Јас само процедурално...

Значи, освен некој штуки женски, што ги има цел град од кај што потекнуваат поминато, не познавам некој да сака да стани скопјанец

Е сега на темава...не можи да генерализираш. Јас студирав Скопје, и запознав премногу фини и фер луѓе, дугари што ми останале до ден денеска, и што уште контактирам. Ама и запознав толку тешки сељаци (не селани), што на друго место немам видено такви.
Еве еден пример ќе ви кажам на факултет што се случи....седиме в бифе, јас и 4-5 скопјани. И имаш 2 сати муабет, за коли, за турбодизелинџекшн, за рекаро седишта, за шотијезнамтаму, а во бифево 1000 студентки, која од која поуба. И десет пати пробувам да сменам тема, да прашам за некое од дундинава, дали ги познава, да ме запозна, ова она...не бе брат никој на кур не ме клава. И јас веќе престанав да ги слушам, почнав да си манијачам по бифево, и едно време од нигде никаде, чопоративно сите, трк да ги нема низ врата. Седам јас (сам) на маса, ај си викам шо му стана на луѓево. Ко уствари, сите заминале, да вида некое џиџе (радио со екран) на паркинг.
Е овај што ја отворил темава, изгледа на такви само налетувал