Дали можете да бидете во љубовна врска со човек што не го сакате?

H

^HITMAN^

Гостин
Сум бил порано, но мислам дека не е фер поготово према партнерот. Ок е за тебе доколку немаш попаметна работа, се ладиш, си вртиш глуп филм некој, НО веројатно е доколку ти си во врската со сила, тој да не е , т.е. партнерот навистина да те сака, па мислам дека не е хумано да му го трошиш времето... Да не бидеме себични и да погледнеме на другата страна малце.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не, ќе го чувствувам како обврска делот од денот кога ќе треба да сум со него а не сум баш некој голем љубител на обврските и товарот. Не вреди да се измачуваме и двајцата :toe:

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Ќе бидеш во врска и што кога не го сакаш?
Само залудно ќе си го губиш времето со него. Ќе се измачувате и ќе си давате лажни надежи и едно те сакам што ќе го кажете нема да ви ја исполни душата, доколку го кажете со некој што го сакате навистина и ве сака.
:nenene: Не можам да ги разберам таквите.
:toe:

M

millanius

Гостин
Сум бил порано, но мислам дека не е фер поготово према партнерот. Ок е за тебе доколку немаш попаметна работа, се ладиш, си вртиш глуп филм некој, НО веројатно е доколку ти си во врската со сила, тој да не е , т.е. партнерот навистина да те сака, па мислам дека не е хумано да му го трошиш времето... Да не бидеме себични и да погледнеме на другата страна малце.
А обично сме во такви врски за да ја заборавиме предходната врска..

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.634
Поени од реакции
34.026
А обично сме во такви врски за да ја заборавиме предходната врска..
Попатетичен изговор од ова уште нема изгледа. Закон.
А, сакате е доста широк поим.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
најдобро другарче

Тоа ти се вика најдобар другар/ ка ... ја почитуваш, убаво ви е заедно, ви оди муабетот..ама нема хемија...поарно да не започнуваш нешто додека двајцата не излезете повредени...позз:smir:

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Не! ..
Не би можела да бидам со некој што не го сакам. Тоа го сваќам како измачување и обврска.
Сепак ако ми е убаво со него и сакам да бидам со него би пробала со мување ..
може сепак љубовта ќе се појави покасно.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Неможам!.. да бидам со некоја што не ја сакам... неиде... :wink:

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
како можам да бидам со некоја која едноставно не ја сакам? немам некои посебни чусвта према неа и ја гледам како една од многуте личности шо ги гледам секој ден. не е океј. прво даваш лажна надеж, второ ја повредувам на некој начин и друго.. едноставно ако не ја сакам или во најмала рака ако нешто кај неа не ме привлекува не гледам причина да бидам заедно со неа...

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Може! Или да биде секс врска или да биде кратка кадешто партнерите ќе си скурчат за две недели откако ке видат дека нема хемија.
Зависи на кои што му е битно....

C

Cool Hand Luke

Гостин
Ни секунда. Посебно доколку видам дека таа е заљубена во мене, колку и да е тешко, -откачи се мала.

pa sigurno deka nemozes nekogo od odma da zasakas.mora prvo da pominete nekoe vreme zaednoaa posle izvesno vreme ako ne go sakas.........Jas koga bi bila vo takva situacija ako ne go sakam ne bi mozela da bidam so nego.a da ima mnogu koi mozat i mozebi i podobro im e
Лично не се сложувам со ова. ОК, не мора на прв поглед да се засакаме но неколку муабети и јасно е се, - љубов, хемија, заеднички муабет.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Никако

Сум се обидела повеќе пати...во повеќе варијанти и видови...
Причината била едноставна-сум си велела-дечкото е добар, пристоен, културен, вреди да се проба-незнаеш што може да се случи/ развие...

Па варијантите се состоеле од размена на телефон, преку излегување на пијачка, започнување на врска (стадиум на сексуална интимност никогаш не се достигнал) и сл.

Во сите случаи - се потврдил првичниот инстинкт - а тоа е секако мое лично искуство - доколку не почуствувам хемија (грч во стомакот, сладок бодеж во срцето, руменило на образите, среќа, надеж) од првиот миг/ разговор кога погледите ќе ни се сретнат со дотичното лице од машки пол - џабе е се...

Еве ви велам, сум искусила да се фатам со дечко кој ги исполнуваше сите критериуми кои си ги имав поставено а кои се однесуваа на тоа каков маж би скала да имам покрај себе (на интелектуално и емотивно ниво) .... но сепак физички не ме привлекуваше (а не беше ружен) ... и врската се сведе на измачување ... не можев ни да се бакнувам со него, а камо ли нешто повеќе....

Оттогаш сум си рекла, ќе го слушам само срцето во оној прв миг кога ќе запознаам некого ... и само тогаш ќе пробам ... истото ви го советувам и вам.

Позз:smir:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Da,mozam..Najverojatno toa ke bide na kratki stazi ama ne gledam zosto da ne mozam.

Оттогаш сум си рекла, ќе го слушам само срцето во оној прв миг кога ќе запознаам некого ... и само тогаш ќе пробам ... истото ви го советувам и вам.
Fala za sovetot,ama ja se vodam po onie "jebes ne jebes k@rcu vreme prolazi","if you dont use you loose it" itn , taka da,najiskreno kazano, si mlatam so ke dojde,a ako cekam toa ti sto go predlagas moze baagi da se nacekam.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom