Дали може и подобро?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Да, ама ако секогаш мислиш и се оптеретуваш со тоа дека може и подобро, дека комшијата е подобар од тебе на пример, тогаш веќе си постојано во трка која преминува во алчност, а алчноста е една од најлошите човечки особини.

Infra

Мојот Пастир
Член од
26 ноември 2005
Мислења
141
Поени од реакции
2
Bacillus gagous напиша:
Се додека се мисли на полошо ќе се тапка во место,
Подобро е да се мисли на подобро.
Баш напротив. Дека „може и полошо„ е многу оптимистичка мисла. Само кој како ја сфаќа.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Mandrak напиша:
Да, ама ако секогаш мислиш и се оптеретуваш со тоа дека може и подобро, дека комшијата е подобар од тебе на пример, тогаш веќе си постојано во трка која преминува во алчност, а алчноста е една од најлошите човечки особини.
Тоа си во право, ама мене ми беше поентата подобро од тоа што сум го направил јас самиот а не подобро од комшијата или некој друг.

И ти Инфра си во право до некаде, ама тоа е бидејќи не се доискажав како што треба. Зборот мене ми беше дека добро е тоа што сум го направил може и одлично е, ама тоа значи дека можам и подобро од тоа , и јас ова го гледам оптимистички, тоа значи да се потрудам добриот резултат уште повеќе да го подобрам.

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Sekogas mozi podobro , treba da e coek zadovolen so svojot uspeh ama da saka da napreduva sepak. A za drugite kakvi bile ic qro da ne ve boli ...
Barem jas taka pravam ama to mozi deka imam po struka samo 3 god rabotno iskstvo neznam ama sekogas odam na obuki , na kursevi za dobroto da e podobro

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Nieden covek ne bi trebalo da bide zadovolen so ovoj haoticen svet, zasto covekot bil sozdaden sovrsen i treba da se stremi kon sovrsenstvo. Sovrsenstvoto e vo Rajot, pa da se nadevame deka poveke ke ima vo Rajot otkolku vo Pekolot.

L

LEPOTICKA_SWEET

Гостин
Секогаш може подобро....btw и ја не сум ич задоволна од државата:uvo:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Секогаш може подобро....зашо свртевте накај државата....Прашањето беше дали друг Бог би можел подобро???

Во Битието, повеќе пати е запишано дека Бог видел дека се што створил, се (било) добро. Тоа значи дека штом Бог нешто твори, творението по автоматизам е добро (пошто и Творцот е добар) па така , ако е нешто добор, неможе да биде од Бога и подобро. туку створеното од Бога веќе е добро, нема потреба од подобро. А примордијалниот поредок во Вселената и првиот човек, Адам, создадени се како совршени, во совршен ред и хармонија помеѓу сите создадени битија па ако нешто е створено како совршено, тоа значи дека неможе де биде и посовршено. „По ова„ и „по она„ се човечки а не Божји категории

Секогаш може подобро....зашо свртевте накај државата....Прашањето беше дали друг Бог би можел подобро???
А кој е тој друг бог?

Kajgana Shop

На врв Bottom