Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

• Креатор на темата Креатор на темата Petar-Taz
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сака да ни објасни на поедноставен начин, ама не бива оти ние сме со ограничен ум и затоа светото тројство ни изгледа како необјасниво. Може да се објасни но ние не можеме. Како може три лица, а иста личност да се. Еве просто објаснување. Планината кога ја гледаш од едната страна, после ако ја погледнеш од другата гледаш како друг планина да е, ако ја погледнеш од висина опп гледаш како трета планина бидејки е различна, а сепак за иста планина станува збор. Поздрав
ако си ти со ограничен ум не мора да се сите.
затоа збори си за себе.
ако е за тоа и ние сме три во еден спакувани.
некогаш во животот се наоѓаш во ситуации да размислуваш логично,со здрав памет,значи со умот.
некогаш те водат емоциите,значи те води душата,
а некогаш телото ти реагира без ништо да размислуваш.

ете ти,три во едно и воопшто не ми е тешко да сватам,ниту сум ограничена тенкју вери мач!

едит: а и не мора да збориш во името на лет 3 мислам дека знае сам да си подобјасни шо сакал да каже

ако си ти со ограничен ум не мора да се сите.
затоа збори си за себе.
ако е за тоа и ние сме три во еден спакувани.
некогаш во животот се наоѓаш во ситуации да размислуваш логично,со здрав памет,значи со умот.
некогаш те водат емоциите,значи те води душата,
а некогаш телото ти реагира без ништо да размислуваш.

ете ти,три во едно и воопшто не ми е тешко да сватам,ниту сум ограничена тенкју вери мач!

едит: а и не мора да збориш во името на лет 3 мислам дека знае сам да си подобјасни шо сакал да каже
Магде Магде...
тоа е карактерна особина :smir:
Не е ништо возвишена или нешто по такво...
Јас ти гарантирам оти кој и да го прашаш за Светото Тројство нема да го разбере и сфати... ако сакаш идеме по град и ќе прашаме ако треба 50 луѓе ќе видиш оти 50 од 50 нема да го сфатат тоа целосно...
Никој човек неможе да го сфати целосно Светото Тројство бидејќи човековиот ум не е (како да кажам...ммм...) толку развиен или незнам со други зборови како да кажам... ние да, ги сфаќаме работите на Земјата, ама што станува до Возвишените работи како Светото Тројство, дел ќе разбереме за што се работи, ама дел ќе останеме во прашалник за истото... Не сме создадени се да сфатиме! Тоа е клучот!:smir:

не знам зашто духот,телото и умот ги гледаш како карактерна целина.
тоа се сосема три различни работи сместени на едно место.
три во едно.ако начекаш попуст ќе добиеш облека гратис:)
ама ок твое си е јас само сакав да ви поедноставам...ама зашто едноставно кога може комплицирано:smir:

повеќето не го сваќаат светото тројство затоа што им се објаснува со глуп речник,на повисоко ниво и се збори како да е некоја голема мистерија.кога ќе се обидеш да им објасниш почовечки може ќе сватат.
баш ќе појдам во црква деновиве да видам што ќе ми каже некој поп па ќе постирам.

Не сме создадени се да сфатиме! Тоа е клучот!

јас верувам дека се знаеме,само треба да се потсетиме.ама за таа филозофија друг пат.

не знам зашто духот,телото и умот ги гледаш како карактерна целина.
тоа се сосема три различни работи сместени на едно место.
три во едно.ако начекаш попуст ќе добиеш облека гратис:)
ама ок твое си е јас само сакав да ви поедноставам...ама зашто едноставно кога може комплицирано:smir:

повеќето не го сваќаат светото тројство затоа што им се објаснува со глуп речник,на повисоко ниво и се збори како да е некоја голема мистерија.кога ќе се обидеш да им објасниш почовечки може ќе сватат.
баш ќе појдам во црква деновиве да видам што ќе ми каже некој поп па ќе постирам.

јас верувам дека се знаеме,само треба да се потсетиме.ама за таа филозофија друг пат.
Ако знаеме се, тогаш сите сме политичари, правници или најголемите умови на целиот свет, нели?!:smir:
Или подобро, ако знаеме се, тогаш што ќе ни е школо и такви срања со кои треба да се замараме?
Ако знаеме се тогаш дај ми ја Хероновата Формула за решавање задача??? (веднаш без мислења и проверка, зашто нели знаеме се...)
Нели знаеме се?!:smir:

Во евангелијата, родословот на исус преку татко му Јосиф се набројува од Давид. Значи, јасно е дека Јосиф му е татко.

Abre reactive , izvini magde so se mesam ... saka da kaze deka znaeme se u smisla ... se e zapisano site sme del od eden univerzum ..abe celo e koga ima se :)

MIkrokosmos makrokosmos se e isto taka da nie potsvesno znaeme se samo greskata e sto gledame so ocite so svesnoto , treba da se gleda so dushata taa gi dava site odgovori ... ama ova e veke veruj visha spiritualna matematika za koja treba dosta vreme , knigi i solidno poznavanje na site aspekti na zivotot preku iskustvo za da se podrazbere.

Ne deka ti se kurcam deka znam poveke , ama znam :smir:

Ne se site znaenja vo knigite , svetite knigi nego ima nesto mnogu poveke od toa za koe ne bi pisuel ke mislite sum se napafkal od rano nautro :smir:

Чоек како може се ти да знаеш?! Како е тоа можно се ние знаеме? Да знаевме се немаше совти за ништо да бараме... или најдобро речено да знаевме се немаше никаде да погрешиме... ама не сме совршени со тоа се извлекува оти не знаеме се, па грешиме и УЧИМЕ од грешките... УЧИМЕ не е ниту најмалку исто со ЗНАЕМЕ СЕ!!!
Искуства, книги, религиозни книги, сум минал и знам за што зборам :smir:

Во евангелијата, родословот на исус преку татко му Јосиф се набројува од Давид. Значи, јасно е дека Јосиф му е татко.
Josif go izgledal od mal i zatoa se spomnuva deka Josif mu e tatko bidejki toj mu dal tatkovksa ljubov. Inaku Isus e duhovna licnost i svetiot duh ja oploduva Marija i se raga covek. E sega Isus go prezema teloto za da moze da dobie covecki oblik, bidejki toj nema fizicko telo, tuku samo duhovno telo. E sega Josif go izgleduva i mu stanuva kako tatko na Isus, no toj ako se sluzime so nas recnik e ocuv na Isus.

E sega Josif go izgleduva i mu stanuva kako tatko na Isus, no toj ako se sluzime so nas recnik e ocuv na Isus.
Значи Јосиф му е очув на Господ :icon_bigg
И Светиот дух(т.е еден од светото тројство Исус, Бог и Светиот дух) се самозачнал во смртна жена ??
И прашање. Ако Исус е Господ како може Исус да зборувал со Бог ??

Josif go izgledal od mal i zatoa se spomnuva deka Josif mu e tatko bidejki toj mu dal tatkovksa ljubov. Inaku Isus e duhovna licnost i svetiot duh ja oploduva Marija i se raga covek. E sega Isus go prezema teloto za da moze da dobie covecki oblik, bidejki toj nema fizicko telo, tuku samo duhovno telo. E sega Josif go izgleduva i mu stanuva kako tatko na Isus, no toj ako se sluzime so nas recnik e ocuv na Isus.
Така не пиши
Пиши во Матеј 1.1

Книга за родословот на исуса Христа, син давидов, син Аврамов.... па реди кој кого го родил од Аврама до Јосифа.
И Римјаните и Евреите и учениците го сметаја и признаваја Исус за КРАЛ ЈУДЕЈСКИ. А кралеви беа од линијата Давидова. Од друга страна, пак, Марија покрај исуса има родено барем уште 6 деца, браќа о сестри Исуови, така да излегува дека светиот дух и Јосиф делиле иста жена! Е сега чија семка каде се фатиле....

Така не пиши
Пиши во Матеј 1.1

Книга за родословот на исуса Христа, син давидов, син Аврамов.... па реди кој кого го родил од Аврама до Јосифа.
И Римјаните и Евреите и учениците го сметаја и признаваја Исус за КРАЛ ЈУДЕЈСКИ. А кралеви беа од линијата Давидова. Од друга страна, пак, Марија покрај исуса има родено барем уште 6 деца, браќа о сестри Исуови, така да излегува дека светиот дух и Јосиф делиле иста жена! Е сега чија семка каде се фатиле....
Духот ја оплодил Марија пред да и се земе невиноста од Јосифа. После тоа Светиот дух не ја оплодувал Марија. Се фатила семката од Светиот Дух за Исус, а после тоа семката била од Јосиф.

Abre reactive , izvini magde so se mesam ... saka da kaze deka znaeme se u smisla ... se e zapisano site sme del od eden univerzum ..abe celo e koga ima se :)

MIkrokosmos makrokosmos se e isto taka da nie potsvesno znaeme se samo greskata e sto gledame so ocite so svesnoto , treba da se gleda so dushata taa gi dava site odgovori ... ama ova e veke veruj visha spiritualna matematika za koja treba dosta vreme , knigi i solidno poznavanje na site aspekti na zivotot preku iskustvo za da se podrazbere.
горе доле имаш право.тука сме со сваќањата
Чоек како може се ти да знаеш?! Како е тоа можно се ние знаеме? Да знаевме се немаше совти за ништо да бараме... или најдобро речено да знаевме се немаше никаде да погрешиме... ама не сме совршени со тоа се извлекува оти не знаеме се, па грешиме и УЧИМЕ од грешките... УЧИМЕ не е ниту најмалку исто со ЗНАЕМЕ СЕ!!!
Искуства, книги, религиозни книги, сум минал и знам за што зборам :smir:
сеа убаво ти реков дека тоа е за некоја друга тема ама ај чим веќе си запнал.
се ние знаеме,се ни е кажано некогаш-онаму кај шо била душата-значи душата знае се.
кога нешто не знаеш и наеднаш ќе се сетиш,наеднаш ќе сватиш...that's it.ти всушност си го знаел тоа цело време само паметот,кој како што викаш,не ти е доволно развиен,не го “сварил“
уште.
верувај душата знае се,низ се поминала,се видела,се доживеала...само треба да се присети,да и дозволиш да се присети...
и ај пак

ova e veke visha spiritualna matematika za koja treba dosta vreme

@нео,глеам си ми пишал у репутација...ја до сеа објаснував,ако не ти е јасно-кажи јас ќе нацртам пак.

здр Нео сигурно се секаваш на мене хахаха Ани :smir:
епа и јас така мислам дека татко му е Господ бог, како што велат другите така и јас!
поздрав!

епа и јас така мислам дека татко му е Господ бог, како што велат другите така и јас!

муабетов:

кај можам јас со своја глава да размислувам?:tapp::tapp:
како другите ќе кажат-јас ќе ги следам,и да грешат и да не грешат-јас да сум во стадото.:jaj:

сорите за офтопик

сакав да кажам дека тие што велат дека господ бог му е татко дека нив ги поддржвам! -се согласвам со нив
поздрав!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom