Дали навистина времето ги лечи или ги продлабочува раните?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Да ова е точно!!!
По некое време ќе заборавиш, но со сигурност ќе ти се вратат чувствата и спомените кога повторно ќе се видите, нормално ако вистински си сакал(а).

А што ако си среќен со друга личност? Спомените не можат да се изгубат зашто се дел од тебе, но мислиш ли и дека ако сега веќе си заљубен во друга личност би ти се родиле повторно чувства тогаш кога ќе ја видиш првобитната особа во која си бил заљубен?

А што ако си среќен со друга личност? Спомените не можат да се изгубат зашто се дел од тебе, но мислиш ли и дека ако сега веќе си заљубен во друга личност би ти се родиле повторно чувства тогаш кога ќе ја видиш првобитната особа во која си бил заљубен?

Да ако навистина си бил заљубен во првобитната личност со кого и да си и колку и да си среќен повторно ќе ти се вратат чуствата затоа што тоа жарче спрема таа личност секогаш ќе тлее (помалку или повеќе):helou:

Никогаш не се преболува некој што искрено си го сакал. Така да ни времето нема да залечи рана, во овој случај нели љубовна. Времето на момент само ја смалува болката и раната не боли ама во друг подолг момент ако немаш самоконтрола тогаш може само да ја продлабочи раната ништо повеќе. Лично, мене времето само ми ги продлабочува раните, зашто никогаш не го искажувам и кажувам тоа што треба, тоа седи во мене и со текот на времето боли сето тоа. За искрената љубов нема време кое ќе залечи рана, нема очи кои ќе ја заменат, нема срце кое пак исто ќе сака, за било која друга љубов има.
Времето не ги лечи раните, тоа само така се кажува како глуп совет, зашто нема што да се каже во некоја ситуација.

Vremeto ne pomaga da zaboravime ili nadmineme.Samo pomaga vo ladenje na glavata i objektivno sogleduvanje na situacijata i na bolkata.
A kako vremeto kje ni pomogne zavisi od toa kolku sme spremni da i pogledneme na vistinata vo oci i da kazeme...Ok zgresiv,Moove on!!!

Vremeto ne pomaga da zaboravime ili nadmineme.Samo pomaga vo ladenje na glavata i objektivno sogleduvanje na situacijata i na bolkata.
A kako vremeto kje ni pomogne zavisi od toa kolku sme spremni da i pogledneme na vistinata vo oci i da kazeme...Ok zgresiv,Moove on!!!

Се согласувам со тебе во целост, но зависи колку си ја сакал/сакала особата, мислам дека и тоа игра голема улога во заборавот, абе неможе тек така , ќе треба време ама ќе треба и психичка поткрепеност за да се заборави некој кој ти бил на срце, не близу срце него си дишел во неговите прегратки, па да не спомнуваме нешто уште подлабоко, да имаш деца со него и да си ептен благодарна на тој најубав дар што може еден на друг да си го подарите, така да незнам како и колку се уште не ми е потребно да дознавам арно ама според мене мислам дека многу тешеко е со помош на времето да заборавиш некого а без да вложиш и ти свој махимум во сето тоа.

OD KARAKTER DO KARAKTER ZAVISI AMA NEMA SANSI VREMETO DA GI IZBRISE SITE BOLNI RABOTI VO NASITE MOZOCINJA...MOZE SAMO DA GI IZBLEDI

Нареден пат исклучи Caps Lock - Crazy in Love

Во моите досегашни случаеви, времето многу помогнало. Всушност најголемата заслуга за преболувањето и продолжувањето понатаму ја има времето.
Меѓутоа сметам дека ако се работи за сериозна и цврста љубов, не може само од себе или со помош на времето да помине болката и да се продолжи понатаму со животот.
Мислам дека решителноста да се надмине сето тоа плус заедно со времето кое одминува е обично гаранција за успех.:)
Иако се разбира, не мора тоа да значи. Нормално зависи и од човек до човек. Обично по завршување на врската на луѓето им е потребно време да се навикнат дека врската завршила (особено ако раскинувањето било изненадно), односно да го прифатат и да се соочат со тој факт. Како што поминува времето, така луѓето си се помируваат, се навикнуваат дека врската завршила и си се враќаат назад на стариот начин на живот, како кога биле пред да влезат во врска.
Нормално, со намера е болдиран зборот обично. Не значи дека е ова кај сите луѓе и во сите ситуации.

Знаете што заклучив? -Заклучив дека поговорката е точна- Времето ги лечи сите рани. Но не можеш да му дадеш лек на човек којшто не сака да биде излечен. Е во тоа се состои и единствениот проблем во целава оваа работа. Дали и колку сакаме да бидеме или да не бидеме излечени.

Велат дека времето ги менува работите,,но всушност промената треба да ја направиме ние самите!!!:back:

сите велат дека времето лечи се но кај мене е обратно:toe::toe:

:nenene:Jas mislam deka ne leci! Eve 2 god nikako da gi izleci moite rani

istoto e i kaj mene

лечи ако сакаш да бидеш излечен...ако мислиш на тоа секој ден, што сака нека е нема да ти ја излечи раната....

Кај мене, барем досега, да, ги лечи раните. Морам да признаам дека и јас се трудам да не мислам на тоа, да продолжам со животот и како знам и умеам да се справувам со сите пречки, спомени, рани... Едноставно, не вреди да ги носам старите рани натаму со мене во животот.

Ги лечи, во смисла на тоа дека со тек на време едноставно подзабораваме, наидуваме на нови животни ситуации кои во зависност од тежината порано или подоцна ќе им го заземат приматот на старите болни доживувања и истите ќе ги потиснат. Не дека ќе заборавиме на болката, само нема повеќе да и даваме значење. И ќе престане да боли.

Leci , no najvise leci novi slucuvanja, ako ostanes u soba i gledas u necija fotografija samo i slusas down muzika i vikas kako zivotot e shit moze da pominat 125 godini pak nisto nema da se zalechi. Zatoa samo napred ostro i na prva :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom