Дали мислите дека со форумов созревате?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mislam deka sozrevam:):):) ako citnam nekoi interesen post moze da doznaam za enkoi nastan (blo sto ) ali deka sozrevam hehe ne ipak toa e nesto drugo:);)

PSYtisfaction напиша:
Не созреваме буквално, туку си ги прошируваме видиците на некој начин.:) Имаме место кај што можеме да бидеме слушнати (прочитани де, добро:)) од, грубо земено, 5000 членови ширум Македонијава.:) И место кај што ние можеме да прочитаме туѓи мислења, идеи, гледишта, знаења, фрустрации, комплекси, мудрости, шеги, глупости, его-трипови, доживувања, мисли, желби, ставови...

Учиме, во секој случај.:)
Сепак мислам дека учењето е дел од созревањето нели?

Созревање...не би го нарекол така,едноставно запознавање со нови лица и нивните ставови коишто ги изнесуваат,е сега на форумов има и лути фаци кои не се слагаат да имаш различно мислење со нив...да ремизирам форумов јас го сваќам, како забава,дружење а зошто да не и место каде што можеш и нешто да научиш

Какво созревање ? Нема шанса! Форумов созрева со мене, не јас со него:)

Најверојатно да. Разменава на мислење, искуства и сл. освен вака другде небива. Друго е со друштво, и помалку луѓе, и пазиш што ке кажеш, да не се навреди некој. А овде само изнесуваш свои, и читаш тужи мислења. Што би рекол мојот професор по хемија:нема љутиш.:pos2:

Па да додека читаш се разменуваш на мислења искуства забави и др,имаш и поглеми и помали членови искусни и не искусни .

Сметам дека сум разменил мислења и искуства со други членови, сум научил нешто ново за мене, сум созреал во моите ставови.
Од друга страна, некој научил нешто и од мене, сум успеал со моите мислења да помогнам некому.
Форумот е интерактивна форма.

Не. Но сум научил многу.. Сум прочитал информации што мислам никогаш во животов немало нигде да ги прочитам ..

Btw .. Струмикс .. Мислиш дека со своите мислења ќе му промениш на некого мислење ??? Не верувам .. Колку и да убедуваш некој ... Тешко дека форумџијата ќе попушти .. Изглеа на 98% од кајганџииве тоа им е во крв .. да си стојат на свое мислење иако ти со логични и теоретски факти утврдуваш дека не е така како што мисли тој..

па созреваме со текот на времето и годините ама форумот ни помогнува да дознаваме нешто ново

можеби не типично созревање, ама сепак се среќаваш со различни типови на личности и на еден начин почнуваш да правиш разлика... :toe:

За созревање не знам не сум сигурен, ама мислам дека со помош на форумот се едуцираме, а тоа е нешто различно од созревање.

Не би се изразила со созревам, учам, можеби.
Бидејќи добро е да имаш со кој да го поделиш своето мислење и да го споредиш.Да научиш нешто ново за работите кои те интересираат...:)

Созревање - не баш.Ама сепак дознавање интересни информации, споделување идеи,запознавање нови личности и се останато секако позитивно влијае на мене.

ако не повеќе, барем научив колку толку полесно да се изразувам во писмена форма, и научив бар малку како да бидам по толерантен кон другите што не се согласуваат со моето мислење.може на некој сум му изгледал како некое нафурано копиле кое мисли дека секогаш е во право, ама си имам причини ,зошто така да размислувам.
иначе да, на форумов релативно добро се отсликува како ни размислува младината наша (од 16 до 26 , најчесто), абе има све,
и секоја чест на некои членови (ги има многу малку) што се стварно за поштување (тие што јас мислам дека се за поштување)...

Добра работа е вака да си види човек и да се измери , колку е умешен и способен на секоја тема да дебатира, и да сподели свое мислење, и дали воопште има некаков став.
ама врти сучи не би го нарекол созревање...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom