Дали почитувате туѓи мислења?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Секако дека ги почитувам. Од постовите може да се научи многу, да прочиташ нешто што не си го знаел или да ти се разјаснат некои дилеми. Има и постови што ме нервираат, несредени или неправилно формулирани и самиот што ги пишувал не може да си ги сфати, а не пак оние што ги читаат. Иако ретки се таквите на овој форум. Благодарение на постовите имам изградено по некое мислење за сите од поактивните членови а со тоа си помагам и себеси зашто запознавам нови карактери и ставови па макар и виртуелно. Затоа што сите меѓусебно се почитуваме кајгана е едно големо виртуелно семејство и баш ми е драго поради тоа. :)

Ги почитувам... иако понекогаш не се слагам со некои мисленја, али ги почитувам затоа што сите ние тука не размислува исто:toe:

Дали почитувам туѓи мислења?Секако дека почитувам...има мислења со кој не се сложувам ама и со тоа излегувам на крај...има постови кој се испретурани не убаво напишани итн...од сите мислења кој секојдневно ги читам има некој 4-5 со кој не се согласувам..Значи во глобала се согласувам со мислењата на повеќето членовиto e to

Нормално е да не се согласуваме со сите мислења.. Никој не мисли исто како другите

Ако мислењето е сосема спротивно на моето, но сепак на ниво добродојдено е. Ама ако некој реплицира, и + то употребува ку*тулен речник е то ме нервира. Иначе го почитувам секое мислење на секоја тема од секој член со исклучок на Синдикат :baeh: :icon_razz

Вообичаено имам 3 граници.
Сите членови се на првата на почетокот. Достојно ги почитувам, ги дочитувам, се смешкам. Различните мислења, оние со цел, убаво поставени, и објаснети у kewl атмосфера ги обожавам, оти ме тераат да размислам и да вежбам "За колку време можеш да смислиш аргументиран противотроф", понекогаш и го споделувам тоа со ниф, а понекогаш си го задржувам како инспирација.

Директ на втората граница преминале оние упорни мозочиња кои сеуште настојуваат нервозно да објаснат, смирено да просветлат, нервозно да објаснат, смирено да просветлат. Малку забаталиле манири и онаа пристојна граница што означува гушење на соговорникот, но сосема малку, а можеби и имаат добри причини, уште неколку постови и работата мазно се средува.

За третата нејќам да дискутирам, од чиста нервоза и ТОТАЛНО НЕПОЧИТУВАЊЕ FOREVER AND EVER на примитивизмот/упорната глупоќа со која за жал, се перчат/упорната глупоќа и надменост со кои за жал, се перчат.

Pocituvam tugi mislenja da, ako se soglasuvaat so moite stavovi. Ne ocekuvam sekoe moe mislenje da bide dobro prifateno, zatoa se polemiziranjata i replikite. Ne se plasham od "napadi", imam dobra oprema:tv: Pofalbite i reputaciite mi doagaat kako jagotki so slag:back:
Iako sum tuka mnogu kratko, uvidov deka ovoj forum moze da se pofali so dobri forumdzii. BRAVO

Во глобала да. Но како што рече Скулгрл, мислењата на “простаците’’ ми се одбивни. Во принцип ги избегнувам таквите личности и не се замарам со нив.

Lady напиша:
Pocituvam tugi mislenja da, ako se soglasuvaat so moite stavovi.

Cute. Значи оние кои не се твои клонови opinion-wise се недостојни за почит. Хех.

Sith

Добра забелешка Сит, тоа и јас сакав да го цитирам. Но, можеби станува збор за грешка, којзнае.

Туку, да си одговорам на темава.
Со сите внимавам како дискутирам, секогаш на ум ми е да не навредам некого и да се изразам најкултурно, одбирам зборови со кои ќе се изразам.
Најмногу ми се допаѓа кога некој има спротивно мислење на моето (многу сакам да поставувам прашања) и кога има храброст да продолжи со расправа (не расправија), а особено ако тоа го прави на ниво. Има многу такви членови.
Почитувам сечие мислење, без разлика дали е од новите или од постарите членови, дали го знам или не, дали има мислење како моето или не.
Единствено не почитувам мислење на член кој немајќи капацитет за дискусија почнува да навредува. Не почитувам мислење на член кој ги нарекува идиоти, кретени, малоумни и сл. луѓето кои имаат мислење кое се разликува од неговото. Во такви случаи не навлегувам во дискусија, под чест ми е да разменувам мислење со такви личности.
Да, најдобро би било доколку луѓето со различни ставови би знаеле да комуницираат достоинствено и културно. Среќа, генерално, на Кајгана се забележува пристојноста.

Една од најголемите човечки доблести е да умееш да слушаш и да не ти биде тешко да го прифатиш фактот дека некој има поинаква вистина од твојата. Сакам изнесување на ставови, дискутирање, а не убедување колку мојот поглед кон нештотот е подобар, поправилен, поумен од твојот.

Sith_Lord напиша:
Cute. Значи оние кои не се твои клонови opinion-wise се недостојни за почит. Хех.

Sith

Nedostojnosta za pocit ja iskazuvam so repliciranje. Cute:smir:

Имам почит спрема сите и јасно ми е дека секој има различно мислење кое немора да се совпаѓа со моето. Само не ги почитувам бугарите кои пишуваат бугарски (кој повеќето не го разбираат) и со невистини сакаат да докажат нешто што не постои!

Земено во глобала скоро сите кајганџии се супер и си ги почитувам, сеа мора да има исклучоци. Има такви кои нон-стоп се косат со твоето мислење не дека не си во право или нешо друго, него онака интересно им е кога со некој се караат. Но тоа за среќа е мал број на ''ботови'' :) и си ветив дека повеќе не се замарам со нив.

pozdraFFF....

Да, почитувам туѓи мислења и не само на кајгана него и воопшто. Секој си има право на свое мислење кое и немора да е како мое за да го почитувам. Само ме нервира кога некој сака да го смени моето мислење или да ми наметне негово/нејзино мислење, кое јас нема шанси да го сменам(ми се има десено со саати да ми докажува со цел да го прифатам тоа). Со такви личности многу бргу прекинувам комуникација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom