Дали може и подобро?

Да, ама ако секогаш мислиш и се оптеретуваш со тоа дека може и подобро, дека комшијата е подобар од тебе на пример, тогаш веќе си постојано во трка која преминува во алчност, а алчноста е една од најлошите човечки особини.

Bacillus gagous напиша:
Се додека се мисли на полошо ќе се тапка во место,
Подобро е да се мисли на подобро.

Баш напротив. Дека „може и полошо„ е многу оптимистичка мисла. Само кој како ја сфаќа.

Mandrak напиша:
Да, ама ако секогаш мислиш и се оптеретуваш со тоа дека може и подобро, дека комшијата е подобар од тебе на пример, тогаш веќе си постојано во трка која преминува во алчност, а алчноста е една од најлошите човечки особини.

Тоа си во право, ама мене ми беше поентата подобро од тоа што сум го направил јас самиот а не подобро од комшијата или некој друг.

И ти Инфра си во право до некаде, ама тоа е бидејќи не се доискажав како што треба. Зборот мене ми беше дека добро е тоа што сум го направил може и одлично е, ама тоа значи дека можам и подобро од тоа , и јас ова го гледам оптимистички, тоа значи да се потрудам добриот резултат уште повеќе да го подобрам.

Sekogas mozi podobro , treba da e coek zadovolen so svojot uspeh ama da saka da napreduva sepak. A za drugite kakvi bile ic qro da ne ve boli ...
Barem jas taka pravam ama to mozi deka imam po struka samo 3 god rabotno iskstvo neznam ama sekogas odam na obuki , na kursevi za dobroto da e podobro

Nieden covek ne bi trebalo da bide zadovolen so ovoj haoticen svet, zasto covekot bil sozdaden sovrsen i treba da se stremi kon sovrsenstvo. Sovrsenstvoto e vo Rajot, pa da se nadevame deka poveke ke ima vo Rajot otkolku vo Pekolot.

Секогаш може подобро....btw и ја не сум ич задоволна од државата:uvo:

Секогаш може подобро....зашо свртевте накај државата....Прашањето беше дали друг Бог би можел подобро???

Во Битието, повеќе пати е запишано дека Бог видел дека се што створил, се (било) добро. Тоа значи дека штом Бог нешто твори, творението по автоматизам е добро (пошто и Творцот е добар) па така , ако е нешто добор, неможе да биде од Бога и подобро. туку створеното од Бога веќе е добро, нема потреба од подобро. А примордијалниот поредок во Вселената и првиот човек, Адам, создадени се како совршени, во совршен ред и хармонија помеѓу сите создадени битија па ако нешто е створено како совршено, тоа значи дека неможе де биде и посовршено. „По ова„ и „по она„ се човечки а не Божји категории

Секогаш може подобро....зашо свртевте накај државата....Прашањето беше дали друг Бог би можел подобро???

А кој е тој друг бог?

Back
На врв Bottom