Дали навистина луѓето ја сакаат и ценат искреноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
не ја ценат...(мое мислење)

викаат биди искрен кажи што мислиш, и кога ќе ја кажеш вистината се лутат....

:helou:Сакам да сум искрена и со мене да бидат искрени ,но ми се случува да ја премолчам вистината,ако таа некого повредува, особено ако особата е свесна ама не може да се справи со проблемот.:smir:

Често свесно или несвесно искреноста се злоупотребува. Треба да сме претпазливи со тоа колку сме искрени. Проблемот е во тоа што со преголема искреност се појавува преголема наивност и всушност наивноста е таа што многу често знае да подфрли.

Искреноста секој ја почитува и најважен фактор е во добивањето нечија доверба,,,,:drk:

Neso so najmnogu cenam kaj covek e iskrenosta zs takviot so i da mu smeta kaj nekogo ke mu plesne u faca pa sakal se navredi sakal ne.Jas sum takva isto ama sepak koa neso mi smeta izbiram zborovi za da go kazam toa a ne samo kazi go na nekoj nacin so posle i u pravo ke bide da se navredi.
Jas mislam deka nekoi se navreduvaat bidejki vistinata gi boli, no i ne se dovolno zreli i hrabri da se soocat so vistinata i zatoa odlucuvaat da se iskaraat so tebe i da veruvaat vo ona vo sto tie samite sakaat da veruvaat.Ne mozat da se soocat so realnosta i begaat od nea...

Сосема се сложувам со тебе, и јас сум таква плескам во фаца....иако во последно време се трудам да најдам најсоодветни зборови. но слабаците ке си останат слабаци, не дека не ја гледаат вистината, туку намерно ги затвараат оците и си се убедуваат во нешто што знаат дека не е така. Јас искрено не би можела да живеам така....
поздрав

сите велат дека сакаат искреност од другите,,но ретко кои од нив самите се искрени.......ако вистината понекогаш е болна,, лагата е уште понавредлива кога ќе се открие...

Ja zloupotrebuvaaaat
mnogu se bezobrazni
....

''POSLEDEN PAT TI IZMENUVAM POST, PISUVAJ NORMALNO!''

ок... ке бидам кратка.. секој сака да му го кажеш тоа што тој сака да го слушне. Сите велат дека ја сакат искреноста.. но јас мислам дека не е така.. барем со досегашното мое искуство.. можеби грешам.. али тоа е...

Јас знам дека јас ја ценам искреноста и со сите што се знам, знам дека и они ја ценат искреноста. Како може некој да не цени искреност, ако не цени значи дека не е искрен и дека е лажго, затоа таков човек у моја близина ако има можам да му кажам само ФАК ОФ

Ова ми е некако да бираш вистина со солзи или лага со насмевка. Искреноста за мене е многу важна затоа што дава можност нешто што не е добро да можеш да го поправиш. Вистината понекогаш знае да боли, но најдобар начин е да ја прифаниме. За се има време и место, навистина би било глупаво да му кажиш нешто во друштво па да му биде незгодно. :tapp:

Мислам дека 90% од тие што кажуваат така ја ценат искреноста... а тоа бурно реагирање е заради тоа што некогаш вистината премногу боли и затоа, не дека не ја ценат искреноста.. на пример јас сакам искреност... можеми ќе се изнервирам малце али сепак тоа е вистината и се помирувам со тоа... подобро сурова вистина отколку слатка лага :)

подобро сурова вистина отколку слатка лага :)
Точно така.
Исто велат: подобро крај со болка отколку бескрајна болка.
Или: подобро сутлијач отколку мајонез
итн...
Туку да, зборевме за искреност. Луѓето не да ја сакаат искреноста, плачат по нејзе. Ама ретко кој ја цени или пак е спремен да биде искрен.

за кого како. Некој одма се навредвит а некој храбро ќе ја прифатит вистината и ќе ја ценит искреноста. Зависит од чоекот:toe:

Повеќе сакам некој да ми ја шлакни вистината в’лице каква и да е, сепак е вистина, барем ќе си бидам начисто и ќе знам со што си имам работа. Инаку пак, само ќе си се залажувам „леле што е розов светов“, сите само лице ќе ми прават колку ме сакаат и почитуваат, а уствари друго се крие...:kesa:

Според мене многу луге ја ценат искреноста но некогаш вистината е премногу болна за нив па во тој момент бурно реагираат и со таа нивна реакција ние мислиме дека не го ценат ни тоа што сме им го кажале.Јас истотака ја ценам искреноста и мразам кога лугето ја превртуваат вистината или уште повеке кога ја кријат.Подобро да знам што навистина ме очекува отколку да продолжам да живеам во еден розов свет каде што се е совршено.Кога и со мене некои личности ја споделувале таа вистина,да сум знаела бурно да реагирам во истиот тој момент,но сепак знам да ценам многу работи па така и искреноста.Без искреност нема доверба а без доверба..па нема скоро ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom