- Член од
- 11 февруари 2008
- Мислења
- 173
- Поени од реакции
- 17
Апсолутно не. Тоа дека времето лечи се е само фраза со која луѓето се подлажуваат иако знаат дека не е така. Прво зависи се од тоа колку сме затрескани во таа личност, може извесно време да не ја гледаме таа личност и да си речеме абе ја сосема заборавив на неа/него, но во моментот кога повторно ќе ја видиме да ни се врата сите чуства и што потоа ништо само ни е потешко сме се лажеле дека сме ја заборавиле а уствари само сме си ги потиснувале чуствата и тогај ни е уште потешко бетер е. Ако некого навистина сакаме да заборавиме потребна е одлучност, цврстина, став ако не ништо. (а понекад некого во потсвеста не сакаме да заборавиме затоа што убаво ни било со него, а уствари си мислиме дека се трудиме да го заборавиме. јбг.) Барем јас така мислам.

Што љубов било тоа? Зошто сето тоа ми изгледа како да некој не сака да преболи? Како и се останато - и тука е потребно труд и работа. Ако стварно решам да заборавам некого - тоа го правам без многу трубачи и најави, едноставно се работи за договор со себе. И може да го направам тоа по два дена, може и по два месеци, се зависи од тоа кога ќе ми дојде одлучноста. Иако, да... Времето лечи. После неколку месеци полека почнува да избледува се, и случките, и кажаните ствари, и ветувањата... И тоа не само добрите, туку и лошите. Едноставно се подзаборава. И тогаш од таа врска остануваат само бледи спомени