарант има :) :tv:

Лично според мене мислам дека не сме само ние постојат некаде на друга планета
Но да споменам пред некое време се откриени човеци кај живеат оште во камено време по течението на реката Амазон знаете таа река не се плови цела туку до (градот не ми текине сега) после таму не се оди бидејки не се знае што има а откриено е дека има луге во камено време ... а тоа е на нашата планета неголи на други планети има 100%

Абе зш збориме дека имало нешто па ако имало каде е сега, што дошле и си заминале - ами тогаш зш баба не се сеќава на нив ?????????
размениле телефони ???
ма дајте ве молам па нема ништо освен луѓе кои се желни за слава па изјавуваат секакви глупости пред камера:)

Чоек како коментираш и ги одбиваш тие теории кога се се крие. Ништо не кажуваат во врска со тоа. Се е можно.

размениле телефони ???
Дете многу грешиш. Зошто мислиш оти само ние постоиме? Зошто баш ние сме тие што сме провилигирани? Многу сме добри? Затоа!?
Не знам по која основа го потврдуваш тоа.
Во вселената има билиарди планети. Од тие билиарди планети 100% сум сигурен оти барем уште 10 цивилизации има.
Јас верувам оти некои не посетуваат ама ти немора во тоа да веруваш не те накарувам.

ЈА баш мислам дека не сме сами ....и верувам у тоа ..јес да нема некои големи факти али ...си верувам

до сега не сум сретнал некого од друга планета но верувам дека негде во вселената постои друга планета со живи суштества не слични на нас но сепак постојат

Брат постојат - слушај кога ти велам. Замисли колу милијарди соларни системи има и + тоа колку не се ни познати и шансите се баш големи. Немора да значи дека се исти баш како нас - кај нас на планетава случајно ние сме успеале да бидеме најдоминантни , а таму можеби некој друг да не речам “животински“ облик . ..

Извинете, но преку к*р од постови составени од неколку збора :tapp:. Пред да се коментира на некоја тема барем да се има малце познавање, пред се да се има свое јас и свој став, а не трескање зелени, тропање глупости, и кењање од големи размери со кои се губи правата поента на темата и се врти муабетот. Добро да се обратам јас за темата бидејки очигледно културата на пишување на форум е на ниско ниво (за жал).

Дали сме сами во вселената? Море знајте шо? Ние не сме сами на нашава планета а камоли во вселената!

Овие прашања уште одамна ги оставив зад себе, немав 10 години уште (за среќа од мал се интересирам за вакви да речам суштински нешта) и сум среќен што не талкам и не кењам како некои шо прават на форум. Уфф од кај да почнам? Можам да изнакажам илјадници примери...за тоа дека постојат тие популарно наречени алиенци, вонземјани...Добро, прво да почнам со логиката :) Од чиста логика тврдам дека вонземјани постојат 1000000....% и не само јас, туку и секој здрав разум за кого важи E = mc2, секој здрав човек кој знае колкав е голем универзумот (тоа е бескрај)

Значи докажавме дека постојат вонземјани, closed...(прашањето беше да се одговори) одговорот го знаеме: ДА, ПОСТОЈАТ! Доколку се одговори спротивно, тоа е нешто...ма тоа не е можно да се каже не, најдоа бактерии на Марс и траги од бактерии на еден паднат метеор (и тоа се вонземјани за нас!) а не пак во универзум со 100000... (милијарди милијарди (милијарди)) ѕвезди! Finnaly closed this part!

Темата би требало дефинитивно да се пренасочи за вонземските активности на Земјата. Вакви теми како оваа на вакви форуми делуваат излитено и адолесцентски (не знам колку долго стои темава тука) но до сеа сите кои читаа и коментираат вакви теми сфатија, We Are Not Alone, факт! :wink::toe:

Која бактерија ја најдоа на Марс и која бактерија ја најдоа на метеор
Пошто јас лани имав хелико бактерија во желудник, па да не е од марс??

Google знајш што е ?

Клик и можда ќе научиш нешто

А во олкавав голем универзум тешко дека сме сами :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom