Дали навистина времето ги лечи или ги продлабочува раните?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Времето ништо не лечи. Самиот човек може да се излечи.

Ако мислиш пак на личноста со која си бил, ако ти недостасува и ако целата енергија ја вложуваш фокусирајќи се на нешто што знаеш дека не можеш да го имаш (повторно), тоа е залудно потрошено време.

Затоа е добра работа човек да се фокусира на нешто ново - ново друштво, ново патување, па и нов изглед... Што и да е, само да е ново.

Минатата врска е многу веројатно стара навика, која треба да се смени со нова навика. Дали таа навика ќе биде нова врска или хоби или работа, важно целата таа енергија треба да се префокусира на нешто ново.

...Deka ima razni slucaevi-da; Deka leci-kaj mene NE.... Moze leci kaj onie koi ljubovta ne bila vistinska,ili ako ste bile so nekoj gad a sega ja gledate vistinata...taka moze...
Ama ako ste bile vrzani duhovno za nekogo i go izgubite,a sepak ne bilo nisto laga ne ste sakale a ste se razotisle...e togas vremeto nema da go izleci ona cuvstvo vo dusata koe dlaboko tlee na svoeto pocesno mesto...Samo godinite i vasite cuvstva ke vi kazat dali leci ili ne...

Во многу случаи времето е тоа што лечи се’, но незнам колку тоа важи и за мене.
Се трудев да ја заборавам и да не мислам на неа. Мислев дека времето ми помогна да ја заборавам, но и после толку време кога ја сретнав сфатив дека се лажам себеси. И кога и да ја видам е истото. Со тек на време, полека престанувам да мисалм на неа, се’ дури повторно не се сретнеме и не ми завладее немир во душава.
Зошто времето ми помогна да ги излечам сите рани, само оваа не?

Јас мислам дека времето лечи се. Од искуство зборувам. Чувствата ако се искажат, не можат да се поттиснат и така, времето си лета и чувствата, како и спомените бледеат.

Времето нит лечи, нит продлабочува рани ... самите си го правиме тоа на себе ..... јас би кажала “себе-силување“ и кога е болката во прашање и кога е лекот ....

Ma kakvo vreme. Nema istorija, nema idnina. Site ziveevme vo segasnosta. Prebrodi najbrzo i move on... Sekoj den sto ne zivees do maksimum ti e eden ispusten den i eden den pomalku sto nisto na svetot nema da ti go vrati

Зависи до особата, има некои што се трескаат од земја, очајуваат и коси кубат за секој партнер, аман бе ? Јас се имам изјаснето дека сметам дека може да се љуби повеќе пати, ама 5 пути у годината ти секој да го сакаш, не верувам баш. После долга врска верувам дека е многу тешко да се опоравиш, ако знеш вистински да љубиш и сепак долг временски период е во прашање, ти недостига се во врска со таа особа ...
Според мене сепак времето ги лечи раните, а не продлабочува, иако се ти е до психата.

И за крај еден цитат што го имам прочитано негде ,, болката е како тежок камен кој го носиме во џебот, додека да се навикнеме на почетокот е многу тешко и болно, но со тек на време иако каменот е се уште тука се навикнуваш да го носиш и живееш со него ...''

И за крај еден цитат што го имам прочитано негде ,, болката е како тежок камен кој го носиме во џебот, додека да се навикнеме на почетокот е многу тешко и болно, но со тек на време иако каменот е се уште тука се навикнуваш да го носиш и живееш со него ...''
Ова на баба ми ме потсети. Таа имаше камења во жолчката. И се навикна и си ги носеше, гајле немаше.

Според мене, времето лечи рани, ама мора и ние сами да си помогнеме у поглед на тоа ние да бидеме на чисто со тоа што ни се случило. Не верувам дека времето само може да лечи рани, според мене тоа е штетно. Т.е раните кад-тад ќе испливаат на површина (зборам од психолошки аспект) Работите избледуваат во нашата свест,да, ама во нашата потсвест 'ршум праат.

До самиот човек е. Ако самиот решиш да ставиш крај на тоа што било и цврсто продолжиш понатака, може да се излечи раната. Но тука секако е и времето, кое може да ти помогне да запознаеш нови луѓе кои ќе направат да не се сеќаваш на тоа што некогаш било болно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom