Дали може да сакаш две личности во исто време?

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Срцето е пумпа која ја циркулира крвта низ телото, и нема никаква врска со љубовта. Љубовта е хемиски процес, кој се случува претежно во мозокот.

Може да се каже "јас можам", "јас не можам", или "јас мислам". Правење генерални констатации на индивидуални теми нема никаква поента.

Например, јас можам да сакам повеќе луѓе во исто време. И сакам да ги сакам, и не сакам да биде никако поинаку.

Samo ti sakaj , ama eve ako tebe pocnat da te sakaat dvajca ili trojca

Ми сее случило во исто време да сакам и да паднам на ласкање на типац па да си мислам дека сум си била заљубена, ама тоа било моментално , зашто бев помала и не ги разбирав малку поимите сакање, ласкање и љубов..........ама сега знам дека тоа било заблуда и дека неможе.....ама тоа значи според мене,да се сакаат двајца оддеднаш:nenene:

Ako nekoj uspee da gi svati tie poimi u svetov , stvarno ,ama stvarno , ai naj stvarno maf ni e rabotava.

Samo da ne se zezneme , inace ubavo e . ama nema smisla sprema sakanita.

da. da.

Само доколку си во врска во која не цветаат рози можеш да "сакаш" две. Инаку може да постојат само симпатии ! Не може да си заљубен во некоја која не ја познаваш и со која си направил само едно здраво. треба да се зближиш и потоа веќе може да зборуваме за љубов! А да сакаш две истовремено е невозможно!

Само доколку си во врска во која не цветаат рози можеш да "сакаш" две. Инаку може да постојат само симпатии ! Не може да си заљубен во некоја која не ја познаваш и со која си направил само едно здраво. треба да се зближиш и потоа веќе може да зборуваме за љубов! А да сакаш две истовремено е невозможно!

potpolno se soglasuvam da sakas nemozes dvajca podednakvo

На ист начин неможе. Нема шанси.Барем за мене си зборам.Заљубен у 2 истовремено.Не!!

Of mori majko...Samo da ne se najdes vo ljuboven triagolnik. Ne moze da sakas dvajca/dve so edno srce. Ili ke se priklonis kon edniot/ednata, ili kon drugiot/drugata. A dali vie nekogas ste bile eden/edna od dvajcata sakani ? Los filing...duri i koga si 'sakan' ... vo takva situacija...

Па.... Not! Секогаш едниот/едната ќе го/ја сакаш повеќе додека кај другиот /другата ќе чувствуваш еден вид опсесија која реално земено не се дефинира како вистинска љубов - тоа е моментална затресканост која со времето избледува.

Не може да сакаш двајца во исто време! :nenene: Во никој случај..
Може на пример да ти се свиѓаат двајца, да ти бидат интересни, не можеш да се одлучиш за еден и на крај ќе речеш заљубена сум во двајцата...во овој случај не си заљубена во никого!
Може да бидеш заљубена само во еден! Само еден да постои за тебе!

Само еден/а може да сакаш во еден исти момент. Ако случајно си мислиш дека сакаш и друг, тогаш никој не сакаш туку само се лажеш

Siguren sum deka moze da skas dve pa i... samo ako ti trgne vo toj pravec. Mnozebi e cudno ali mnogu poruzno e da nesakas nikogo.

Ne moze da sakas 2ca vo isto vreme.Edniot go sakas,a drugiot mislis deka go sakas:love2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom