Дали мажите се плашат да бидат во врска со успешна жена?

• Креатор на темата Креатор на темата vaga1985
  • Време на започнување Време на започнување
Да,тоа ќе ја направи успешна ,ама во 18 век;).Мене најглупав и најсмешен термин во животот што сум го слушнал е зоброт „домаќинка„.Што е тоа домаќинка.Жена што освен три соби во животот не видела ништо друго или?Мојата мајка има завршено факултет уште пред 35 години кога на нејзините другарки најголем идеал во животот им бил да се омажат на 20 години,да перат и чистат по цел ден,да озборуваат по комшилук,па тоа воопшто не ја направи мајка ми лоша мајка туку напротив ја НАПРАВИ НАЈДОБРА МАЈКА.Мајка ми има 1,5 пати поплатена работа од татко ми,пообразована е од него,нон стоп се надоградува по семинари и можам да кажам дека е успешна.Сите деца додека бевме средно плачеа,се нервираа за тестови по математика и физика,но јас немав гајле затоа што мајка ми перфектно ја знаеше математиката и физиката за средно образование и што да не ми беше јасно се ми објаснуваше.Не само тоа туку и за други икс предмети.Јас утре сакам мајката на моите деца да е образована,амбициозна затоа што сакам утре моите деца да ги подигне во образовани и амбициозни личности.Што повеќе има успешна кариера,што подобро платена работа има толку подобар живот ќе живеат нашите деца.Не патам од некои патријахално провинцски работи од стилот жената треба да ми е подредена и слично.Сакам да ми е убава,средена и сексипилна секогаш ,а не на 35 години да ми изгледа како 65 години да има со плу 20 кг.Какво знаење може да пренесе некоја жена на своите деца којашто освен перење,готвење,чистење на куќата и дворот,гледање на турски и шпански серии незнае ништо друго во животот?Во ерата на образованието и технологијата мајката ќе ги научи своите деца да држат метла и правосмукалка?Тоа ли?Денеска децата добиваат се потешки и потешки задаи,лекции коишто мораат да ги вежбаат дома.Затоа кај нас децата се тотално неедуцирани и некултурни затоа што кај нас мнозинството од постарите генерации жени се со ниско образование,а знаеме дека образованието освен што се стекнува на училиште се стекнува и од родителите.Освен перење и готвење што можат тие мајки да им пренесат на своите деца?Мене воопшто не ми треба жена што знае да готви и да чисти тоа сум доволно способен и интелегентен и самиот да си го направам.Јас од 10 годин комплетно си ја средувам собата,од 18 години научив да ги готвам скоро сите јадења и да си ги перам алиштата.На сето тоа ме научила мајка ми и ќе сум благораден затоа што од мене направила самостална личност којашто ќе може да се снаоѓа секаде во светот за разлика од 90% од вас што при првото делење од мајка ви нема да знаете газот да си го избришете.

aj ne se grebi, zenite ne sakaat ligusi!

getImageThumbnail.axd

Овој човек има завршено факултет и има менаџирано со најмалце 50 фирми, а до вчера во раце ја имаше највлијателната ТВ во Македонија, биди искрен и кажи ми дали го сметаш за успешен човек?

Пиљарот кај мене у маало заработува 10 пати повеќе од било кој електроинжинер во Македонија башка има и факултет, економски :)

Лошо си ги разбрал работите.
Тоа со факултетот ти е тотална глупост, факултетите се БИЗНИС.
Освен за егзактните науки сите останати факултети треба да се срушат, треба да се воведат курсеви во траење од 6 месеци до година дена тесно специјализирани во дадена област.

Мене стварно ми е глуп муабетот ОНА има факултет или ТОЈ и ТОЈ е електроинжинер.
Која е логиката да ги делиме луѓето на вакви и такви(по било кој репер)?
Aко некој е досаден или нема човечки емоции не би му прозборел па ако сака нека е Никола Тесла.

Домакинка не значи автоматски и тотално неписмена жена, туку жена која е покорна на својот маж и му дава несебична подршка.

И кога веќе се фалиме со родителите татко ми го има создадено Универзумот и сите материјални и нематеријални битиа луѓе,ангели,серафими,херувими.
Што имаат создадено твоите родители ?

nebula_400w.jpg

Victoria_Falls_aerial.JPG
Имаме ново откритие!!Веднаш да го известиме Господин Стефан дека Исус е жив и моментално е онлајн на кајгана:pos:

Искрено не се плашам да бидам во врска/брак со некоја што ќе заработува повеќе од мене. Нема ни да ми смета, се додека односите се во граница на нормалата (читај да не ми трие сол на глава еднаш дневно како повеќе заработува).

Ако жените бараа способни мажи досега 80% од жениве во државава требаше стари моми да си останат.:icon_lol: упс чекај уммм па 80% и се немажени лол
Зато си увезваме албанки... Него немажените шо ќе прат, тука е болката.

Ех како да не освен ако не си еден од оние 500 ергени од прилепските села:)
Не сум :)

Ама доста интересно е тоа, цврц 500 евра, оп женет. Ама ни за 1000-че неможи да се мажи невеста :)

Не сум :)

Ама доста интересно е тоа, цврц 500 евра, оп женет. Ама ни за 1000-че неможи да се мажи невеста :)
Жена не ни мора да плаќа за да се омажи, обично немажени остануваат само оние што не сакале да се омажат.

Жена не ни мора да плаќа за да се омажи, обично немажени остануваат само оние што не сакале да се омажат.
Aко е процентот како што спомна филозофка... незнам дали по сопствен избор заминал возот :)

Јас не се плашам од ништо, па ни од жена макар била и успешна :icon_lol:.

Да,тоа ќе ја направи успешна ,ама во 18 век;).Мене најглупав и најсмешен термин во животот што сум го слушнал е зоброт „домаќинка„.Што е тоа домаќинка.
и американците го имаат тоа -хаусвајф. На гугл со housewifes првите резултати се поинакви од она на што сме навикнати (шпорет, ручек, садови)

Туку, на Салма Хаек и се оствариле фантазиите да стане домаќинка
„Станав вистинска париска домаќинка. И тоа добра. Секоја вечер му готвам на мојот сопруг
По свадбата, од САД се пресели во Париз, а тоа најпрво и' паѓаше тешко, но сега, како што вели, ужива во своите обврски!

Ете пример за комплетна жена - ем успешна кариера, ем домаќинка

Па мислам дека се плашат.
Ама мојов не делува некако исплашен, што знам...o_O

Можеби сум јас идеалист кој ја гледа пред се емотивната страна на врската (бракот), а дури после размислувам за финансиите...
Оттука, мислам дека се додека има хемија меѓу партнерите, не е битно кој колкав приход остварува.
Е, ако тргне колата по удолница, тогаш и би проработило машкото его...:)

Бидејќи мислам дека девојчињата не патат од тој комплекс кој повеќе заработува, ме интересира дали сакаат мажите да бидат во врска со успешна жена. Дали тоа што нивната девојка заработува повеќе им пречи или се плашат од тоа дека другарите може да го зафркаваат дека девојката му е успешна во кариерата. Едноставно што повеќе преферирате девојка која сака да успее и да изгради кариера или девојка која на некој начин ќе биде зависна од вас?
П. С Барав да видам дали постои оваа тема не ја најдов и така ја објавив ако веќе ја има се извинувам однапред. :)

Како машко не патам од тој комплекс кој повеќе заработува.Не би ми пречело ако повеќе заработува ми дава само мотивација и јас да се докажувам и да бидам подобар.Од секогаш сум сакал девојка со кариера да биде независна а не да трпи некој дибек и да го моли за се и сешто.За другарите што ќе кажат не се замарам ич затоа што јас ќе бидам во врска или брак со неа а не со другарите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom