Дали можете да бидете во љубовна врска со човек што не го сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата facule bacule
  • Време на започнување Време на започнување
Сум бил порано, но мислам дека не е фер поготово према партнерот. Ок е за тебе доколку немаш попаметна работа, се ладиш, си вртиш глуп филм некој, НО веројатно е доколку ти си во врската со сила, тој да не е , т.е. партнерот навистина да те сака, па мислам дека не е хумано да му го трошиш времето... Да не бидеме себични и да погледнеме на другата страна малце.

Не, ќе го чувствувам како обврска делот од денот кога ќе треба да сум со него а не сум баш некој голем љубител на обврските и товарот. Не вреди да се измачуваме и двајцата :toe:

Ќе бидеш во врска и што кога не го сакаш?
Само залудно ќе си го губиш времето со него. Ќе се измачувате и ќе си давате лажни надежи и едно те сакам што ќе го кажете нема да ви ја исполни душата, доколку го кажете со некој што го сакате навистина и ве сака.
:nenene: Не можам да ги разберам таквите.
:toe:

Сум бил порано, но мислам дека не е фер поготово према партнерот. Ок е за тебе доколку немаш попаметна работа, се ладиш, си вртиш глуп филм некој, НО веројатно е доколку ти си во врската со сила, тој да не е , т.е. партнерот навистина да те сака, па мислам дека не е хумано да му го трошиш времето... Да не бидеме себични и да погледнеме на другата страна малце.
А обично сме во такви врски за да ја заборавиме предходната врска..

А обично сме во такви врски за да ја заборавиме предходната врска..

Попатетичен изговор од ова уште нема изгледа. Закон.
А, сакате е доста широк поим.

најдобро другарче

Тоа ти се вика најдобар другар/ ка ... ја почитуваш, убаво ви е заедно, ви оди муабетот..ама нема хемија...поарно да не започнуваш нешто додека двајцата не излезете повредени...позз:smir:

Не! ..
Не би можела да бидам со некој што не го сакам. Тоа го сваќам како измачување и обврска.
Сепак ако ми е убаво со него и сакам да бидам со него би пробала со мување ..
може сепак љубовта ќе се појави покасно.

Неможам!.. да бидам со некоја што не ја сакам... неиде... :wink:

како можам да бидам со некоја која едноставно не ја сакам? немам некои посебни чусвта према неа и ја гледам како една од многуте личности шо ги гледам секој ден. не е океј. прво даваш лажна надеж, второ ја повредувам на некој начин и друго.. едноставно ако не ја сакам или во најмала рака ако нешто кај неа не ме привлекува не гледам причина да бидам заедно со неа...

Може! Или да биде секс врска или да биде кратка кадешто партнерите ќе си скурчат за две недели откако ке видат дека нема хемија.
Зависи на кои што му е битно....

Ни секунда. Посебно доколку видам дека таа е заљубена во мене, колку и да е тешко, -откачи се мала.

pa sigurno deka nemozes nekogo od odma da zasakas.mora prvo da pominete nekoe vreme zaednoaa posle izvesno vreme ako ne go sakas.........Jas koga bi bila vo takva situacija ako ne go sakam ne bi mozela da bidam so nego.a da ima mnogu koi mozat i mozebi i podobro im e

Лично не се сложувам со ова. ОК, не мора на прв поглед да се засакаме но неколку муабети и јасно е се, - љубов, хемија, заеднички муабет.

Никако

Сум се обидела повеќе пати...во повеќе варијанти и видови...
Причината била едноставна-сум си велела-дечкото е добар, пристоен, културен, вреди да се проба-незнаеш што може да се случи/ развие...

Па варијантите се состоеле од размена на телефон, преку излегување на пијачка, започнување на врска (стадиум на сексуална интимност никогаш не се достигнал) и сл.

Во сите случаи - се потврдил првичниот инстинкт - а тоа е секако мое лично искуство - доколку не почуствувам хемија (грч во стомакот, сладок бодеж во срцето, руменило на образите, среќа, надеж) од првиот миг/ разговор кога погледите ќе ни се сретнат со дотичното лице од машки пол - џабе е се...

Еве ви велам, сум искусила да се фатам со дечко кој ги исполнуваше сите критериуми кои си ги имав поставено а кои се однесуваа на тоа каков маж би скала да имам покрај себе (на интелектуално и емотивно ниво) .... но сепак физички не ме привлекуваше (а не беше ружен) ... и врската се сведе на измачување ... не можев ни да се бакнувам со него, а камо ли нешто повеќе....

Оттогаш сум си рекла, ќе го слушам само срцето во оној прв миг кога ќе запознаам некого ... и само тогаш ќе пробам ... истото ви го советувам и вам.

Позз:smir:

Da,mozam..Najverojatno toa ke bide na kratki stazi ama ne gledam zosto da ne mozam.

Оттогаш сум си рекла, ќе го слушам само срцето во оној прв миг кога ќе запознаам некого ... и само тогаш ќе пробам ... истото ви го советувам и вам.

Fala za sovetot,ama ja se vodam po onie "jebes ne jebes k@rcu vreme prolazi","if you dont use you loose it" itn , taka da,najiskreno kazano, si mlatam so ke dojde,a ako cekam toa ti sto go predlagas moze baagi da se nacekam.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom