Дали мажите се плашат да бидат во врска со успешна жена?

• Креатор на темата Креатор на темата vaga1985
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи мислам дека девојчињата не патат од тој комплекс кој повеќе заработува, ме интересира дали сакаат мажите да бидат во врска со успешна жена. Дали тоа што нивната девојка заработува повеќе им пречи или се плашат од тоа дека другарите може да го зафркаваат дека девојката му е успешна во кариерата. Едноставно што повеќе преферирате девојка која сака да успее и да изгради кариера или девојка која на некој начин ќе биде зависна од вас?
Воопшто не се согласувам со болдот, знам многу примери на девојчиња кои не знаат самите колку пари имаат, а сепак бараат дечкото повеќе од нив да заработува.

П. С Барав да видам дали постои оваа тема не ја најдов и така ја објавив ако веќе ја има се извинувам однапред. :)
@Igor Chete : Word!:cuc:
@ vaga 25 : Точно,не патат од комплекс дека нивните дечковци заработувале поголеми пари од нив,баш напротив им одговарат.
А најдобро би било и двајцата да се со добра работа,само шо кај нас то е ретка ситуација.И баш поради таквата состојба ,било кој да е во врската машкото или женското на еден или друг начин (не)свесно би пробало да ја искористит таа 'предност.'

Вистина дека постои непромелив закон на природата, според кој е јасно зошто жените бараат силни и способни мажи, а зошто мажите бараат грижлива мајка за своите деца.

Готвењето, перењето алишта и миењето садови немаат никаква врска со ова. Претесното и стереотипно толкување на овој закон создава проблеми кои се поголеми од самото непочитување на истиот.

Низ историјата и не знам кога жените бирале маж, освен во последните пола век или век, сметајќи ги развиените земји.
Си мислиш дека прабаба ти го избрала прадедо ти ради некакви нејасни карактеристики познати како “способен“ и “силен“:...или одлуката била донесена од други....трговија...

Мешаш сексуална привлечност и рационална одлука како стапување во брак...oh wait....како и 99% од рајата...hence the results...new generations of mindless idiots spawning through the city...
2a7y0bb.png

Објасни тогаш како го бараат Фрицл за маж...

Не се плашат само што успешните жени барат успешни мажи сигурно дека нема да бидат со некопј кој е помалку успешен од нив или воопшто не е успешен

Низ историјата и не знам кога жените бирале маж, освен во последните пола век или век...

Мешаш сексуална привлечност и рационална одлука како стапување во брак...

Објасни тогаш како го бараат Фрицл за маж...

Човековата историја не започнала пред 3.000 години или пак со зачетоците на монотеистичките религии, туку од пред 200.000 години. Намерно или не, испушташ цел еден период на матријархат, каде жената одлучувала со кого ќе зачне потомство, т.е. лозата се сметала по мајчина линија, оти таткото најчесто бил непознат. Таквата состојба скоро во ништо не се разликувала од условите кои владееле и кај другите животни.

Мешам стапување во брак со сексуална привлечност, затоа што брак без сексуална привлечност од старт е осуден на пропаст бидејќи е неприроден / вештачки / неодржлив / лицемерен... Баш како многу од денешните бракови, кои немаат додирна точка со основната идеја за бракот.

А за Фрицл... постојат во светот и повеќе од 200 жени со психичко пореметување како кај овие.

zenata bara mazot da i bide od korist, primer ja da znam da popravam po doma, da znam da popravam cesma ako tece ne znam voa noa, no i na mazot mu treba zena od koja ke ima realna korist od nea, da mu cisti da ima rucek koa ke doe umoren od rabota, znaci kako sto jas ne sum i potreben na nekoja intelektualka posto ona ima pamet ne i treba i treba majstor u kuci taka i mene ne mi treba intelektualka posto iam pamet nego mi treba nekoja sto ke go odrzuva domot, znaci koga ke se poklopat vzaemnite interesi ete ti brak, taka da ne se plasat mazite od uspesna zena nego takva za koj kur ke mu e?????

zenata bara mazot da i bide od korist, primer ja da znam da popravam po doma, da znam da popravam cesma ako tece ne znam voa noa, no i na mazot mu treba zena od koja ke ima realna korist od nea, da mu cisti da ima rucek koa ke doe umoren od rabota, znaci kako sto jas ne sum i potreben na nekoja intelektualka posto ona ima pamet ne i treba i treba majstor u kuci taka i mene ne mi treba intelektualka posto iam pamet nego mi treba nekoja sto ke go odrzuva domot, znaci koga ke se poklopat vzaemnite interesi ete ti brak, taka da ne se plasat mazite od uspesna zena nego takva za koj kur ke mu e?????
Pa ne znaci deka ako ima uspesna kariera i nema da bide dobra domakinka recisi sekoja zena i znae da cisti i da gotvi a za perenje imame doma site svekrva (peralna) sto znae da pere a zenata treba samo da gi zakaci alistata. Rabotata e sto na sekoja zena ne im se ceni toa sum slusnala mnogu cesto sto rabota e toa sto go rabotis ti i pak ne e ceneta toa e vi preci koga zenata znae da razmisluva. :)

Човековата историја не започнала пред 3.000 години или пак со зачетоците на монотеистичките религии, туку од пред 200.000 години. Намерно или не, испушташ цел еден период на матријархат, каде жената одлучувала со кого ќе зачне потомство, т.е. лозата се сметала по мајчина линија, оти таткото најчесто бил непознат. Таквата состојба скоро во ништо не се разликувала од условите кои владееле и кај другите животни.

Мешам стапување во брак со сексуална привлечност, затоа што брак без сексуална привлечност од старт е осуден на пропаст бидејќи е неприроден / вештачки / неодржлив / лицемерен... Баш како многу од денешните бракови, кои немаат додирна точка со основната идеја за бракот.

А за Фрицл... постојат во светот и повеќе од 200 жени со психичко пореметување како кај овие.

Човековата историја !?
Матријархат?
200.000 години?
Кои други животни...и кај тапирите имало матријархат!?
Шо зборуваш рабу божји !?
Кој период на матријархат,колку и кога? Митовите настрана...
Цивилизацијата е околу 7.000 години...ниту во стара Кина,Јапонија ниту во Рим,Грција,Индија,Египет...и најважно Вавилон:sneaky: не познава такви ситуации...монотеизмот доаѓа подоцна...

Сексуална привлечност...би било лесно, сигурно барем во РМ имаш некои 150-200.000 припаднички на женскиот пол на кои би им го......дал прстенот...
2a7y0bb.png
во денешно време најголем дел од браковите се ради сексуална привлечност по светот која секако е потребна компонента но и таа е подложна на промени и секогаш има комшивки со поголема цицка / комшии со избричени глави и бицепс....или биологијата треба да се ограничи до стапување во брак, после ќе бидеме рационални...:D

Нема потреба да ги омаловажуваш жените кои се палат на Фрицл како психички пореметени...нив им делува како способен и јак и погоден да им напраи потомство...:)
Тебе никогаш нема 200 жени да ти пратат понуда за брак, што значи дека Фрицл е далеку поспособен према биолошката парадигма бидејќи привлекува како ширител на својата ДНК неспоредливо повеќе женки од тебе...
Or not...?

Човековата историја !?
Цивилизацијата е околу 7.000 години...

...што значи дека Фрицл е далеку поспособен према биолошката парадигма...
Човекот не настанал со “цивилизацијата“.

Фрицл е поспособен према психопатолошката парадигма на новото време.

Жена без маж е ко кучка без стопан.
Не постои такво нешто како успешна жена, тоа е оксиморон.
За жената да се реализира треба да биде одобрена од мажот што ќе ја скроти.

Ти па колку си паметен, што страв ме фаќа дури и да ти реплицирам.
Во врска со болдираново, јас знам дека постои една изрека (не сум ја измислила јас) која вели: Men Are Like Dogs. Не за џабе царот Луј 14 им рекол на своите слуги,секој ден да го разбудат со следниве зборови СТАНИ ЦАРЕ, НО НЕ ЗАБОРАВАЈ ДЕКА СИ КУЧЕ. Сигурно има нешто во тоа.:cool:

Правење пари и десет кредитни картички кои ги троши на глупости е лажен репер за успешност, жената треба да биде успешна домаќинка, успешно да прави пита со спанаќ, да ги израсне децата, да биде добра сопруга... тоа се работите што се вреднуваат тоа е она што ќе ја направи успешна.
Оние глупости од филмови срања од типот на "Сексот и Градот" се измислени само за да ја отупават младината да ја направат бунтовна за после да можат да и продадат алкохол, марихуана и дрога.
Да,тоа ќе ја направи успешна ,ама во 18 век;).Мене најглупав и најсмешен термин во животот што сум го слушнал е зоброт „домаќинка„.Што е тоа домаќинка.Жена што освен три соби во животот не видела ништо друго или?Мојата мајка има завршено факултет уште пред 35 години кога на нејзините другарки најголем идеал во животот им бил да се омажат на 20 години,да перат и чистат по цел ден,да озборуваат по комшилук,па тоа воопшто не ја направи мајка ми лоша мајка туку напротив ја НАПРАВИ НАЈДОБРА МАЈКА.Мајка ми има 1,5 пати поплатена работа од татко ми,пообразована е од него,нон стоп се надоградува по семинари и можам да кажам дека е успешна.Сите деца додека бевме средно плачеа,се нервираа за тестови по математика и физика,но јас немав гајле затоа што мајка ми перфектно ја знаеше математиката и физиката за средно образование и што да не ми беше јасно се ми објаснуваше.Не само тоа туку и за други икс предмети.Јас утре сакам мајката на моите деца да е образована,амбициозна затоа што сакам утре моите деца да ги подигне во образовани и амбициозни личности.Што повеќе има успешна кариера,што подобро платена работа има толку подобар живот ќе живеат нашите деца.Не патам од некои патријахално провинцски работи од стилот жената треба да ми е подредена и слично.Сакам да ми е убава,средена и сексипилна секогаш ,а не на 35 години да ми изгледа како 65 години да има со плу 20 кг.Какво знаење може да пренесе некоја жена на своите деца којашто освен перење,готвење,чистење на куќата и дворот,гледање на турски и шпански серии незнае ништо друго во животот?Во ерата на образованието и технологијата мајката ќе ги научи своите деца да држат метла и правосмукалка?Тоа ли?Денеска децата добиваат се потешки и потешки задаи,лекции коишто мораат да ги вежбаат дома.Затоа кај нас децата се тотално неедуцирани и некултурни затоа што кај нас мнозинството од постарите генерации жени се со ниско образование,а знаеме дека образованието освен што се стекнува на училиште се стекнува и од родителите.Освен перење и готвење што можат тие мајки да им пренесат на своите деца?Мене воопшто не ми треба жена што знае да готви и да чисти тоа сум доволно способен и интелегентен и самиот да си го направам.Јас од 10 годин комплетно си ја средувам собата,од 18 години научив да ги готвам скоро сите јадења и да си ги перам алиштата.На сето тоа ме научила мајка ми и ќе сум благораден затоа што од мене направила самостална личност којашто ќе може да се снаоѓа секаде во светот за разлика од 90% од вас што при првото делење од мајка ви нема да знаете газот да си го избришете.

Па се плашам затоа и ја отворив оваа тема се плашам бидејќи од искуство на крај јас излегов повредена од успешниот маж затоа сега мислам дека ако имам подобра кариера и ако сум поуспешна нема да дозволам пак да бидам повредена ама на мажите им е страв од таква жена не сакаат да бидат контролирани. Во бракот како и во животот мажот и жената се рамноправни колку ќе ги гледам децата јас толку и мажот ама не вие сакате жената децата да ви ги гледа секогаш а мажот право во кафана да си седи. :pos:
Дури сега забележав (пошто меѓувреме се исклучив) отприлика за што станува збор. Тоа е она што е симптоматично...повеќето девојки, главно поучени од состојбите со родителите, детството, соседите или (поретко, како во твојот случај) лично поучени, доаѓаат до заклучок дека скоро секој сопружник, партнер е е таков. И разбирливо е така да размислуваш.Однапред, колку и да бираш, не знаеш што ќе се деси со човек кој ќе успее во кариерата. Иако е неблагодарно да мешаме лични искуства на форум (силно се противам на мешање семејство) мало дообјаснување... сметав да придонесам мојата сопруга да изгради кариера...така и бидна. Изгради добра кариера, но се труди подеднакво и во домот...а за да не трпи семејството (и сопругата) тука бев/сум јас, моите 2 раце и главата. И задоволен сум од тоа, без страв или пониска вредност.
За љубов се потребни и жртви, не само изјави и декларации.

Само во темава не премногу често маж (посебно средновечен како мене) ќе ти признае дека дома средува, чисти, работи...секогаш ќе изјавува дека жената служи за пита и манџа, секогаш ќе вели -ако земам машина за садови, не ми треба жена...такви сме, но повеќето само однадвор. Се надевам ме разбираш што сакам да кажам.

п.с. за изборот кој го правиме скоро гледав еден филм. Mr Nobody.
Малку е фрики, но во него покрај другите дилеми се збори и за изборот, алтернативни животни патишта...секоја секунда и секоја реакција, секој поглед и движење формира сосем друг животен пат. Кога ќе имаш време изгледај го...дури тогаш ќе се думаш што да одбереш, од сладолед или торта, лево или десно на раскрсница, до овој или оној човек во животот).

п.с. на квадрат. Премногу изгледа сум озбилен :)
Не знаеш на кој агол од животот ќе те трефне среќата. Ни мањка задње време спонтаност, љубов, а вишок ни е дигитронот у рака со кој сенешто пресметуваме.

Да,тоа ќе ја направи успешна ,ама во 18 век;).Мене најглупав и најсмешен термин во животот што сум го слушнал е зоброт „домаќинка„.Што е тоа домаќинка.Жена што освен три соби во животот не видела ништо друго или?Мојата мајка има завршено факултет уште пред 35 години кога на нејзините другарки најголем идеал во животот им бил да се омажат на 20 години,да перат и чистат по цел ден,да озборуваат по комшилук,па тоа воопшто не ја направи мајка ми лоша мајка туку напротив ја НАПРАВИ НАЈДОБРА МАЈКА.Мајка ми има 1,5 пати поплатена работа од татко ми,пообразована е од него,нон стоп се надоградува по семинари и можам да кажам дека е успешна.Сите деца додека бевме средно плачеа,се нервираа за тестови по математика и физика,но јас немав гајле затоа што мајка ми перфектно ја знаеше математиката и физиката за средно образование и што да не ми беше јасно се ми објаснуваше.Не само тоа туку и за други икс предмети.Јас утре сакам мајката на моите деца да е образована,амбициозна затоа што сакам утре моите деца да ги подигне во образовани и амбициозни личности.Што повеќе има успешна кариера,што подобро платена работа има толку подобар живот ќе живеат нашите деца.Не патам од некои патријахално провинцски работи од стилот жената треба да ми е подредена и слично.Сакам да ми е убава,средена и сексипилна секогаш ,а не на 35 години да ми изгледа како 65 години да има со плу 20 кг.Какво знаење може да пренесе некоја жена на своите деца којашто освен перење,готвење,чистење на куќата и дворот,гледање на турски и шпански серии незнае ништо друго во животот?Во ерата на образованието и технологијата мајката ќе ги научи своите деца да држат метла и правосмукалка?Тоа ли?Денеска децата добиваат се потешки и потешки задаи,лекции коишто мораат да ги вежбаат дома.Затоа кај нас децата се тотално неедуцирани и некултурни затоа што кај нас мнозинството од постарите генерации жени се со ниско образование,а знаеме дека образованието освен што се стекнува на училиште се стекнува и од родителите.Освен перење и готвење што можат тие мајки да им пренесат на своите деца?Мене воопшто не ми треба жена што знае да готви и да чисти тоа сум доволно способен и интелегентен и самиот да си го направам.Јас од 10 годин комплетно си ја средувам собата,од 18 години научив да ги готвам скоро сите јадења и да си ги перам алиштата.На сето тоа ме научила мајка ми и ќе сум благораден затоа што од мене направила самостална личност којашто ќе може да се снаоѓа секаде во светот за разлика од 90% од вас што при првото делење од мајка ви нема да знаете газот да си го избришете.

getImageThumbnail.axd

Овој човек има завршено факултет и има менаџирано со најмалце 50 фирми, а до вчера во раце ја имаше највлијателната ТВ во Македонија, биди искрен и кажи ми дали го сметаш за успешен човек?

Пиљарот кај мене у маало заработува 10 пати повеќе од било кој електроинжинер во Македонија башка има и факултет, економски :)

Лошо си ги разбрал работите.
Тоа со факултетот ти е тотална глупост, факултетите се БИЗНИС.
Освен за егзактните науки сите останати факултети треба да се срушат, треба да се воведат курсеви во траење од 6 месеци до година дена тесно специјализирани во дадена област.

Мене стварно ми е глуп муабетот ОНА има факултет или ТОЈ и ТОЈ е електроинжинер.
Која е логиката да ги делиме луѓето на вакви и такви(по било кој репер)?
Aко некој е досаден или нема човечки емоции не би му прозборел па ако сака нека е Никола Тесла.

Домакинка не значи автоматски и тотално неписмена жена, туку жена која е покорна на својот маж и му дава несебична подршка.

И кога веќе се фалиме со родителите татко ми го има создадено Универзумот и сите материјални и нематеријални битиа луѓе,ангели,серафими,херувими.
Што имаат создадено твоите родители ?

nebula_400w.jpg

Victoria_Falls_aerial.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom