- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 6.500
- Поени од реакции
- 1.321
Да,тоа ќе ја направи успешна ,ама во 18 век.Мене најглупав и најсмешен термин во животот што сум го слушнал е зоброт „домаќинка„.Што е тоа домаќинка.Жена што освен три соби во животот не видела ништо друго или?Мојата мајка има завршено факултет уште пред 35 години кога на нејзините другарки најголем идеал во животот им бил да се омажат на 20 години,да перат и чистат по цел ден,да озборуваат по комшилук,па тоа воопшто не ја направи мајка ми лоша мајка туку напротив ја НАПРАВИ НАЈДОБРА МАЈКА.Мајка ми има 1,5 пати поплатена работа од татко ми,пообразована е од него,нон стоп се надоградува по семинари и можам да кажам дека е успешна.Сите деца додека бевме средно плачеа,се нервираа за тестови по математика и физика,но јас немав гајле затоа што мајка ми перфектно ја знаеше математиката и физиката за средно образование и што да не ми беше јасно се ми објаснуваше.Не само тоа туку и за други икс предмети.Јас утре сакам мајката на моите деца да е образована,амбициозна затоа што сакам утре моите деца да ги подигне во образовани и амбициозни личности.Што повеќе има успешна кариера,што подобро платена работа има толку подобар живот ќе живеат нашите деца.Не патам од некои патријахално провинцски работи од стилот жената треба да ми е подредена и слично.Сакам да ми е убава,средена и сексипилна секогаш ,а не на 35 години да ми изгледа како 65 години да има со плу 20 кг.Какво знаење може да пренесе некоја жена на своите деца којашто освен перење,готвење,чистење на куќата и дворот,гледање на турски и шпански серии незнае ништо друго во животот?Во ерата на образованието и технологијата мајката ќе ги научи своите деца да држат метла и правосмукалка?Тоа ли?Денеска децата добиваат се потешки и потешки задаи,лекции коишто мораат да ги вежбаат дома.Затоа кај нас децата се тотално неедуцирани и некултурни затоа што кај нас мнозинството од постарите генерации жени се со ниско образование,а знаеме дека образованието освен што се стекнува на училиште се стекнува и од родителите.Освен перење и готвење што можат тие мајки да им пренесат на своите деца?Мене воопшто не ми треба жена што знае да готви и да чисти тоа сум доволно способен и интелегентен и самиот да си го направам.Јас од 10 годин комплетно си ја средувам собата,од 18 години научив да ги готвам скоро сите јадења и да си ги перам алиштата.На сето тоа ме научила мајка ми и ќе сум благораден затоа што од мене направила самостална личност којашто ќе може да се снаоѓа секаде во светот за разлика од 90% од вас што при првото делење од мајка ви нема да знаете газот да си го избришете.
aj ne se grebi, zenite ne sakaat ligusi!