Дали поддржувате доење во јавност?

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали поддржувате доење во јавност?

• Вкупно гласачи
    185
А уствари и двата примери на луѓе не го планираат времето....
Бебето да испланира кога ќе јаде? Мора да имаш пилешки мозок за ваков пост :tapp:

Бебето да испланира кога ќе јаде? Мора да имаш пилешки мозок за ваков пост :tapp:
Ти си кажа дека всушност не го раниш туку го смируваш да не плаче со цицка. :tapp:
Бебе на 3 саати се рани.

И јас сум татко и знам многу добро како идат тие работи.
За останатото реков кога ќе се одобри јадење бурек во автобус тогаш ќе гласам за доење.. а и двете се гадни.
Очигледно не знаеш како оди доењето, а мош и детето ви било на вештачко млеко или па сте викале доктор дома да го боцне/прегледа и прв пат у јавност сте го изнеле на 3 години.[DOUBLEPOST=1444825794][/DOUBLEPOST]
Ти си кажа дека всушност не го раниш туку го смируваш да не плаче со цицка. :tapp:
Бебе на 3 саати се рани.
Бебе се рани кога сака и колку сака. И која е разликата од доење и смирување со цицка бе цреп. Тоа дете плаче за цицка, никој не знае дали ќе цица 5 минути или пола саат. Дали ќе бара само сигурност или е гладно. Не знае да збори бебето дали е гладно, дали сака да се смири. Само поише се укопуваш.

Очигледно не знаеш како оди доењето, а мош и детето ви било на вештачко млеко или па сте викале доктор дома да го боцне/прегледа и прв пат у јавност сте го изнеле на 3 години.[DOUBLEPOST=1444825794][/DOUBLEPOST]
Бебе се рани кога сака и колку сака. И која е разликата од доење и смирување со цицка бе цреп. Тоа дете плаче за цицка, никој не знае дали ќе цица 5 минути или пола саат. Дали ќе бара само сигурност или е гладно. Не знае да збори бебето дали е гладно, дали сака да се смири. Само поише се укопуваш.
Знам твој е форумот, можеш да пишуваш што ќе ти падне на памет. :eek:

Подкупени модератори. :icon_lol:

Не, друже, мајки! Не знам со кое право им се противиш на мајки и им солиш памет како треба со нивните најмили.

Не, друже, мајки! Не знам со кое право им се противиш на мајки и им солиш памет како треба со нивните најмили.
Не солам памет, само вашиот го гледам. Сте земале некоја агенда да истерате па модератор со модератор се надоврзува цело време - смешни сте.

Не солам памет, само вашиот го гледам. Сте земале некоја агенда да истерате па модератор со модератор се надоврзува цело време - смешни сте.

Гледаш тука коментари од машки модератори? Еве на пример Рики е модератор и Рики е контра. Не треси, те молам! Мајчинскиот инстинкт ти е заебана работа. ;)

И јас сум против од одредени причини, ама некои од аргументиве што ги слушнав од тие што исто така се против ми се боже сачувај :D

И јас по модераторска линија, ако? :D

Костур, бебе на адаптирано се рани на 3 саати, без исклучок. Но, бебе на доење немам видено досега што јадело на три саати, од многу познати причини - мајчиното млеко не држи три саати. Ако се земат фактори како грчеви, скокови во развој, процес на заби ... ој ти држи бебе три саати гладно.

Впрочем, зошто воопшто се дискутираат вакви работи? Јас не сум човек што би доела во јавност ( зборувам за кафичи) ама воопшто не сум ни помислила дека јас сум некој фактор дали ќе одобрувам или не. Станува збор за инстикт кај бебињата кој не можеш да го побиеш па макар и на глава да застанеш.

Има мајки сами што ги чуваат децата, има деца што со прошетка се смируваат, од каде знаеш од која причина не го испланирала времето и излегла со детето?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom