Дали се разбирате себеси?

• Креатор на темата Креатор на темата LadyD
  • Време на започнување Време на започнување
ах... лејди ди... зашо ме дираш директно у срце?
он ~ не знам дали се разбирам себеси. за мене најчесто си знам... ама мислам дека повеќе другите не ме рабираат...
За да те разберат другите, треба прво самиот да се разбереш.:wink:

Многу често ми се случува да постапам импулсивно и после да си се чудам сама на себе...после откако ќе размислам за таа моја реакција, знам од кои причини сум ја направила таа работа, ама сепак не сум сигурна дали тоа е она што требало да го направам...Се се случува со причина ама дали тоа "се" било правилното? Сепак, сеуште не е откриена временска машина...:raz: :icon_lol: Мораме да си се прифатиме себеси, да се сакаме себеси, без оглед на тоа дали некогаш правиме навидум неразбирливи постапки...

За да те разберат другите, треба прво самиот да се разбереш.:wink:
во право си! ме откри! фала ти... сеа барем знам на што сум...
уште еднаш БЛАГОДАРАМ од срце!
~простете за оф топиков

За да почнеш да се разбираш себеси треба да поминеш долг процес на себеспознавање, прашалници, дилеми и недоумици, некои тоа го викаат стручно пубертет, за потоа да се разбереш себеси, односно најверојатно и тогаш нема да се разбереш, ама ке бидеш доволно возрасен за да не тие допуштено да не се разбираш себеси и наеднаш си личноста што разбира односно има тврдоглав став за се, почнуваш да размислуваш како политичарите-еднонасочно, ама пак од друга страна мора да си во право, оти авторитетот ти расне правопропорционално со возраста и на истиот начин се зголемува и легитимитетот на кажаното.

Ja vo poveketo moi slucai se razbiram.Ima nekoi slucai vo koi sto i den denes ne mozam da gi razberam moite postapki....posakuvam da mozam da go vratam vremeto.No vo celina zemeno se razbiram sebe si,a fala bogu i drugarite.

Pa vaka, prasanjeto e dali se razbirate sebe si...
Ustvari prevedeno, dali sekogas imate obrazlozenie za svote postapki, i si veruvate li sebe si za sekoj sleden cekor, ako da zosto i ako ne pak zosto?

...i taka, a vie?
uvek samouvereni?
sekogas se razbirate?
nema problemi so toa???:(

Се разбирам и себе си и своите постапки секогаш. Можам да изглумам лудило доколку друг не ме разбере, но во себе секогаш знам што и зошто правам.
Имам и образложенија за се`, дури и за кафето кое го пијам.:podsmev: Едноставно, неможам ни да замислам како правам нешто што не го знам, не го сфаќам, не сум го помислила ... изгледа ич не сум спонтана ... лошо?:nemoguce:
Друго ... како што се разбирам така и си верувам за секој следен чекор. Тоа не значи дека секогаш моето е најправилно за сите, но доволно е да е барем за мене. Ова можам да го заклучам со сигурност според се` што сум направила досега. Не се сеќавам на непромислени грешки или грешки воопшто. Секоја поголема и нова работа, пред да ја направам убаво ја промислувам, па ја правам без грешка. За останатите секојдневни и помали работи не мислам многу, но бидејќи се такви, добро ги познавам, па без размислување ги правам како што сум заклучила претходно дека сакам.
Самоуверена сум, но не за се` и секогаш. Има ситуации и моменти кога се чувствувам несигурна за нешто, но не го гледам тоа како страшен проблем. Природна појава е ... па неможам во се` да сум најдобра, најуспешна и најпаметна. Колку треба, толку си верувам ... во ништо мислам дека не претерувам.
Кога ќе размислам, јас и не сум комплицирана личност, за да ме мачат овие работи со неразбирање на самата себе. Според тоа, верувам и дека колку што можам јас да се разберам, исто толку може да ме разбере секој кој сака. :toe:

Mojata samodoverba e ramna na 99% .. osven vo isklucitelni slucai...
a dali se razbiram sebesi?
NEEEEEEEE
i posle nekoi raboti i posle tolku godini nemozam da se razberam sebesi zas sum napravila nekoi raboti...
A nema ni da se razberam... valjda sum mn komplicirana​

И да,и не.Зависи од постапките.Најчесто во изминатиов период не се препознавам,при нормални услови:)тоа не би ми паднало на памет да го помислам,а па камоли да го спроведам во практика.Велат дека биле позитивни,па веројатно е позитивно неразбирање:)
По природа сум многу калкулативна и промислена,па мал ризик ми доаѓа како адреналин.
Но пред секоја работа што размислувам да ја направам,размислувам за добивките,и позитивните и негативни последици.Колкава штата можам да си нанесам:)

Најчесто се разбирам, но имало моменти кога сум направила непромислени постапки од брзање и после се каам поради тоа. Во суштина имам причина и објаснување пред самата себеси за повеќе од работите што ги правам, меѓутоа се случува некогаш и спонтано да реагирам.

ima momenti koga ni jas samata ne se sfakam, a ne pa drugite da me sfatat... sreka sto se mnogu retki tie momenti:D

После тоа што вчера го направив .. дефинитивно не ...:nesum:

аии, сејм хир.

...Not.
Си ги разбирам потребите, желбите, несвесните изливи.
Знам од кај идат, што има зад нив, и како да ги решам.
Што повеќе да се посака?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom