Pa vaka, prasanjeto e dali se razbirate sebe si...
Ustvari prevedeno, dali sekogas imate obrazlozenie za svote postapki, i si veruvate li sebe si za sekoj sleden cekor, ako da zosto i ako ne pak zosto?
...i taka, a vie?
uvek samouvereni?
sekogas se razbirate?
nema problemi so toa???
Се разбирам и себе си и своите постапки секогаш. Можам да изглумам лудило доколку друг не ме разбере, но во себе секогаш знам што и зошто правам.
Имам и образложенија за се`, дури и за кафето кое го пијам.:podsmev: Едноставно, неможам ни да замислам како правам нешто што не го знам, не го сфаќам, не сум го помислила ... изгледа ич не сум спонтана ... лошо?:nemoguce:
Друго ... како што се разбирам така и си верувам за секој следен чекор. Тоа не значи дека секогаш моето е најправилно за сите, но доволно е да е барем за мене. Ова можам да го заклучам со сигурност според се` што сум направила досега. Не се сеќавам на непромислени грешки или грешки воопшто. Секоја поголема и нова работа, пред да ја направам убаво ја промислувам, па ја правам без грешка. За останатите секојдневни и помали работи не мислам многу, но бидејќи се такви, добро ги познавам, па без размислување ги правам како што сум заклучила претходно дека сакам.
Самоуверена сум, но не за се` и секогаш. Има ситуации и моменти кога се чувствувам несигурна за нешто, но не го гледам тоа како страшен проблем. Природна појава е ... па неможам во се` да сум најдобра, најуспешна и најпаметна. Колку треба, толку си верувам ... во ништо мислам дека не претерувам.
Кога ќе размислам, јас и не сум комплицирана личност, за да ме мачат овие работи со неразбирање на самата себе. Според тоа, верувам и дека колку што можам јас да се разберам, исто толку може да ме разбере секој кој сака.