Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прочитај го делот каде Исус се зачнува и раѓањето неговоКај го пиши тоа?? кај Лука?
Тој дел го има и кај Лука и кај Матеј, кај Лука духот му се јавил на Марија, додека кај матеј спротивно, духот му се јавил на Јосиф!!
Кое е поточно ??
Ме мрзи пет пати да пишам едно исто... прочитај пост напишан погоре/подолу околу тоа на темава... веќе 2-3 пати иам кажано за тоа!Тој дел го има и кај Лука и кај Матеј, кај Лука духот му се јавил на Марија, додека кај матеј спротивно, духот му се јавил на Јосиф!!
Кое е поточно ??
Сектите не веруваат оти така им паднало на памет...така е запишано..Де објасни ми го ова...ако Исус не е Бог..
Во почеток беше Словото, и Словото беше во Бога, и Словото беше Бог.
И Словото стана тело и се настани меѓу нас и ја видовме Неговата слава...
Да не зборам за ова..
кога Го видов паднав како мртов пред Неговите нозе; а Тој ја сложи Својата десница врз мене и ми рече: „Не бој се! Јас Сум Првиот и Последниот и Живиот, и умрев, и ете, Жив Сум во сите векови. Амин! И ги имам клучевите на Подземјето и смртта.
А има и многу поедноставни..
очекувајќи ја блажената надеж и славното јавување на нашиот Сèмоќен Бог и Спасител, Исус Христос,
Работата е дека Исус е Божји син..значи Бог..
Извини ама и тука имаш некои проблеми со фактите..се разделиле пред се заради недоразбирањето околу природата на Исус..а и од некои политички причини..
Sorry вака..само пробам да ја покажам вистината..
Магде без логики од Гејлада...Исус е божји син тоа е точно..но и отелотворување на Господ..Исус е божји син,значи би требало да е полубог зашто мајкаму е човек...по некоја херкулес логика.
сакаш да кажеш дека веруваш дека исус е бог а не божји син??
јас мислев дека тоа не е христијански мислење.
така ме учеа у школо
13 очекувајќи ја блажената надеж и славното јавување на нашиот Сèмоќен Бог и Спасител, Исус Христос.Исус е божји син,значи би требало да е полубог зашто мајкаму е човек...по некоја херкулес логика.
сакаш да кажеш дека веруваш дека исус е бог а не божји син??
јас мислев дека тоа не е христијански мислење.
Јас сваќам. Исус сам себе си се зачнал... тој е нешто како прво бебе из епруветеСо еден збор Исус, Бог се едно исто :smir:
Само што тешко е човечкиот ум да сфати како тоа едно тело, три лица...![]()
Со еден збор Исус, Бог се едно исто :smir:
Само што тешко е човечкиот ум да сфати како тоа едно тело, три лица...![]()
Исус, Бог...кое е третото лице?
Јас сваќам. Исус сам себе си се зачнал... тој е нешто како прво бебе из епрувете
aj probajte so trava da ja citate ...pa ke praime muabet :tv: