Дали сме сами во вселенава?

• Креатор на темата Креатор на темата RapToR
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Spored naukata, mislam deka ti gresis. Vselenata ne e beskone4na, tuku taa eksponencijalno se zgolemuva od po4etokot na Big Bengot i se veruva deka posle nekolku millioni godini ke zastane i ke po4ne da se sobira. A zvezdi nema beskone4no, tuku gi ima vo monstruozen billionski broj (ne se sekavam nekade otprilika go pisuvase), bidejki prostorot nadvor od vselenata koja sto eksponencijalno raste e prazno mesto.
Или па раснеме во некоја црна дупка која па се наоѓа во поширок простор кој доживеал уште посилен Бег бенг :toe:

Не е огромна, туку бесконе4на. Има разлика.
Vselenata, ako pod vselena gi podrazbiras prostorot i energijata/materijata, ne e beskonecna.

Нема монструозен број на ѕвезди, туку бесконечен број на ѕвезди. Пак, има разлика.
Nema beskonecen broj na zvezdi.

Значи има крај? Каде е тој крај? Што има после тој крај?
Nisto.

Vselenata, ako pod vselena gi podrazbiras prostorot i energijata/materijata, ne e beskonecna.
Не е докажано.
Nema beskonecen broj na zvezdi.
Не е докажано.
Не е докажано.

Ние луѓето малку можеме да видиме. А оној кутриот Стиви со тркалата не е секогаш во право. :wink:

Не е докажано.

Не е докажано.

Не е докажано.

Ние луѓето малку можеме да видиме. А оној кутриот Стиви со тркалата не е секогаш во право. :wink:
Pa fala bogu deka seuste ne e 100% dokazano, kako sto ne se dokazani i tvoite tvrdenja koi sto gi iznese prethodno tolku samouvereno, so doza na potcenuvanje i ismejuvanje kon tipot sto go citirase.
No za razlika od tvoite tvrdenja, toa sto ja go tvrdev e kako rezultat na nekoi drugi otkritija koi sto naveduvaat kon toa sto jas go kazav ( ne e moj zaklucok, tuku zaklucok na naucnici ). Iako i toa sto jas go kazav ne e seuste 100% dokazano, sepak ima razlika.

Сите мислиме дека постои живот надвор од планетава, некаде стварно далеку... тоа нас професорот до 8мо одд. по географија ни го објаснуваше нешто слично на ова: замислете ја Земјата како една обична чинија за супа во ЦЕЛ ГРАД. Има уште милиони чинии, некои понови, некои постари, некои се поскапи и на нив е посветено повеќе внимание, а има и со пристојна цена изработени со помалку труд. Мислам дека ја разбирате поентата.. Во секој случај, никој не знае што има таму надвор...да се надеваме дека ќе дознаат пред да се случи апокалипсата што ја предвидуваат веќе долго време... позДрАв :wink:

Не е битно дали сме сами или не,штосот е што дури и да има уште голем број на планети со живот(а најверојатно и има)две различни цивилизации од различни планети е речиси невозможно да остварат контакт.Заради тоа не вреди многу да лупаме глава има ли живот што не е земски.:helou:

нормално дека не сме сами само моментот е дали имало остварено контакт и дали тој вид на животна форма е во ист размер со нашиот можда се поголеми 100 пати или па се микроскопски или се некои невидливи можда се премногу напредни или пак премногу древни или можда се само животни можда дишат јаглерод место кислород или можда не дишат уопште никоаш не се знае се може да се базира на предпоставки се додека нема физички доказ

Можеби невидлива форма на живот имаат тие, барем од наша гледна точка, во универзимот се е можно, замислете само на земјава има над 2-3 милиони видови животни, а да не спомнам видови инсекти птици и микроорганизми... Бидете креативни! :vozbud:

Мое мислење е дека стварно не сме сами у цела Вселена.
1. Има доста докази за постоење на НЛО кое кружи околу нашата планета. (и јас еднаш имам искусено да видам НЛО... )
2. Толку голем простор само за нас... Не ми се верува...

сите викате дека има некој на друга планета.
што ако ние сме всушност марсовци.
повеќе: бидејќи ги искористиле сите ресурси на некоја друга планета, оваа ја колонизирале но кога дошле овде почнале да се менуваат во НАС!:wink:

ne sme sami ama mnogu sme oddaleceni so svetlosni godini, a moze i ne se primetuvame, ko so mravkite sto ne kontaktirame, taka i oni, moze ne gledaat ama nisto ne svakaat im se gleda nesto mrda se dvizi ama ne razbiraat ko nie sto ne svakame.

ne sme sami ama mnogu sme oddaleceni so svetlosni godini, a moze i ne se primetuvame, ko so mravkite sto ne kontaktirame, taka i oni, moze ne gledaat ama nisto ne svakaat im se gleda nesto mrda se dvizi ama ne razbiraat ko nie sto ne svakame.

Еми нека зборнат на енглески или француски или руски или швајцарски или македонски... ваљда на некој јазик ќе се разбериме

Еми нека зборнат на енглески или француски или руски или швајцарски или македонски... ваљда на некој јазик ќе се разбериме
За мравки се зборува во постот Летко на руски ли комуницираш со мравките?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom