Дали може да сакаш две личности во исто време?

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално дека може :wink:. Дали и ќе се случи е сосема друго прашање.

Не може... Досега сум била зацапана во неколку (значи повеќе од двајца) типови истовремено ама не било љубов во никој случај.
Љубов си е љубов, ја примаш од еден и ја даваш на еден...

Тоа никако не е возможно, а ако некој мисли поинаку и ако досега каже дека бил во таква ситуација јас гарантирам дека тоа не била вистинска љубов.

Нема никакви шанси.....

Jas sum sakal i 5 u isto vreme, barem edna od tie da me sakase mene :)

Jas sum sakal i 5 u isto vreme, barem edna od tie da me sakase mene :)

Да бе и јас та го правев у второ одделение:kesa:

Па неможе да се сакаат две девојки во исто време,

каква љубов е таа? Едната вистинска другата платонска?

Никој нема две срциња,за да љуби подеднакво двајца.Никој не сака да биде делен.
Срцето е едно,кое треба да припадне на еден.Никој не може да сака двајца истовремено.
А ако мисли дека може,сето тоа е правење лице.Едната личност ни е мила и нејќиме да ја изгубиме,а во другата го бараме сето она што ни фали со првата.А ако нешто ви фали и не ве исполнува целосно,зошто продолжувате?

Никој нема две срциња,за да љуби подеднакво двајца.Никој не сака да биде делен.
Срцето е едно,кое треба да припадне на еден.Никој не може да сака двајца истовремено.

Срцето е пумпа која ја циркулира крвта низ телото, и нема никаква врска со љубовта. Љубовта е хемиски процес, кој се случува претежно во мозокот.

А ако мисли дека може,сето тоа е правење лице.Едната личност ни е мила и нејќиме да ја изгубиме,а во другата го бараме сето она што ни фали со првата.А ако нешто ви фали и не ве исполнува целосно,зошто продолжувате?

Може да се каже "јас можам", "јас не можам", или "јас мислам". Правење генерални констатации на индивидуални теми нема никаква поента.

Например, јас можам да сакам повеќе луѓе во исто време. И сакам да ги сакам, и не сакам да биде никако поинаку.

ne moze da sakas dve isto vreme moze samo da lazes dve i poveke deka gi sakas zboruvam za devojki so koi bi imal i luboven odnos a ne za drugarki

Може да ти бидат симпатични но да сакаш не може.Барем според мене.А ако мислиш дека сакаш тогаш си во голема заблуда.

Може да се каже "јас можам", "јас не можам", или "јас мислам". Правење генерални констатации на индивидуални теми нема никаква поента.

Например, јас можам да сакам повеќе луѓе во исто време. И сакам да ги сакам, и не сакам да биде никако поинаку.
Форумот би бил бајаги досаден и малечок и без дискусија ако сите теми се ограничат од генерализирање. Иако си комплетно во право, и преку генерализирањето се изнесува својот став. Инаку речиси на секоја тема можеш да го почнеш постот со “Не генерализирај“ :)

три пати напишав генерализирање... ова ми е четврт (без јогурт), а имам вкупно 5 реда. Hi, I`m Морон, nice to meet you :helou:

Ако станува збор за Џесика Алба и Анџелина Џоли, че ве видам дали не мозите да сакате 2 :vozbud:

Сеа сериозно,јас мислам дека мози ама на краток период дури да ти се расчистат чуствата:toe:

By the way:Како се пишува З како Заба,на македонски?

Може да ти се допаѓаат двајца а да сакаш не.Ако не можеш да се одлучиш пробај со двајцата на тој што ке го засакаш со него продолжи:toe:

Форумот би бил бајаги досаден и малечок и без дискусија ако сите теми се ограничат од генерализирање. Иако си комплетно во право, и преку генерализирањето се изнесува својот став. Инаку речиси на секоја тема можеш да го почнеш постот со “Не генерализирај“ :)

три пати напишав генерализирање... ова ми е четврт (без јогурт), а имам вкупно 5 реда. Hi, I`m Морон, nice to meet you :helou:

Во право си, но не ми беше тоа поентата. Поентата е дека никој не може да ми каже дали јас можам или не можам да сакам повеќе луѓе одеднаш. Тоа можам да го кажам само јас. Секој треба да си каже за себе.

Според мене, секој пост треба да се започне со "според мене", "јас мислам дека", "јас чувствувам дека", "ми се чини дека".. :smir: Ставот: ова е вака и вака и никако поинаку, не држи, затоа што некои работи зависат од перцепција, особено оние кои се однесуваат на чувства.

Тоа ќе го дефинира ставот како личен, како нешто што дошло како производ на нашето расмислување и сфаќање на светот, а не нешто што сме го собрале по пат, здраво за готово. Исто така, ќе не направи поотворени за размислување во врска со туѓите мислења и ставови без предрасуди, пошто тоа се само мислења и ставови, не се карпи и камења.

Kakvo sakanje be luge , sakanjeto nosi stradanje ,a ako sakas dve u isto vreme ke stradas duplo ,pa ulav li si?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom