Дали некогаш ви се случило да се "закочите'

• Креатор на темата Креатор на темата Фити
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се има случувано доста пати, но најретко во училиште. Таква личност сум што кога нешто знам, тогаш без проблем го искажувам. А кога незнам "закочила", "незакочила" исто ми се фаќа. Со еден збор најчесто сум "закочувала" кога слушам зборови и гледам докази што ме оставаат без зборови. :kesa:

Се иам закочено неколку пати али од типот коа иам нешо битно или некоја случка да споделам со некои па некој ус муабет доколку ме прекине и после тоа да зборавам шо сакам да кажам, али при училишни подготовки никад !:smir:

Ради тие блокади иам усрано доста оцени у основно.
Среќа сеа ги усеруем оцените ради неучење.

Досеа никогаш. Зошто? Оти не учам на памет. Ако учиш со разбирање, и го сакаш тоа шо го учиш, нема шанси да закочиш.
Продолжете си со учење на памет. :kesa:

Досеа никогаш. Зошто? Оти не учам на памет. Ако учиш со разбирање, и го сакаш тоа шо го учиш, нема шанси да закочиш.
Продолжете си со учење на памет. :kesa:
Мислам дека прашањето не е само за школо :kesa:

Важно е да се учествува:kesa:

Ми се има десено, и не само во школо, туку и надвор од школо, кога сум излезена, а и дома некогаш. Е сега не многу често, ама и не мнoгу ретко...златна средина:kesa::)

Ретко , само ако мислам на нешто друго - па неможам да се сконцетрирам на моменталната ситуација.

Немам никаква трема ,дали е школо - запознавања и ред други дешавки .

iRULZ

Не грижисе не си сам и мене ми се има слушено на пример како денес нашколо лекцијата по автоматика научена станувам незнаев од кај на почнам како све наеднаш да заборајв :nesum:

тоа ми се имаше десено кога бев 4то одделение.Имавме за учење стихотворба за Македонија мислам дека беше,и јас ја научив и думамм дека професорката беше многу строга и имав страв од неа.Обично застанувавме пред табла и кажувавме и јас таман да појдам скорз ја заборајв и думам дека ме истегна за нос.:kesa::kesa::kesa:

Во основно и од средно немав мука зошто ги знаев лугето и бевме по 20 души плус некој отсутен значи по 15.Се зависеше од тоа дали ја знам лекцијата.А коа отидов прва година на факултет требаше да презентирам проект по менаџмент и ја убеден дека знам дека нема да се здрвам и дека нови лугето сите у мене буљаат и се здрвив едвај прозборев и ја заебав цела оцена трема ме пукна многу како никој пат порано:pos:.Во друштво многу ретко праам киксови скоро ич.Имам еден другар мора да каже некој кикс не е жив и тоа опасни кискови се корнеме од смеење:pos:

Охохохооо, милион пати, МИЛИОН. Не можам да почнам да давам примери, затоа што за тоа ќе ми требаат неколку недели. :icon_lol:
Највеќе кога е во мое присуство, занемува кога ќе ме види ^ ^

Иначе ми се десило неколку пати ама не толку сериозно да забегам.

Ми се случува да се закочам барем по еднаш месечно и не ништо страшно. Понекогаш кога сакам да избегнам одговор на некое прашање ГЛУМАМ закочување се додека не смислам како ќе се извлечам од ситуацијата:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom