Дали некогаш ви се случило да се "закочите'

• Креатор на темата Креатор на темата Фити
  • Време на започнување Време на започнување
cesto kocam od trema :) a posebnoo ako zboram pred nekoj sto mi se sviga hahaahah :back: :tapp:

Закочувањето ми е специјалност:kesa:
Во некои ситуации е многу заебано...:pos2:

..кога сакам нешто да кажам а пред тоа го имам смислено и кога ќе се усилам цел самоуверен знам шо ќе кажам (прво се радувам дека знам шо ќе кажам:pos2: ) и идам и..fail.

Хахахах! Колку пати само :)
Знам еднаш требаше да научам композиција 11 страни на памет и на час да и ја
отсвирам на проф. И дома ја свирев! И тоа убаво! На памет и тоа! :)

Доаѓам на час, седнувам, си ги отварам нотите пред мене, онака, симболично, во секој случај ако се збунам, да се потсетам. И кога, професоркава си ги зема нотите!! И тогаш готово! :nesvest:

„Ајде Христина, почни.“ „Ама професорке, знаете, јас...“ „Па нели ја научи?“ „Да,да! Ја научив! Без грешка!“ „Епа ајде..“

Рацете ги ставам на клавир, не ми текнува од каде почнува! 5 минути ги барав тоновите од каде почнува xD И пак требаше да ѕирнам од ноти да видам од каде почнува...

Или сакам да кажам некој збор и не го знам. Понекогаш цели реченици ми се „Абе дај ми го таквото за онаквото“. Не ми текнува зборот:nesvest:

Мислам дека имаше име, за ваквото „закочување“ , може на некој постручен ќе му текне :smir:

Дефинитивно многу пати... Често ми се дешава пред колоквиум со перфект све научено и не ми текнува за најбитната и факинг лесна дефиниција. Има голема улога тука стресот па се обидувам да си ги смирам живците и после се иде ко врел нож низ путер. На усно одговарање се блокирав коа ја бранев проектната за матура лани.. не знаев како да почнам а уште помалце не знаев да кажам зашто сум ја избрала таа тема. Блок делит ремув и зјаев ко теле у менторката дур не ми текна да зборам општо од чиста култура, наученото не бе не немаше теоретски шанси да ми дое на ум. А иначе и вака коа не сум под притисок се блокирам не ми текнуваат соодветните зборчиња и сл али океј тоа е веќе мн честа појава и не ме загрижува ама баш ич.

ау вчера не можев систематизира да речам :kesa: се закочив готово

да кочам и тоа кочење :jaj: ме нервира тоа и се срамам самиот од себе си :kesa:

ехеее од шо размишљвам пребрзо понекад глаата не знам кај ми е .. оние шо ќе ме упознаат првпат увек мислат дека сум шизофреник нешо , а јас сироткиот гледам само да ги фанам сите мисли по ред и да ги кажам ама ретко ми успева , али коа успева опасен сум :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom